Сбраживать с дробиной или нет?

Автор Феликс Брагин, 21-12-2016, 17:11:27

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

огник

Цитата: Guralnik від 07-12-2017, 15:34:33Може тому і потрібно зброджувати без лушпиння, щоб не було сторонніх присмаків.
Можливо, якщо напій буде використаний для вживання без витримки. Те що ітиме в діжку необхідно зброджувати з дробиною. ІМХО.
Смерть Пуйлу.

Guralnik

Цитата: огник від 07-12-2017, 15:47:15Те що ітиме в діжку необхідно зброджувати з дробиною

Не треба думати що бочка все виправить, якщо зальеш якісний дистилят, тоді і витримка в бочці буде мінімальною.
А буває і так, що заливаєш другосортний дистилят, з надією на те, що через роки вийде хороший напій, але після проби все йде на перегонку.

огник

Бочка не виправить. Дорбина та інші "шкаралупки" додають дистилятові більше ароматів які розкриваються при витримці в діжці. Якщо в дистилят прорветься "гидота" то її нічим з нього не виймеш  ;)
Смерть Пуйлу.

самвидат

Цитата: огник від 07-12-2017, 15:19:14Весь СС іде або на витримку в діжку , в залежності від сировини,  або на хринівку, калганівку та ін.
Та ти шо, лише один раз переганяєш??? і зразу СС у бочку? чи просто обмовився?
З якого зерна(кукурудза,ячмінь,пшениця) борошно робиш? Шось мені з пшениці останній час не подобається-якийсь специфічний приторний незрозумілий присмак з''являється у продукті при витримці :-\ 

Guralnik

Цитата: огник від 07-12-2017, 16:58:24Дорбина та інші "шкаралупки" додають дистилятові більше ароматів

Всього має бути в міру, а з "шкаралупок" дистилят буде жорсткіше і з підвищеною кількістю метилового спирту.

oleg_n

Цитата: Guralnik від 07-12-2017, 17:26:45Всього має бути в міру, а з "шкаралупок" дистилят буде жорсткіше і з підвищеною кількістю метилового спирту.
про  метиловый  спирт  заблуждение  -  многие  этим  страдают  и  я  в  том  числе твёрдо в  это  верил  многие  годы  :)
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

огник

Цитата: самвидат від 07-12-2017, 17:07:41Та ти шо, лише один раз переганяєш??? і зразу СС у бочку? чи просто обмовився?
З якого зерна(кукурудза,ячмінь,пшениця) борошно робиш? Шось мені з пшениці останній час не подобається-якийсь специфічний приторний незрозумілий присмак з''являється у продукті при витримці  
Ні, переганяю мінімум два рази, можливо не чітко виразився  :( , другий дробно з відбором голів і хвостів  ;) . Борошно пшеничне. Продукт з нього  ніколи не ставив у діжку на витримку  ;) .
Смерть Пуйлу.

Guralnik

Цитата: oleg_n від 07-12-2017, 19:08:31про  метиловый  спирт  заблуждение

Лабораторний аналіз СС або віскі робив?
Особисто я зустрічав такий аналіз за білим способом і по червоному, в другому випадку метиловий спирт зашкалює.

oleg_n

Цитата: Guralnik від 08-12-2017, 18:04:13Особисто я зустрічав такий аналіз за білим способом і по червоному, в другому випадку метиловий спирт зашкалює.[/qне  набраживаетuote]
метиловый спирт  ся,  а  из  пектинов
Цитата: Guralnik від 08-12-2017, 18:04:13
Цитата: oleg_n від 07-12-2017, 19:08:31про  метиловый  спирт  заблуждение

Лабораторний аналіз СС або віскі робив?
Особисто я зустрічав такий аналіз за білим способом і по червоному, в другому випадку метиловий спирт зашкалює.

метиловый  спирт   образуется  из  пектинов.  откуда  в  ячмене столько  пектинов,  чтоб   зашкаливало,  как  ты  говоришь  по  метиловому  спирту?

Guralnik

Цитата: oleg_n від 24-12-2017, 09:05:54откуда  в  ячмене столько  пектинов,  чтоб   зашкаливало,  как  ты  говоришь  по  метиловому  спирту?

Ти помиляєшся якщо вважаєш, що в ячмені піктінов немає.

Игорь

Цитата: Guralnik від 07-12-2017, 16:15:59
Цитата: огник від 07-12-2017, 15:47:15Те що ітиме в діжку необхідно зброджувати з дробиною
Не треба думати що бочка все виправить, якщо зальеш якісний дистилят, тоді і витримка в бочці буде мінімальною. А буває і так, що заливаєш другосортний дистилят, з надією на те, що через роки вийде хороший напій, але після проби все йде на перегонку.
Бочка - не средство для исправления косяков дистилляции. Это фабрика, которая может сделать из самогона чудесный напиток. Но для этого надо дать этой фабрике все необходимые материары - разные высшие спирты (желательно с числом атомов углерода больше пяти), альдегиды и ацетали, карбоновые кислоты и эфиры, наброженные, принятые из сырья и наваренные при дистилляции.
Если угадать с составом сырья, бочка свое дело сделает.
Если убрать дробину, да еще жестко обрезать на ректификационном оборудовании головы и хвосты, бочка ничего не сделает, самогон не превратится в чудесный напиток, а останется самогоном.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Guralnik

Цитата: Игорь від 07-01-2018, 06:25:33да еще жестко обрезать на ректификационном оборудовании головы

Що в цьому поганого якщо голови з СС відібрати за допомогою РК (скажімо наприклад 50мл), хіба краще вийде без дефа і при цьому відібрати 500 мл голів разом з доброю часткою ефірів  ??? ?

У мене РК немає, хочу просто для себе вирішити це питання  :).

Сергей16

Лучшего места для вопроса я не нашёл.
Прочитал сегодня пост от Винокура:
Цитата: VINOKUR від 27-02-2018, 10:38:50Я бы ещё добавил, что даже мезга в виноградном сусле и дробина в зерновом, негативно отражается в конечном продукте
И сам себе думаю:
Гоняю эти браги туда сюда сотнями литров и вот после того как она отбродит,
примерно половина это чистая светлая, хоть бери да сырцом пей.
Вторая половина это дробина, но ту кашу я есть конечно не буду.
Так может имеет смысл перегонять их отдельно?
Ну типа то что с осветлённой браги это себе, друзьям, чего нибудь интересное замутить на встречу.
А вот то что получается с дробины, это для повседневной жизни.
Как думаете, есть смысл этим заниматься?
"Если руки золотые, то совершенно не важно откуда они растут."

oleg_n

Цитата: Сергей16 від 27-02-2018, 15:34:48
Лучшего места для вопроса я не нашёл.
Прочитал сегодня пост от Винокура:
Цитата: VINOKUR від 27-02-2018, 10:38:50Я бы ещё добавил, что даже мезга в виноградном сусле и дробина в зерновом, негативно отражается в конечном продукте
И сам себе думаю:
Гоняю эти браги туда сюда сотнями литров и вот после того как она отбродит,
примерно половина это чистая светлая, хоть бери да сырцом пей.
Вторая половина это дробина, но ту кашу я есть конечно не буду.
Так может имеет смысл перегонять их отдельно?
Ну типа то что с осветлённой браги это себе, друзьям, чего нибудь интересное замутить на встречу.
А вот то что получается с дробины, это для повседневной жизни.
Как думаете, есть смысл этим заниматься?
а  смысл  -  оно  же  бродило  по  красной  схеме всё  а  не  по  частям,  да  и    разница  между  красной  и  белой  схемами   при  перегонке   ты  не  заметишь.

Сергей16

Ну а чёто виноградное сусло делят на красное и белое?
Или это было давно, а счас всё подряд сбраживают.
"Если руки золотые, то совершенно не важно откуда они растут."

SMF spam blocked by CleanTalk