Технологія віскі ( зерно, солод, ферменти, перегонка, витримка )

Автор zivaka, 30-12-2016, 22:59:01

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

om69

Цитата: zava-da від 19-03-2019, 20:04:071. Бочку обжигал?
2. Как вымачивал?
Плыз?
Бочка с обжигом чуть больше среднего. Вымачивал, причем не только водой, но и виноградным сырцом.

zava-da

Цитата: om69 від 20-03-2019, 12:38:27Вымачивал, причем не только водой, но и виноградным сырцом.
Если можно, немного подробней. Сколько водой, сколько сырцом?

om69

Цитата: zava-da від 20-03-2019, 19:15:55Если можно, немного подробней. Сколько водой, сколько сырцом?
В этом у меня нет лабораторной точности. Смотрю по цвету воды,кода бледный почти чистый, то залил сырец виноградный. Когда слил этот сырец, он слегка был золотистым. Где-то месяц на сырце. Когда слил бурбон, то он был золотистого красивого цвета, но больше держать не нужно было (выдерживал примерно 7,5 мес).

om69

Связывался с продавцом вискарного солода MaltEurope, пишет что солода нет и не будет. Так что остались без вискарного солода.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

фотограф

om69

Цитата: Сергей Леонидович від 22-03-2019, 16:18:59
в кастл малтинг дожен быть
Надо будет попробовать выяснить. Я почему-то думал , что это одна фирма.
Цитата: фотограф від 22-03-2019, 16:25:16
Канів - чудовий солод
Не, не то. Вискарный сушится по другому, даже если без торфа.

фотограф

Цитата: om69 від 22-03-2019, 16:28:20Не, не то. Вискарный сушится по другому, даже если без торфа.
Казки...

om69

voffka75

Цитата: om69 від 22-03-2019, 16:16:56Связывался с продавцом вискарного солода MaltEurope, пишет что солода нет и не будет.

https://pivodoma.com.ua/p757150873-solod-dlya-viski.html
https://brewcraft.com.ua/g50307203-dlya-krepkih-napitkov

Тут пишут есть. Брал пару недель назад.

Mecx

Хотел заказать солод для виски "Шато виски лайт" на Homebeer,там  цена была 49 гривен за кг,сейчас 53 гривны,поискал в интернете и нашел вот здесь https://prolitech.com.ua/solod-shato-viski-layt-whisky-light-505978/ 25 кг. за 39 гривен,разница 14 гривен на килограмме.

om69

Цитата: voffka75 від 22-03-2019, 18:54:49
Цитата: om69 від 22-03-2019, 16:16:56Связывался с продавцом вискарного солода MaltEurope, пишет что солода нет и не будет.

https://pivodoma.com.ua/p757150873-solod-dlya-viski.html
https://brewcraft.com.ua/g50307203-dlya-krepkih-napitkov

Тут пишут есть. Брал пару недель назад.
Сомневаюсь, что это вискарный солод. Скорее всего базовый пивной. Количество фенольных частиц отсутствует, цена слишком маленькая для вискарного солода.

фотограф

Цитата: zava-da від 22-03-2019, 14:04:50Ребята, по вискарям очень мало наработок. Поэтому каждый практический опыт очень важен. Не стесняйтесь и не ленитесь выкладывать подробности.
Любая информация очень ценна. Но информация должна быть достоверна. Если не уверен, лучше так и написать.
Ти діжками цікавився в іншій темі,  я тобі сюди відповім.
Є два напою, темному два роки, світлому 14 місяців і, скоріше,  по досягненню двох років  він не дуже вже потемніє (ну я так вважаю  :), бо"темний" майже не змінив колір у період з року до двох)
[attach=1]
Темний я вважаю вже готовий, ну його вже  майже і  випили :P, смачний, не плінтус,  "дуб" у гарному сенсі цього слова,  присутній сильно, що у смаку, (особливо у післясмаку), що у ароматі. "Карамельна" солодкість від обпаленої діжки присутня. 
Світлий ще не готовий і близько,  дубу у смаку немає,  є далеко у післясмаку, у ароматі майже нема, але є у ароматі з пустого бокалу. Карамельна солодкість  у післясмаку присутня.
Якщо чесно то дворічний темний напій смачний, духмяний, але все ж  він дуже завуальован (хоч і смачним) але дубом. Що буде  з іншим напоєм по досягненні двох років, я сподіваюсь узнати через вісім місяців. Але вже  зрозуміло, що це буде іншій напій, у якому головну "ноту" буде грати не діжка, а дистилят.  Мабуть вже здогадався, що це два напої з одної діжки, світлий - то нова заливка у вже "відпрацьовану" два роки діжку.  Підготовлював  просто - перед першою заливкою пара тижнів водою, перший раз гарячою.  Потім пара місяців сирець десь 20 градусний.
Мій висновок такий -  менш вимочена діжка  згладить "дубком" наші огріхи та косячки,  (ну крім сівухи, її туди не треба :)), а у  більше і довше вимоченій діжці головний буде дистилят і часові перетворення.  Треба вчитися його правильно робити.   В моєму прикладі я використовував 25 літрову діжку. Тому вважаю, що пара місяців сирцем вдосталь, щоб витягнути весь "плінтус" і за пару років така діжка зробить смачний напій. Але давай признаємо, що фабричні віскарі не мають на першому плані дуб. І от вже наступна заливка в таку діжку вже буде робити зовсім інший напій, більш ідентичний до віскі де вже на першому плані те, що ти зробив з дистилятом, а не те, що закрасила діжка.  І в мене сумніви, що тут обійдеться парою років, як при першій заливці :(  Якщо я не закину це діло, то мабуть я буду робити першу заливку  бурбон, а вже після нього ставити в ту діжку солодовий.   
Якось так.
Що в діжках більшого чи меншого об'єму я не знаю. 

om69

Цитата: фотограф від 26-03-2019, 12:17:01мабуть я буду робити першу заливку  бурбон, а вже після нього ставити в ту діжку солодовий.   
Я також так робив.

SMF spam blocked by CleanTalk