Малюк та Карлсон. Останні зміни.

Автор Игорь, 14-05-2022, 11:49:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Serhiy

Замечательное приложение от уважаемого коллеги ivan_fd где можно посмотреть?
Всегда

ivan_fd

Serhiy

К сожалению, версия Android 7.2.1 на которой работает мой телефон, не позволяет получать оповещения. Насколько я знаю, год назад были успешные попытки организовать оповещение через Blynk. В связи с этим вопрос – Нельзя ли включить в прошивку Alarm через Blynk? в качестве альтернативы для тех у кого Android ниже 8-ой версии.
Всегда

ivan_fd

З блінком я ще не стикався.  Може хтось підскаже.
Чи працює блінк у фоні?
Чи коли телефон засне і блінк засне разом з ним?
Чи потрібно тримати телефон постійно у активному режимі з ввімкненим дисплеєм?

Якщо так, то мій додаток може працювати на нижчих версіях андроїд, але у фоні не буде. Тобто, якщо
телефон "засне", система андроїд через деякий час вивільнює пам'ять від додатку, для економії батареї.
І відповідно ніякі сповіщення приходити не будуть. Але якщо тримати дисплей постійно ввімкненим і додаток запущеним, то
теоретично, мало би працювати.

ДимаС

То ж у кожному телефоні налаштовується що підпадає під режим енергозбереження, а що ні.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ivan_fd

Так, налаштовується. Але все одно, при заблокованому екрані додаток починає працювати, скажемо так, зі збоями. Таймер може рахувати дуже не точно.

Serhiy

Друзья, помогите настроить ПИД.
Подозревал, что настройка во время реального  процесса может быть чревата чреватостями, поэтому  соорудил стенд. Вместо колоны с дефлегматором, труба с кожухотрубным холодильником. Коэффициенты, наверное, будут отличаться от коэффициентов в реальном процессе, но должно остаться какое-то понимание.
У меня не такой насос как у большинства, а 24 вольтовый от обратного осмоса. Он качает не больше 50 литров в час, для охлаждения ректификации ему достаточно около 80% мощности.
ШИМы уже подобрал. ШИМ минимальный 137. ШИМ максимальный 1023.
Обороты при ожидании 5.
Аварийные обороты 80.

ПИД настраиваю по инструкции на первой странице этой темы.
Проблемы начинаются уже на этапе настройки Кп. Не могу добиться стабильной температуры. Колебания в пол градуса и больше, аж вплоть до Кп=0,5. При Кп=0,5 температура застывает на +98,5С.  Но боюсь, что стабильность показания обусловлена высокой погрешностью термомодатчика при такой высокой температуре.
[attachimg=1]
Дальнейшая настройка Кд на температуру не влияет (колебания в 5 сотых градуса).
Всегда

ivan_fd

Цитата: Serhiy від 30-05-2022, 12:15:49Проблемы начинаются уже на этапе настройки Кп.

Якщо використовувати тільки пропорційний коефіцієнт, то стабільності і не буде. Температура має коливатись, і навіть повинна.
А застигає на 98.5, тому що помилка (98.5-50)*0.5 = 24.25% І при 24% оборотів двигуна, і при такому нагріві, як ви даєте, це така температура, яку може охолодити
даний потік води. 
А диференційна складова і не буде вам нічого міняти. Вона дає поштовхи тільки при зміні помилки, вверх, чи вниз. І якщо температура стоїть на одному рівні, то і диференційна складова дорівнює нулю.

добавлено: 30-05-2022, 13:29:42

Коливання при настройці пропорційного в 0.5 градуса, я думаю не є багато.

Serhiy

Схоже на те що я занадто трепетно ставлюсь до інструкції з першої сторінки.
Цитата: Игорь від 15-05-2022, 11:07:46Нарешті треба зупинитись на такому коефіцієнти, при якому коливання вже невеликі, не більше за пів-, чи за чверть градуса.
Мені коефіцієнтом вищим за 0,5 не вдається погасити коливання
Підкажіть, будь ласка, при яких коливаннях можна переходити до налаштування Кд.

Всегда

ivan_fd

Я точно не скажу, але я думаю, що у вашому випадку проблема може бути пов'язана з тим, що  ви тестуєте на кожухотрубному холодильнику.

добавлено: 30-05-2022, 13:52:20

Якщо, наприклад поставити Кп = 2, то які коливання?

Serhiy

При Кп = 2 коливання, навіть не коливання а сумарні відхилення доходили до 1.5 С
Зараз розпочну налаштування спочатку, тоді зможу в реальному часі повідомляти про результати .
Всегда

ivan_fd

Температура не буде коливатись біля завдання (50), а буде вищою і має коливатись.
Якщо при Кп = 2 коливається на 1.5, пробуйте потроху зменщувати Кп. А потім Кд включайте.

Serhiy

Цитата: ivan_fd від 30-05-2022, 14:07:51Температура не буде коливатись біля завдання (50), а буде вищою
Звичайно, я це розумію.
Ось така картина при Кп=2
Всегда

ivan_fd

Якщо почекати пару хвилин, то на скільки коливається. Бо по графіку погано видно.

Serhiy

[attachimg=1]
Це продовження графіка з Кп = 2.
Далі буду знижувати Кп до 1,5.
Всегда

SMF spam blocked by CleanTalk