Скорость сбраживания(сахарной браги)

Автор oleg, 25-05-2012, 16:57:16

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Батарейкин

дык конвекция...

а бочки каждый раз на том же месте. может моешь и не туда поставил.
ставлю ставку на то что не осветляется именно в одной бочке.
по моему у Гачка подобное было. на день больше бродило в одной из двух бочек
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

yrabarskiy

Передбачав таке бачення, ну і що,  навпаки тоді в ній бродіння повинно закінчитися першим. Температура у боксі постійна 35*С , повітря примусово перемішуєтся. Попередньо таке було з крайньою діжею.
    Бочки завжди на своїх визначених місцях.
Хмільна вода не приведе до добра!

Батарейкин

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

yrabarskiy

Бо крайні гріють середню. Вища температура прискорює час зброджування.

Батарейкин

ну подогрело... половина дрожжей сварилась.... почему быстрее?

yrabarskiy

Читай уважніше, повітря примусово перемішуєтьмя, температура стала. Цей довід на ваші припущення що середній тепліще. Ну а дріжджі при 41*С працюють  краще ніж при 25.

Батарейкин

Цитата: yrabarskiy від 14-11-2018, 22:53:24Читай уважніше,
сам почитай что я писал раньше.
про температуру и конвекцию я все понял сразу
Цитата: Батарейкин від 14-11-2018, 22:32:57а бочки каждый раз на том же месте. может моешь и не туда поставил.
по моему у Гачка подобное было. на день больше бродило в одной из двух бочек

hachok

Цитата: yrabarskiy від 14-11-2018, 22:53:24Ну а дріжджі при 41*С

а де ти таке прочитав?
в мене наприклад якщо допустив нагрів більше 40, то чітко видно недоброд 1,5-2 брікса, це при увові що вспів схаменутись і опустив температуру в ємкості нижче 38, якщо ні то недоброд складає і 3-4 брікса,збільшення терміну бродіння прицьому на відсотків 30 мало помагає(, це при тому що в мене брага постіно бовтаєтья моторчиками
кожні дріжді мають оптимально температиру, при якій вони самі шутрі і наброджуть найменше гівна до спирту, і ці температури для цукрових точно не 20 і не 40, з ти ми що мав справу

Delta

Цитата: yrabarskiy від 14-11-2018, 22:53:24Ну а дріжджі при 41*С працюють  краще ніж при 25.
yrabarskiy, Як кажуть узбеки, "ти так бішле не скажи!" Не всім дріждям комфортно при  41*С...Декілька років тому, а точніше у 2000-2002, я мав гіркий досвід з недобродом...а все тому, що дріжжі гинули при Т*С +33*С...Так мені сказав поставщик...Коли я знизив Т*С, все стало гуд! ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

moh1971

yrabarskiy,это однозначно перегрев на старте брожения,просто дрожжей в других бочках погибло меньше.И окружающая температура 35 это очень много.На старте такой саморазогрев что бывает и 20 много,у меня в 300л бочке при  температуре в комнате 18-19 нагревается до 35-ти,и это уже слишком.А про 41 больше такого не говори.

yrabarskiy

О-о-о-о, панове, стоп,стоп, стоп. Я припустив помилку вступивши в дискусію. Вам би працювати в НКВС.  :D

Цитата: Батарейкин від 14-11-2018, 22:32:57а бочки каждый раз на том же месте. может моешь и не туда поставил.
От тут би тобі вказати не тільки читай уважніше, але й дивися, бо на фото видно, що одна бочка, середня,  неосвітлена. І до чого тут що не на то місце ставлю, я також вказав що минулого разу така бочка була зкраю. З твого висловлення потрібно вважати, що бочка інфікованаі дає такий результат.
     Да,  з температурою 41* це можливо занадто, але не смертельно, таке проходив і нічого страшного, все вигравало разом і однаково. Я не мікробіолог і нічого стверджувати не буду. Но коли для підігріву браги деякі форумчани ставлять акваріумні підігрівачі, на поверхні яких температура набагато вища 41* то це нічого страшного, який же тоді там недоброд?
Цитата: yrabarskiy від 14-11-2018, 22:38:54Температура у боксі постійна 35*С , повітря примусово перемішуєтся.
Інкубаторна система контролю температури, але обдув працює постійно і коли необхідно іде охолодження або включається підігрів при малозначних відхиленнях. Брага має 35* і крапка, навіть коли перестала бродити і освітлюється.  Це коли прохолодно як пепер, а влітку цей процес виключає підігрів, на контролі проти перегріву тільки вентиляція.
Цитата: Delta від 15-11-2018, 06:22:24Не всім дріждям комфортно при  41*С
Використовую дріжджі Екстра спиртові.
Взагалі якщо дріжджям не комфортно, то вони знижують свою активність яка напряму пов"язана з виділенням тепла, а от якщо температура недостатня, то їм не комфортно і вони перестають бути активними, що вдвічі гірше впливає на зброджування, як на швидкість так і на якість і це всі знають.

Delta

Цитата: yrabarskiy від 15-11-2018, 09:08:50НКСВ.
НКВС ;)
Цитата: yrabarskiy від 15-11-2018, 09:08:50Взагалі якщо дріжджям не комфортно, то вони знижують свою активність яка напряму пов"язана з виділенням тепла, а от якщо температура недостатня, то їм не комфортно і вони перестають бути активними, що вдвічі гірше впливає на зброджування, як на швидкість так і на якість і це всі знають.
Все навпаки..Як що температура нижча, то дріжжі впадають в сплячку...але при підвищенні Т*С, вони знову можуть працювати...При перегріванні дріжжі гинуть...і їх вже нічого не спасе!...Так що перегрів шкіливіше...
А от про якість при пониженні Т*С, теж я другої думки...Але це друга тема...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

огник

На упаковці сухих Саф Левюр написано, що їх необхідно вносити при температурі 38 гр. Напевно у різних сортів дріжджів різна "любима" температура  ??? .
Смерть Пуйлу.

yrabarskiy

Дякую, вже виправив  НКВС.

Давай так, якщо "звариш" дріжджі при зовнішній Т  повітря 35*С  та 25-30*С води для старту поставлю могар і відшкодую завдані збитки.  Емкість 200 л і менше.  ;)

Микола Григорович

Цитата: yrabarskiy від 15-11-2018, 12:06:07"звариш" дріжджі при зовнішній Т  повітря 35*С
В мене таке вдалось, рішив було поставити брагу в пральній машині "малютка" з включеним активаторо :o :o
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

SMF spam blocked by CleanTalk