Скорость сбраживания(сахарной браги)

Автор oleg, 25-05-2012, 16:57:16

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

yrabarskiy

Цитата: огник від 18-11-2017, 21:44:46на 20 кг муки (дродлёнки) и 100 литров воды
Такий об"єм переганяєш 12 год, а яка кількість дистиляту і до якої кубової температури?
Хмільна вода не приведе до добра!

ГОГа

Цитата: огник від 19-11-2017, 10:45:23
Вихід із дерті 6-7 літрів АС з головами і хвостами, з борошна (беру на місцевому млині , вони роблять один сорт ціна 6.9 грн ) вихід десь 8 + літрів , до нуля не доганяв.
Виходить,що ти отримуєш коефіцієнт виходу АС з борошна більше ніж 0,40.такий вихід не помилка? ( з 20 кг борошна 8+ літрів)
Единственный "грех" на земле - это глупость

огник

Цитата: yrabarskiy від 19-11-2017, 10:58:14Такий об"єм переганяєш 12 год, а яка кількість дистиляту і до якої кубової температури?
Об'єм браги десь до 120 літрів плюс приблизно літрів з 20 масла в рубашці нагріваються до кипіння десь годин з 3. Далі нагрів масла стримую терморелем на показнику 120-130 грудусів, якщо дати більшу температуру то не справляється колона з конденсацією така http://labspirt.com/forum/index.php/topic,3829.msg129537.html#msg129537 .СС біжить прямо в 40 літровий бідон на який потім перекручую колону і переганяю дробно. Беру до температур 99,7-99,9 у верху колони. Обьєм не міряв, спиртуозність 25 % в середньому.

добавлено: 19-11-2017, 13:01:36

Цитата: ГОГа від 19-11-2017, 11:05:12Виходить,що ти отримуєш коефіцієнт виходу АС з борошна більше ніж 0,40.такий вихід не помилка? ( з 20 кг борошна 8+ літрів)
Робив двічі , відбор СС прикратив при температурі 99,8 градуса , вийшдо 0.4 температура СС 21,6 гр. думаю велику похибку не дасть і ще трішки СС залишилось в кубі  :-\

добавлено: 19-11-2017, 14:01:41

Забув добавить , брагу з борошна доводив до кипіння  ;) . Вкидав всі ферменти і доксі в теплу брагу і підігрівав до 65 гр , але в обох випадках так вийшло що про...бав температуру й каша закипіла. Потім як вичахла до 65  гр вніс повторно фермент Г,Ц і П  :o .
Смерть Пуйлу.

yrabarskiy

Огник, хочеш скоротити час перегонки, знижай гідромодуль до 3-х.  На 20 кг подрібленої пшениці даю 60 л води. Перегонка займає 7 год. В минулих роках використовував ферменти А,Г,Б,П,Ц, в цьому році тільки А і Г різниці не відчуваю. Попередньо задовільнявся виходом по АС  0,35,  макс. 0,38. Цьогорічна пшениця 2 класу мільче подріблена 2 раза підряд вихід 0,41 до 4% в струї.

огник

Якщо знижатиму гідромодуль то напевно добавлю більше борошна.
Смерть Пуйлу.

yrabarskiy

Так, якщо дозволяє кубовий об"єм, а в тім регулюй пропорцією.

l6ova

Цитата: mekkaod від 16-11-2017, 12:33:24с мраморными камнями в бражке (расход 200 гр на один замес).
мммм а скажіть будьласка що мрамор дає то? або ткніть мене де почитати можна :)

oleg_n

Цитата: l6ova від 20-11-2017, 12:14:03
Цитата: mekkaod від 16-11-2017, 12:33:24с мраморными камнями в бражке (расход 200 гр на один замес).
мммм а скажіть будьласка що мрамор дає то? або ткніть мене де почитати можна :)
мрамор - это  карбонат  кальция или  мел,  снижает  кислотность .

вот  цитата  Игоря  по  этому  поводу  -  актуальна  она  или  нет  я  ХЗ.

Цитата: Игорь від 04-03-2012, 01:27:38Выводы такие.
При перегонке браги или вина с целью получения сырья для ректификации мел не нужен. Нужна щелочь в сырце при ректификации, но это уже другая тема.
При получении плодово-ягодных или зерновых дистиллятов мел вреден, а значит точно не нужен.

Когда же нужен мел, когда он может быть полезен?
Только в одной ситуации. Если для получения дистиллята используется оборудование и технология, не дающее возможности разделения, самогон после которого настолько вонюч, что хочется хоть какую-то часть примесей из него удалить, добавка мела или соду в брагу может дать какой-то эффект. Но я бы не рекомендовал пользоваться этим способом,
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

l6ova

Цитата: Игорь від 17-11-2017, 18:20:40На емкостях до тонны саморазогрев не очень страшен. Когда дрожжи нагревают брагу выше 35 градусов, их активность снижается и саморазогрев останавливается. На емкостях больших объемов пристеночные слои охлаждаются и продолжают разогрев, в результате чего внутренняя зона может оказаться перегретой. Не пробовал, но предполагаю, что перемешивающий насос может решить проблему перегрева больших емкостей.
тобто якщо гарно утеплена бочка - бродитиме довше але неперегріється?

catfish67

Цитата: ГОГа від 19-11-2017, 11:05:12Виходить,що ти отримуєш коефіцієнт виходу АС з борошна більше ніж 0,40.такий вихід не помилка?
Spoiler
у меня на муке такой же выход - 0,4+
А+Г, ХОС с горячим стартом, при осахаривании ГМ 1:3, при внесении дрожжей довожу до 1:4 (разбавляю холодной водой),
бродит 5-6 дней.
[close]

Бандерівець

Таким способом утеплення брага чудово відбродила на віранді. Дві бочки обернув утеплювачем, зверху коц, акваріумні підігрівачі.
Бродило 1,5 тижні, на вулиці спершу було +5, остані декілька днів нижче нуля

yrabarskiy

Цитата: Бандерівець від 05-12-2017, 12:41:04зверху коц, акваріумні підігрівачі.
Бродило 1,5 тижні,
Spoiler
Ой  Бандерівець Бандерівець, не любиш ти мабуть дріжджі як Альф котів коли акваріумні підігрівачі до дріжджів. Вони ж живі організми. "Зверху коц" - це мабуть ковдру. А бокс з клімат-контролем зробити слабо і бочки в одночас були б заховані. Бродіння 1.5 тижня це не показник. ;) 
[close]

Бандерівець

yrabarskiy, Нормально, до -5 супер, у нас у Львові температура нижче за -5 рідко коли довго триматься. Акваріумний підігрівач саме то, який там нафіг бокс на віранду ліпити, балкон вузький, не має місця

Цитата: yrabarskiy від 06-12-2017, 09:21:10Бродіння 1.5 тижня це не показник
Показник, я користують роками одними тими самами дріжджами і знаю як вони впливають на температуру, як довго бродять...

4udak

Каждый кулик свое болото хвалит.
Мой вариант  -  2 кВт  ТЭН, включенный от трансформатора на 36 В дает по расчетам 54 Вт и большую плошадь нагрева. Первых 3-4 дня за счет хорошего утепления температура сама держится на уровне 32-33 градуса. На 6-7 день сама осветляется.

Р.S. Крайний раз произошел вынужденный эксперемент, одноразовый подчеркиваю и выводы с него делеть рано.
Уезжал в командировку надолго и подогрев не включил. Простояла 3 недели. Выход от обычного меньше процентов нв 10.  Дрожжи те же, с одной закупки, но сахар не тот а что то по акции жена купила.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

yrabarskiy

Цитата: Бандерівець від 06-12-2017, 10:34:30я користують роками одними тими самами дріжджами
Якщо не секрет оприлюдни.

SMF spam blocked by CleanTalk