Вопрос о парогенераторе

Автор amater, 10-11-2011, 08:05:32

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Qazwsx

Цитата: Ярославович123 від 30-06-2020, 08:19:13
Цитата: Qazwsx від 30-06-2020, 06:51:13
. А для этого недопустимо чтоб в кубе была крепость.)
Вот тут - хотелось бы понять почему?

Цитата: Qazwsx від 30-06-2020, 06:51:13
На РК в БРУ нужно минимум 3кг пара на 1л АС. Если ты хочешь вдувать пар через барбатер то нужно куда-то девать конденсат, т.е. сливать его с лютером . )
Из этого я такправильно  понимаю, что количество сконденсированного пара (объём конденсата вошедшего в куб) после барботёра, - будет более по объёму чем, объём отбора спирта? И куб будет постоянно переполнятся?

Именно потому что куб будет переполняется , и нужно сбрасывать лишний конденсат постоянно (непрерывно) с куба вместе с лютером, а если в кубе будет крепость то будут потери спирта с лютером

Винокур

Цитата: Батарейкин від 29-06-2020, 23:40:55мне 53
и жизнь только начинается )))
Оптимист однако!!))
Что наша жизнь?-Игра!!

Игорь

Совсем не обязательно греть куб ректификационной колонны паром через барботер. Можно пустить его в змеевик и избавиться от проблемы пополнения куба. Но в таком случае нужно либо давать пар под давлением чтобы его температура была выше сотни, либо перегревать пар.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Qazwsx

Цитата: Игорь від 07-07-2020, 02:36:04
Совсем не обязательно греть куб ректификационной колонны паром через барботер. Можно пустить его в змеевик и избавиться от проблемы пополнения куба. Но в таком случае нужно либо давать пар под давлением чтобы его температура была выше сотни, либо перегревать пар.
Я б даже сказал, что желательно не греть куб РК через барботер (особенно , если нет полной уверенности в качестве пара), а через змеевик/кипятильник.  ;)

Игорь

Система закрытого парового нагрева через змеевик избыточно сложна для домашней реализации. Мятый пар и конденсат нужно закачивать обратно в котел. Если это не делать и просто сливать кипяток, будет большой перерасход энергии нагрева и понадобится система управляемой подпитки с водоподготовкой.
Проще использовать упрощанный аналог закрытого парового нагрева  - куб косвенного нагрева.

огник

Хочу зробити електродний НПГ. Три фази є, заземлення згідно вимог РЕСу є. Виникли питання. Якої довжини робить електроди і яка відстань між ними. Трубу думаю купити по ссилці. https://dymolux.com.ua/ru/dymohody-iz-nerzhaveyuschey-stali/truba-dymokhodnaja-iz-nerzhavejushhejj-stali-05-m-100-mm-tolshhina-1-mm/
Електроди будуть із н.ж болтів або шпильки. Підкажіть розміри. І ще, чи не спортиться сіліконова трубка на показнику рівня ?
І ще таке питання, як зробити подачу води, щоб пар не проривався в водопровід. Подачу води думаю регулювати голчатим краном  ??? .
Смерть Пуйлу.

Сергій Леонідович

Розпитай у Вілєна,він робив гарний ПГ до НБК Полєка
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Підійму стара тему.

Якщо замість тену вкрутити барботер та гріти кашу паром, скільки мені треба об'єму щоб було залито рідини у пароген щоб нагріти та перегнати 40л каші 20С початкової температури?
Вважаємо у парогенераторі температура пари 100С.

Може вони бувають з поплаваом як НБК? Тобто пар йде поки є рівень води? Поділіться досвідом, колеги...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

makrak80

Залий рідку частину браги у пароген , та й перегоняй густу частину ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Цитата: makrak80 від 04-09-2022, 20:11:40
Я думав на дно класити сітку, щоб саме зона кипіння буле без каші. Має так працювати.
Треба Олексія напрягти перегнати у його пивоварці щось густе - у нього саме можлива така реалізація якщо не плутаю нічого

Диоген

Цитата: ДимаС від 04-09-2022, 19:07:45...
Вважаємо у парогенераторі температура пари 100С.
Это слишком низкая температура пара. Каша еще не прогреется, а бак уже переполнится конденсатом. Лет 15 назад была тема про парогенератор, не знаю где искать.

добавлено: 04-09-2022, 22:31:18

Цитата: ДимаС від 04-09-2022, 20:31:09
Цитата: makrak80 від 04-09-2022, 20:11:40
Я думав на дно класити сітку, щоб саме зона кипіння буле без каші. Має так працювати.
Огромная ошибка! Будет перегрев жидкости, каша подгорит. Важен процесс конвекции (перемешивания) всего обьема загрузки.
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

Игорь

Чисто теоретично.
Парою води з температурою 100 градусів можна не тільки довести бражку до кипіння (бо Ткип. бражки градуси на 3-4 нижче сотні) а й випарити з неї майже весь спирт. Питання тільки в розведенні бражки водою, і ми його порахуємо згодом.
Якщо намагатись замість води налити в пароген рідку фракцию бражки, то перегонка піде за іншим сценарієм.
Спочатку спиртводяна  пара з кип'ятильника збільшить вміст спирту у каші, чим зменшить його Ткипіння. В той же час спиртуозність рідкої фракції зменшиться, а температура пари збільшиться.
Тобто на першому етапі спирт буде мігрувати з кип'ятильника в кашу, а на другому парами з барди буде переганятись зміцнена каша.
Мабуть на цьому етапі є сенс зробити паузу, злити барду з парогену та залити туди чисту воду. 

Я би порахував обидва варіанти але не знаю відсоткове співвідношення рідкої та кашаподвбної фракцій бражка. Тому зараз порахую перший варіант, визначну ступінь розведення бражки водяним конденсатом.
Поїхали

Игорь

Припустимо, нам треба нагріти від 20 градусів до кипіння та перегнати 100 кг бражки з вмістом спирту 10 відсотків по масі.на виході буде 20 кг самогону, в тому числі 10 кг води та 10 кг спирту.
Гріємо водяною парою. Щоб передати каші 1 квт-годину тепла, треба випарити в парогені 1,6 кг води.
Щоб нагріти 100 кг бражки на 75 градусів, треба витратити 4,2*75*100=31500 кілоДжоулів тепла. Це 8,75 кіловат-годин. 10, бо є тепловтрати.
Отже, лише для того, щоб довести 100 кг бражки до кипіння водяною парою, ми мусимо вдути в бражку 16 кг водяної пари. Велике це розведення чи ні- не знаю.Димас визначайся сам. Я лише рахую.

Игорь

Це лише нагрів до кипіння. Тепер треба ще випарити 10 кг спирту, а води вже не 10, а мабуть 15 кг,  бо переганяти будемо вже розведену бражку. 
Аби випарити 10 кг спирту, треба дати бразі 8400 кДж тепла, це 2,33кВт-годин, або 3.7 кг пари з парогену. Рахуємо 4.
З водою простіше. Щоб випарити 15 кг води, треба задути та самі 15 кг. 17 з врахуванням втрат тепла.

Отже, якщо переганяти парою 100 кг бражки, треба спочатку перенести в куб 16 кг води у вигляді пари, а потім, задувши ще 21 кг, отримати 25 кг самогону.
Тобто, в процесі перегонки, вміст кубу спочатку збільшиться на 16 кг, а потім на 4 зменшиться.

ДимаС

Цитата: Игорь від 05-09-2022, 08:29:15вміст кубу спочатку збільшиться на 16 кг, а потім на 4 зменшиться
Тобто якщо 50л куб, то більше 35л браги немає сенсу мати на старті, бо додається 5,6 кг води, загальний об'єм буде 40,6л.

SMF spam blocked by CleanTalk