Сыр.

Автор gasblender, 15-11-2013, 15:06:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

огник

Якщо не помиливсь то це маасдам ? Класний  ;)
Смерть Пуйлу.

dudemix

Цитата: фотограф від 02-09-2017, 17:00:27приєднуємося до сироваріння.
Да присоединился... Хранил на даче в подвале(созревание) - мыши погрызли головки.  Пришлось выбросить :(
https не дает безопасность, а только создает видимость таковой. (c) Игорь

фотограф

Цитата: огник від 02-09-2017, 19:36:18Якщо не помиливсь то це маасдам ?
Хз, як його назвати. Зварений за технологією Емменталю, але я його не витримував, йому місяць, може трохи більше.  Більше не бачу сенсу тримати довго , великої різниці у смаку з витримкою місяць, два, три.. я на такому сирі не бачив. Назвемо його високотемпературний з пропіоніками. 

Олежище

Поддержу уважаемого фотографа, купить вкусный сыр по приемлемой цене у меня не получилось.
А ведь сейчас самое сезонное блюдо  - салат капрезе.

На тарелку художественно капаем оливковым маслом, выкладываем толстые кружочки спелых, мясистых, ароматных помидоров, солим,
добавляем черного перчика крупного помола, на помидор кладем по листику базилика (зеленого), сверху кусочки моцарелы (по пол сантиметра).
И еще раз все оливковым маслом. Готово. Сочетание помидора, базилика, сыра и масла вызывает непроизвольное урчание при поедании и понимание, что жизнь все таки хороша.
От безысходности вместо моцарелы можно фету, сулугуни, брынзу ну или твердый сыр, что есть под рукой.
Фото отчет в разделе рецептов

Что касается:
Цитата: Forpost від 21-07-2017, 19:47:50Ніяких "1/8 чайної ложки", як пишуть у деяких рецептах.
не соглашусь. Набор мерных ложек стоит сопоставимых или меньших денег по сравнению с хорошими ювелирными весами. А пользоваться ими проще, ведь речь в основном идет о небольших количествах молока и отмерять 0,013 грамма ничуть не легче той самой 1/16 ложки.

Forpost

Цитата: Олежище від 04-09-2017, 16:50:38не соглашусь. Набор мерных ложек стоит сопоставимых или меньших денег по сравнению с хорошими ювелирными весами. А пользоваться ими проще, ведь речь в основном идет о небольших количествах молока и отмерять 0,013 грамма ничуть не легче той самой 1/16 ложки.

Я просто розкажу те, що Ви не знаєте, а Ви самі чудово зрозумієте, де саме помиляєтесь.
Зараз біля мене лежать дві пачці однієї закваски. Кожна пачка - 5 юнитів, тобто на 2000 литрів молока. Зовні пачки АБСОЛЮТНО ідентичні. Відрізняються тільки номером партіі.
Але.
Одна пачка важить 74,8 грама, а інша 40,6 грама.
Я впевнений на 100 відсоткив, що наступна партія може важити 50 або 120 грамів. Доречі, об'єм теж значно відрізняється.
Саме тому питання з ложками я для себе закрив 5 років тому.
А 0,13 грама не проблема вимірювати на звичайних ювелірних вагах.

dudemix

Как определить сегодняшнее утреннее молоко от вечернего?

Delta

Цитата: dudemix від 21-09-2017, 23:09:11Как определить сегодняшнее утреннее молоко от вечернего?
В вечернем на утро, будет какое то количество сливок сверху... ::)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Батарейкин

Цитата: dudemix від 21-09-2017, 23:09:11Как определить сегодняшнее утреннее молоко от вечернего?
наверное по рН можно. Гасблендеру позвони. он раньше по 30-50л молока в сутки перерабатывал
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Олежище

Цитата: Forpost від 21-09-2017, 08:10:16Зараз біля мене лежать дві пачці однієї закваски. Кожна пачка - 5 юнитів, тобто на 2000 литрів молока. Зовні пачки АБСОЛЮТНО ідентичні. Відрізняються тільки номером партіі.
Але.
Одна пачка важить 74,8 грама, а інша 40,6 грама.
Я впевнений на 100 відсоткив, що наступна партія може важити 50 або 120 грамів. Доречі, об'єм теж значно відрізняється.
Я глубоко в шоке.
А кто производитель закваски? Просто интересно.
Я начинал с Danisko, вроде нормально и стабильно всегда, правда никогда не взвешивал.

Forpost

Цитата: Олежище від 25-09-2017, 17:04:45
Я глубоко в шоке.
А кто производитель закваски? Просто интересно.
Я начинал с Danisko, вроде нормально и стабильно всегда, правда никогда не взвешивал.

Italac. Саме так, як Ви, я ввжав, що так і є. Поки не вийшло так, що в мене одна пачка розішлася вдвічі швидше ніж інша. Тоді замислився, чому саме.
Як я розумію, концентрація бактерій при вирощуванні різна. Саме тому промисловість придумала собі ці "юніти".  Інакше, навіщо воні потрібні, якщо можна просто зважувати ( чи відмірювати ложками ) потрібну кількість і усе.

добавлено: 26-09-2017, 11:06:49

Цитата: dudemix від 21-09-2017, 23:09:11
Как определить сегодняшнее утреннее молоко от вечернего?

Якщо немає рН-метру - виключно по жирності. Взимку ранкове молоко менш жирніше ніж вечірне. Влітку - навпаки.
По вершкам - дуже важко, бо якщо молоко з ринку - вершки змішуються при транспортуванні.

dudemix

Цитата: Forpost від 26-09-2017, 11:02:35Якщо немає рН-метру - виключно по жирності
А ph-бумажкой?   сколько должно быть у утреннего  и вечернего?

Forpost

Цитата: dudemix від 26-09-2017, 11:17:15А ph-бумажкой?   сколько должно быть у утреннего  и вечернего?

Свіже молоко - 6,9-6,8. Далі усе залежіть від того, наскільки вірно його охолоджували та сберігали. Папірцем Ви не перевірите. Потрібен якісний рН-метр з сотими долями.

фотограф

А це тобі навіщо? Якщо продавці чесні - то по температурі та вершку. Навіть на знятому ( вручну) є трохи.  Ще запах трохи різний, ти ж запах парного знаєш? Вчорашнє нічим не пахне ( якщо не смердюче >:( ) Я коли інколи у сторонніх людей купую, то тільки з вершком.   Але в нас бадяжать рідко, а постійні продавці ніколи.  Суміш вчорашнє-сьогоднішнє в мене завжди РН 6,6-6,7. Сотих немає ( а хотілось би), але вже підігнав процес під час, молоко постійне.
Це конкретна проблема, знайди постійного продавця, інколи міряй щільність (пиво ж вариш) , якщо є підозра.
Форпост, скажи ( чи скажіть, давай якось вирішимо) мені про жирність.  Це для мене невирішена ділема.  Ось у мене  жирне молоко, з 30 літрів я вручну знімаю 3 літри вершка. Сметану задовбався все літо їсти. Той вершок що лишається у молоці, я ж не сепарую, після утворювання згустку все одно зверху згустку, він не є в сирі, уходить у сироватку, може в рікотту. Вихід високотемпературного сиру  десь 0,7.  Як бути, мені та сметана нафіг не потрібна,  як зберегти жирність, підняти вихід.  Вершок зверху - сирний сгусток знизу ???
А у другої жінки купую молоко - вершка  немає, зате вихід  сиру високотемпературного  1,3...

dudemix

Цитата: фотограф від 26-09-2017, 13:42:17А це тобі навіщо?
в рецепте так хотят.
https://413.com.ua/a204157-syr-parmezan.html

Или можно забить на этот пункт?

фотограф

Цитата: dudemix від 26-09-2017, 14:08:59в рецепте так хотят.
Ніколи не робив, то мабуть традиція, може потрібну кислотність так  ловили. Ну типа як відварочна затірка для пива :) без термометру

SMF spam blocked by CleanTalk