Малюк та Карлсон. Останні зміни.

Автор Игорь, 14-05-2022, 11:49:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральник

Цитата: гуральник від 30-06-2022, 13:09:38
  Прошивати можна і старі версії, без екрана, чи тільки з екраном?
? ::)
Любіть життя. Повторення не буде...

ИгорьTopic starter

Яка назва теми? Малюк та Карлсон. Останні зміни. Хіба є хоч один екземпляр малюка чи карлсона без екрана?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

гуральник

Вся попередня сторінка про дуплет і фанкойл?

ivan_fd

Доброго дня.
То мене треба посварити, я понаписував не в ту тему.  :-[
Треба попереносити всі повідомлення, що стосуються дуплета і фанкойла в відповідну тему.

ИгорьTopic starter

Це я маю наголосити.
Прошивка з назвою kid cтосується малюка, бо kid - це малюк англійскою.
Прошивки для фанкойла обо Дуплета мають ці слова у назві.   
Наступна запланована зміна - я приберу з налаштувань прошивки карлсона та малюка кнопку вибору типа пристрою, бо не діло весь час бачити перед собою кнопку, якою або ніколи не користуєшся, або користуєшся лише один раз при першому пуску.
Як і у випадку фанкойл-дуплет, зміна типу буде можлива спеціальною командою.

ИгорьTopic starter

Перевіряв декілька чергових малюків, виявив прикру помилку. Вона не стосується керування, але все одно...
У верхній строчці Малюк воказує деякі данні. Якщо  датчика температури нема, Малюк автоматично переходить в ручний режим та працює на певних постійних обертах. При цьому крутилка міняє ці оберти, а у верхній стройі час від часу з'являється слово "manual".
Але я зхибив, і це слово з'являється і тоді, коли малюк працює в нормальному, автоматичному режимі. Цеї помилки нема якщо є додатковий датчик, тому я її одразу не помітив.
Зробив нову версію - п'яту. Єдина відмінність від попередньої - замість помилкового напису "manualЭ в ный свытиться налаштована температура.
Перепрошивка не торкнеться налаштуваннь - вони не зазнають змін, залишаться иакими, як були до перепрошивки.

ДимаС

Цитата: Игорь від 14-05-2022, 11:49:14Малюк керує насосом 12 вольт, Карлсон - вентилятором 220 вольт.
Єдина відмінність у алгоритмі - карлсону зовсім не потрібні оберти в режимі очікування, але це слабий привід робити для нього окрему прошивку. Тому нова прошивка буде загальною для Малюка та Карлсона, а вибирати тип пристрою буде сам користувач.
Ігоре, а чому не зробити два вихода - як 12В, так і 220В та вибором приладу у налаштуваннях користувач саме буде підключати або насос на роз'єм 12В, або вентилятор на роз'єм 220В?

Доречі, яка зараз ціна на такого Малюка? бо бачу що крутилка керування насосом мене таки вже не влаштовує... І чи є у наявності щоб замовити?

добавлено: 09-08-2023, 09:42:57

З датчиком, параграфом та БЖ
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Незважаючи на однакову прошивку, малюк та Карлсон - зовсім різні прилади.
Фанкойлу не потрібен12-вольтовий  блок живлення за 270 гривень, який малюкові необхіден. Навіщо пхати його, та ще потужний ключ з обв'язкою в прилад, який буде керувати вентилятором?   
І навпаки, для керування виходом на 12 вольт не потрібна мікросхема фазного регулювання та симістор. Навіщо все це малюкові?

ДимаС

ИгорьTopic starter

ИгорьTopic starter

Доречі, зробити як ти пропонував можна без переключення в налаштуваннях. 220 та 12 можуть регулюватись синхронно та одночасно. Але не бачу необхідності. 
Якщо тобі треба саме такий варіант, можна зробити ексклюзив.

ДимаС

я не впевнений що саме таке треба, але я завжди наперед думаю, бо сьогодні у мене тільки насос і внутрішній блок, а завтра я можливо буду мати зовнішній блок та треба буде управління пропелером... Або я буду внутрішній блок користувати взимку як обігрів - стабільні оберти внутрішнього блоку та насос регулює температуру з дефу, а влітку перемикати на зовнішній блок та замість насосу керувати обертами блоку...

А що буде якщо обидва канали підключити одночасно і до насосу і до вентилятору? Скоріш за все буде все працювати, можливо треба буде відкоригувати параметри ПІД бо одночасна зміна обертів насосу та обертів вентилятору буде швидше змінювати температуру потоку води на виході з дефу....

Ігор, воно або має право на життя, або має вмерти не народившись...

гуральник

ДимаС

гуральник

18 потрібно регулюаати Карлсоном чи Фанкойлом, а от 9 , якщо для рк, можливо і не треба, достатньо би було Малюка.

SMF spam blocked by CleanTalk