Дистиляція з дефлегматором та без царги

Автор don-castelano, 04-02-2020, 22:05:37

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

don-castelanoTopic starter

Колеги, будь-ласка покритикуйте конструктивно наступну конструкцію. Мета - фруктові і зернові дистиляти для бочки.

[attach=1]

Куб, дефлегматор 25 см, підключений прямо до клампа на кришці, у горловині кришки і на пару сантиметрів вглиб у дефлегматор - мідна насадка Панченка, неплотно скручена у шар висотою десь 7-9 см. Така собі коротенька недоцарга. Головна ідея - мати розділення вище за простий дистилятор, але таке, щоб не обдирати всі корисні домішки як на повноцінній колоні. Трохи парціальної конденсації, помірковане укріплення, мідь у паровій зоні. Нагрів газом, охолодення півметровим прямотоком.

Попробував на кукурудзяному сирці на бурбон. Голови (3-5% від АС), та тіло до міцності 80% відбирав з сухим дефлегматором, коли пішло нижче 80% підключав охолодження у дефлегматор. Вода у дефлегматор - помірковано гаряча після холодильнику, на виході, поза 70 градусів. Міцність відбору при такому режимі у діапазоні 80-90. Планую розводити до 65-70 і заливати у бочку. Я не любитель невитриманих зернових напоїв, але спробував 50 грам розведеного до 40 градусів. Чути сивушні і зернові нотки, є легенька опалесценція. Буду заливати у бочку як є, потім холодна фільтрація для прозорості.

Але щось мені неспокійно... Чи не концентрую я сивуху як на БКМ?
Прикладна мікробіологія та експериментальна фізика фазових переходів

IgorKip

Как то фотка не очень. Или глаза не очень. Я не увидел дефлегматора. А вот ты нарисовал, но не видно подводки воды к нему. А царгу увидел.

ZSerje

Цитата: don-castelano від 04-02-2020, 22:05:37Але щось мені неспокійно... Чи не концентрую я сивуху як на БКМ?
Да
За один раз ничего хорошего не получится.
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,5511.msg306088.html#msg306088

Nightwish

Цитата: Nightwish від 04-02-2020, 22:18:23Це якi ?
Ефіри і трохи сивухи. Щоб було чому з дубом реагувати

добавлено: 04-02-2020, 22:22:45

Цитата: IgorKip від 04-02-2020, 22:11:42Как то фотка не очень. Или глаза не очень. Я не увидел дефлегматора

Так, фотка нажаль погана і вже розібрав, не сфоткаю наново. Це не царга, це холодильник, там видно верній шланг зливу. Нижня подача на момент фотки відключена

ZSerje

Цитата: don-castelano від 04-02-2020, 22:20:20Ефіри і трохи сивухи. Щоб було чому з дубом реагувати
Сивуха и немного эфиров :)

Цитата: ZSerje від 04-02-2020, 22:16:53За один раз ничего хорошего не получится.
Ну, це звичайно друга перегонка. Сирець 30-35 градусів
Голови то від цього погону, як і від попередніх зберіг, але як переганяти 600-900 грам голів, ще й дробно. Не ті об'єми

ZSerje

Цитата: don-castelano від 04-02-2020, 22:05:37Колеги, будь-ласка покритикуйте конструктивно наступну конструкцію. Мета - фруктові і зернові дистиляти для бочки.
Каким бы красивым и хороши не было пианино, просто нажимая на клавиши музыки не будет.

silverus

Я на куб ставлю узел полного отбора, в куб ничего не возвращается, в утиль уходит вода с кислотами и немного сивухи
[attach=1]

Цитата: silverus від 05-02-2020, 09:26:30Я на куб ставлю узел полного отбора, в куб ничего не возвращается
це тоді звичайна дистиляція виходить, практично як на змійовику. моя конструкція лишає меньше спирту у хвостах. Можна кільцювати і тоді хвости не пропадають, але в мене немає промислових масштабів. Жену для себе і сім'ї, разів 8-10 у рік, причому з різної сировини, то зерно,то сливки, то яблука

silverus

Цитатаце тоді звичайна дистиляція виходить, практично як на змійовику
Не совсем так, под дефом 20 см медной насадки, утиль имеет спиртуозность 2-4 %.

ZSerje

Цитата: don-castelano від 05-02-2020, 09:55:38Жену для себе і сім'ї
Очередной сивухогенератор. Семью нежалко :'(
Цитата: don-castelano від 05-02-2020, 09:55:38моя конструкція лишає меньше спирту у хвостах
Потому что вся сивуха давно в отборе.

silverus

Цитатасивухогенератор
сивухоКОНцентратор

Цитата: silverus від 05-02-2020, 11:31:04сивухоКОНцентратор
от цей момент мені незрозумілий. Претензії до БКМ - це те що вона вузка і там немає тепломасообміну. В мене широка, 38мм коротенька мідна насадка нижче дефу мала би додавати обмін і пару теоретичних тарілок. І пропускати частину сивухи, яка для бочкових дистилятів у помірних кількостях є бажаною

makrak80

Цитата: silverus від 05-02-2020, 10:06:59утиль имеет спиртуозность 2-4 %
ну , тогда и твой аппарат можно обозвать сивухоконцентратором ,
20 см насадки ну ни как не почистят сивуху , чтобы в утиль ушло 2-4% .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk