Двойная ректификация спирта-ректификата

Автор Бандерівець, 14-11-2012, 15:51:10

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

пЫво

Я думаю причина может быть в составе пара.
Я ректифицировал чистые головы. Вот тогда из ТСА чуть ли не ручьем лилось.
Со мной не спорил Батарейкин!)))
[url="http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476"]http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476[/url]

crofNN

Цитата: crofNN від 01-03-2018, 17:33:37
Дошли руки (иль голова) до ректификации накопившихся подголовников. Залил ~17л оных в куб, нагрел, дал поработать час на себя (мож и не надо так много), отбираю головы со скоростью ~50мл/час. Прошло 2.5 часа ... буду отбирать в таком режиме 5 часов, затем добавлю воды 23л - по совету Батарейкина не буду мудрствовать, остановлю куб, долью воду и запущу заново ректификацю в обычном режиме, как делаю с СС. Так вот, сколько мне отбирать головы в обычном режиме, снова 10 часов или часов 5 ? По запаху не уверен, что определю.
Сообщу для точности, что ректификацию провел успешно. Спирт получился отличнейший. Возможно, даже лучше чем товарный спирт после первой ректификации. Не зря я подголовники копил :) Еще есть литров 10 прихвостней, но пока на ректификацию не хватает ...
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

yrabarskiy

Цитата: crofNN від 07-03-2018, 20:46:41Сообщу для точности, что ректификацию провел успешно. Спирт получился отличнейший. Возможно, даже лучше чем товарный спирт после первой ректификации. Не зря я подголовники копил
Не в обіду сказано, зібрані підголовники мають надмірну кількість верхніх проміжкових фракцій і якщо ти не вживав заходів щодо якісного їх виведення, покрайній мірі перші 3 л спирту, який ти відберав як товарний, буде сумнівної якості.
Хмільна вода не приведе до добра!

crofNN

Цитата: yrabarskiy від 07-03-2018, 21:36:59
Цитата: crofNN від 07-03-2018, 20:46:41Сообщу для точности, что ректификацию провел успешно. Спирт получился отличнейший. Возможно, даже лучше чем товарный спирт после первой ректификации. Не зря я подголовники копил
Не в обіду сказано, зібрані підголовники мають надмірну кількість верхніх проміжкових фракцій і якщо ти не вживав заходів щодо якісного їх виведення, покрайній мірі перші 3 л спирту, який ти відберав як товарний, буде сумнівної якості.
Я вживав заходи по рекомендації Ігора, а саме, відбирав декілька годин (точніше 6) голови при ректифікації спирту, майже азеотропу. Інших заходів, нажаль, не знаю. Є ще щось ?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

yrabarskiy

Цитата: crofNN від 07-03-2018, 21:50:35Є ще щось ?
Продувка, яка дає можливість якісно і швидко видалити з колони накопичені домішки.

crofNN

Цитата: yrabarskiy від 07-03-2018, 21:57:27Продувка, яка дає можливість якісно і швидко видалити з колони накопичені домішки.
Докладніше будь-ласка ? Технологію

yrabarskiy

Цитата: crofNN від 07-03-2018, 22:03:48Докладніше будь-ласка ?
Взагалі то як ти проводив пеші 4 години РК і запитував у форумчан як далі діяти, я тобі описував процес, але ти на нього не звернув уваги.
      При повторній РК підголовників робив так - відібравши голови замість відбору підголовників роблю продувку:
- відкриваю відбір прямотоком (повернення флегми в насадку немає, все
  сконденсоване зливається у відбір, в окремий посуд);
- понижую потужність до 1 кв і спостерігаю, тиск понижується до 100 кПА і його
  значення нижче не опускається. Коли в посуд набігло 400 мл у верху колони
  з"являється звук (потріскування, фиркання, булькотіння) а у цівкі відбору
  бульбашки повітря, після цього відбираю іще 150 мл і припиняю відбір;
- робота колони на себе не менше 20 хв хто бажає більше погіршень небуде;
- робимо відбір як зазвичай після відбору підголовників, (по шпорі, але цей
  спирт 500-600 мл я пустив на повторну РК, можливо це забагато, потрібно
  пробувати на смак.
     Другу продувку робив коли починалась відчуватися пекучість. Це залежить від кубової навалки об"єм-спиртуозність. Наприклад у мене після відбору 8 л. товарного спирту кубова температура була 87*С.
     Цьго разу я спробував її зробити без зниження потужності нагріву. Подальший алгоритм як описано вище. Тиск при цьому був 150 кПА.

Як показала дегустація через тиждень ефект таких дій значимий.

crofNN

yrabarskiy, дякую, але це для мене поки що якось складно. Може дійду пізніше ...

yrabarskiy

Цитата: crofNN від 07-03-2018, 22:39:17це для мене поки що якось складно. Може дійду пізніше ...
Забув вказати, на лінії відбору необхідно здійснити обхід клапана НХ-3 без цього не вийде напряму.

scorpiy

Цитата: yrabarskiy від 07-03-2018, 22:17:13Другу продувку робив коли починалась відчуватися пекучість. Це залежить від кубової навалки об"єм-спиртуозність.

Коллега,какая,нафиг,продувка.!!!???
Просто элементарно отбери подголовники,пока на языке не будет жгучести.

И УСЕ!!!

П.С. Авоще обрати внимание на

Цитата: crofNN від 01-03-2018, 17:33:37Так вот, сколько мне отбирать головы в обычном режиме, снова 10 часов или часов 5 ? По запаху не уверен, что определю.

Коллега,прочти эту ссылку и забудь про отбор голов по5-10 -20часов!!

http://forum.homedistiller.ru/index.php?topic=113957.20

Я провел уже 7 ректификаций с ускоренном отбором голов и подголовников.
Использую систему старт- стоп,как описано в ссылке.
П.С. Другую автоматику не знаю,как приспособить к быстрому отбору голов и подголовников.

Немного усовершенствовал этот метод под свою РК.
Отбор голов 270 мл  занимает у меня  при навалке 15-17 л СС-45 минут,отбор подголовников 540 мл -64 мин.(брал с запасом,пока спирт на вкус не жгучий на языке,потом все равно, я перегоняю головы и подголовники еще раз,
(отдельно,конечно ,головы),подголовники кольцую с СС с самогоном первой перегонки)

Думаю,что надо открыть новую тему про быстрый  отбор голов и подголовников.

Думаю,что  это свежая струя,на  мой взгляд,на  нашем форуме!!!

ДЕЛИТЕСЬ СВОИМ ОПЫТОМ,ЭТО ПУТЬ К БЕССМЕРТИЮ!

Yarda

Похоже, надо откатиться назад,  лет эдак на 7 - 8, и вспомнить, с чего начинали?
Наше дело правое!

Микола Григорович

Цитата: scorpiy від 08-03-2018, 02:03:11
Думаю,что надо открыть новую тему про быстрый  отбор голов и подголовников
Згоден, відкривай.
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

yrabarskiy

Цитата: Микола Григорович від 08-03-2018, 08:22:59Цитата: scorpiy от Сегодня в 02:03
Думаю,что надо открыть новую тему про быстрый  отбор голов и подголовников
Згоден, відкривай.
Навіщо , така тема існує - Фракции по полочкам или отбор голов за два часа или спирт без запаха.

добавлено: 08-03-2018, 11:47:16

Цитата: scorpiy від 08-03-2018, 02:03:11Думаю,что надо открыть новую тему про быстрый  отбор голов и подголовников.

Думаю,что  это свежая струя,на  мой взгляд,на  нашем форуме!!!
Поважаючи твій поважний вік і відповідно досвід заперечую іскажу, що із послання ХД нічого не второпав. Давно не проходив медичну  диспансерізацію, можливо вібулися якісь зміни здоров"я :)
     По-перше, така тема давно існуюча.
     По-друге, не можу приводити технічні розрахунки, бо вони уже є описані Ігорем, хай пробачить, що роблю зіслання на нього, але опишу коротко про свій алгоритм відбору голів: роблю його 30 мл/год напротязі 12-14 год, в залежності від кубової навалки по АС, при цьому через кожні 2 год проводжу стімкий відбір по 50 мл. А кращим індикатором служить зерновий дистилят, він сигналізує окрашуючи спочатку голови жовтим кольором, який зникає після 300 мл відбору. Всі мизнаємо як теоретично так і практично, що верхні проміжкові фракції, накопичені за довгий час дуже неохоче покидають колону, щоб їх "виплюнути" назовні унеможливлюю повернення флегми і спиртовопарова суміш виштовхує іх в дефлегматор. Сконденсований забруднений спирт повністю виводиться на зовні за лічені хвилини і в об"ємі 400 мл.
     Вибачте за брутальне висловлювання, але це можна порівняти з надмірно вжитим алкоголем. Якщо одразу опорожнити шлунок, то сп"яніння пройде швидко, а коли цього не зробити, то воно розтягнеться надовго.
     Коли ректифікував підголовники, то відбирав більше 1 л жовтого спирту, хоча окрас зникав іще під час відбору голів. Попередньо описував і викладав фото.
     Чим довше робила колона у режимі відбору голів, тим агресивніший ставав відбираємий забруднений спирт.  Так що швидко не получається.
     Якось так.

scorpiy

Цитата: yrabarskiy від 08-03-2018, 10:21:44така тема існує - Фракции по полочкам или отбор голов за два часа или спирт без запаха.

коллега,можно ссылку по теме,а то лень искать. ;) :) :)
Заранее спасибо!!

СП.С. Спасибо и модератору,что убрал срачь от батарейки!! ;) ;) ;) :D :D :D

Кому интересен быстрый отбор голов и подголовников-пишите в личку.
Новую тему по быстрому отбору голов и подголовников- не открываю,много ,как я понял, скептиков и троллей по этой методике. :-[ :-[ :-[

Срача на форуме не  хочу!!

Но,методика рулит и проверенно мной на7-ми ректификациях.

Повторяю- это не мое изобретение,но я приспособил эту методу под свою РК и пользуюсь уже несколько ректификаций.

Как и коллегой с дружественного форума Хом..Дист.!!

Быстрый отбор голов.

http://forum.homedistiller.ru/index.php?topic=113957.20

Эту методику по быстрому отбору голов и подголовников-никому не навязываю,просто поделился своим скромным и эффективным,как мне кажется,опытом.

Коллеги,Вы можете  сидеть с капельным отбором голов по 1-й капле в секунду,)100 мл в час ,по  20-24 часа .Наваривайте еще много всякой гадости в кубе за 20-30 часов.

Это,на мой взгляд- прошлый век( пятилетие,точнее:D :D :D)

Я тоже с этого начинал 5 или 6 лет назад!! ;) ;) ;)
Это Ваш выбор,коллеги.
Всем успехов и качественных получений СР за минимальное время ректификации!! ;) ;) ;) ;)

П.С. Сначала послушайте  Моцарта,почитайте стихи и прозу  Пастернака , стихи великого Иосифа Бродского,а потом будете на форуме рассказывать,как некоторые обиженные на жизнь,как бата....йка,что я их не читал,но их произведения- гавно,как  и метод быстрого отбора голов и подголовников. ;) ;) ;) :D :D :D :D

П.С. Коллеги,поверте мне, старому специалисту по аналитике и электронщику,что метод быстрого отбора голов и подголовников присутствует практически( от  этого не уйти) ,на мой взгляд,он должен развиваться,усовершенствоваться   и коллективный разум победит!!!

Быстрый отбор голов и подголовников  существует,мною проверено!!

Повторюсь еще раз-

Отбор голов 270 мл  занимает у меня  при навалке 15-17 л СС-45 минут,отбор подголовников 540 мл -64 мин.(брал с запасом,пока спирт на вкус не жгучий на языке,потом все равно, я перегоняю головы и подголовники еще раз,
ДЕЛИТЕСЬ СВОИМ ОПЫТОМ,ЭТО ПУТЬ К БЕССМЕРТИЮ!

Игорь

Требовательность к качеству спирта, как правило, со временем увеличивается. Я связываю это с развивающимся нюхом. Все больше оттенков запаха начинаешь улавливать в спирте, и зачастую чувствуешь то, что другие не улавливают.

Но нет правил без исключений. У некоторых требовательность снижается, особенно после дифирамбов, услышанных при гаражной дегустации или на охоте. Действительно, зачем отбирать головы  10 часов, если и после 45 минут все в восторге?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk