Помогите собрать колонну

Автор otto, 21-07-2022, 22:09:27

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

sergeybb

Цитата: alexdoe від 24-07-2022, 20:48:44А я на ардуино аналог фанкойла делал,
У меня РМ с ИРТК для старт-стопа тоже есть, на НБК пристроил, чтобы Росу не переставлять.

Батарейкин

Цитата: sergeybb від 24-07-2022, 20:56:51РМ с ИРТК
кстати там инструкция хорошая была
по ней основные знания и получал
но одна из первых РОС была моя!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

BazilVV

Цитата: andy від 24-07-2022, 20:38:40Насколько я помню на Ардунио была.

Да, як закачав 265 (вроді би) скетч так 2 роки і працював, поки Росу не купив.

andy

Цитата: sergeybb від 24-07-2022, 20:56:51меня РМ с ИРТК
Тоже об этом думал, начиталься по ИРТК.
Не хватало ремени и денег. Собрал РМ2  и опытом)

Хотя купил ардионо все что нужно, но как Описал наш аккумулятор, станет один хрен дороже.
Деньги под ногами, сумей поднять.

sergeybb

Цитата: andy від 24-07-2022, 21:27:09Тоже об этом думал, начиталься по ИРТК.
Не хватало ремени и денег. Собрал РМ2
вроде по цене они друг от друга не очень отличались, может забыл уже, но чтобы собрать в кучу, надо было повозиться. ДС-ки запитал по 3-х проводной схеме

alexdoe

Думаю этими ностальгическими  воспоминаниями вы вогнали otto в депрессию.)

andy

Цитата: sergeybb від 24-07-2022, 21:35:27по цене они друг от друга не очень отличались
Так там же один и тот же производитель.
Ценник там почти одинаков был.
Цитата: alexdoe від 24-07-2022, 21:39:49вы вогнали otto в депрессию.)
Его выбор, или читать, или свалить. На форуме все есть в плане инфы.

добавлено: 24-07-2022, 22:31:54

Цитата: otto від 24-07-2022, 10:32:534 квт димрот 1000,3 квт  900 грн.
Меня прибило это.
Димрот, это 6 метров 6 мм диаметром, скручено красиво в 2 слоя, и варено в трубу.
То что называем мы дефом.
О каких ты баран кВт говоришь?
У меня 4 кВт тэн, при 195 вольт розетки плывут. на РМ 185 вольт потолок.
Собрать аппарат не можещь..
Пиздец.
А втыкать в свои мозги 4 кВт БУДЕШЬ?

добавлено: 24-07-2022, 22:48:12

Это капец.
у меня 3 фазы, пакетник 16 А, по идее 4 кВт на фазу( если ошибаюсь то поправят)
А тут лепет с димрота снять столько  :D :D :D
У многих вообще поставили на 10А пакетники.

Игорь

Цитата: otto від 22-07-2022, 09:58:04Тут на форумі читав в одній із тем про кількість тт в царзі і залежність їх від висоти царгі .Там було вказано що оптимально 10-15 діаметрів , далі  на 1 тт просто росте висота насадкі .
Це повна дурня. Якщо Ти  знайдешь  її джерело, я вмить забаню автора. В протилежному випадку доведеться банити тебя, як розповсюджувача дурні.  Обережно, наш форум вважають авторитетним, і твої недолугі твердження можуть нашкодити нашій репутації. Я вже поставив червоний прапорець у процитованому повідомленні щоб ніхто не наразився на міну, що ти заклав.
Твердження про "10-15 діаметрів" стосується не висоти, а співвідношення діаметрів труби та насадки.
Діаметр насадки має бути як мінимім в 10, а краще в 15 разів менше за діаметр колони. Це дозволяє зменшити пристінковий ефект та зменшити вплив дикої флегми на результат ректифікації. Про висоту тут не йдеться.
Висота колони має бути такою, щоб вона містила достатню кількість теоретичних тарілок.
Достатня - це скільки? Залежить від цілей.
Для зміцнення спирту до 90-95 відсотків достатньо 10 теоретичних тарілок, але це замало для очистки спирту. Буде міцний самогон.
Для гідної очистки у промисловості використовують колони, що мають щонайменше 70 фізичних тарілок, це приблизно 35 теоретичних.
Виходячи з цієї інформації маємо, що для достатньої очистки спирту, висота колони має дорівнювати щонайменше 30-35 висотам стовпа насадки, що працює як одна теоретична тарілка. 
Якщо в тебе насадка буде у вигляді кілець Рашига, то одна тарілка буде забезпечуватись висотою приблизно 10 см, а сама колона має бути висотою метра три.
Якщо мова йде про найкращі зразки насадки (а їх ще треба знайти), то в режимі відбора голів, одна тарілка забезпечується висотою приблизно 25 мм, а в режимі відбора товарного спирту - приблизно 50 мм. І щоб отримати задовільне очищення спирту, треба робити колону  1,5 - 1.75 метра заввишки.
Слід зауважити, що висота та вміст колони - дуже важливі але не єдині фактори, що впливають на результат ректифікації. Достатньо не приділити належної уваги теплоізоляції або стабілізація нагріву, і вже неважлива висота або вміст колони. Спирт буде зіпсовано.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

sergeybb

Цитата: andy від 24-07-2022, 22:20:53у меня 3 фазы, пакетник 16 А, по идее 4 кВт на фазу(
Если будешь подключать 4-х КВт ТЭН на 220В, т.е. фаза-ноль, ток будет 18А, разумеется при полной нагрузке, то пакетник в 16А маловат, но если используешь около 50-60% мощности ТЭНа, то хватит.

andy

Цитата: sergeybb від 25-07-2022, 11:02:32Если будешь подключать 4-х КВт ТЭН на 220В, т.е. фаза-ноль, ток будет 18А, разумеется при полной нагрузке, то пакетник в 16А маловат, но если используешь около 50-60% мощности ТЭНа, то хватит.
Так и делаю.
С помощью РМ уменьшаю нагрузку.
У многих РЭС поставил на 10 А пакетники, то вообще жесть.
Я имея 3 фазы, вывел отдельную для процессов.

Меня взбесил
Цитата: andy від 24-07-2022, 22:20:534 квт димрот 1000,3 квт  900 грн.

Где он дома возьмет эти кВт.?
Человек не понимает что димрот это составная часть дефлегматора.
Читать не хочет. На форуме все есть, про 50 и 63 колонну.Про клапана НХ3, про безопасность, про анализы спирта, и тд.

Батарейкин

Цитата: Игорь від 25-07-2022, 09:41:25В протилежному випадку доведеться банити тебя, як розповсюджувача дурні. 
и?
сколько времени ему на аргументы?

думаю недели хватит ))))))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ottoTopic starter

Дякую Игорю за розяснення  про насадку .Неправильно зрозумів.Пост з тою помилкою прохання видалити .

Анди   якщо ти думаеш що я незнаю який у мене пакетник в коридорі ,яка проводка в 5 поверхівці  старій , ти помиляешся .Висмикувати строки з посту і і піднімати галас ?То хто з нас баран ?Я в першому пості писав що планую 3 квт максимум .Тен3*1,5 ,1 не підклучив вийде 3 .Дома пралка + бойлер на 1 дроті (ввід від щітка мідь 3 мм*2 ) і все витримуе ,хоча ясно що постійно не ганяю.І наповну не включав би .

На рахунок бана  я взагаліто просив тему видалити .
Батарейкін  ти ж сам дав мені ссилкі що і де читати .В чому проблема? Не спорю теорію не дуже знаю , але думав що підкажуть мануал почитати .Ок помилився.   Але бл,ха якого милого спочатку розум влюбили кумом ,маслом , тепер плетуть  про кіловати ? Можете банити к х... но я на хамство таке завжди відповідаю хамством і по.. на наслідки .
- Петро, а Петро, а ти ведро води вип'єш? -Ти що, хіба я кінь? -А ведро горілки? -А хіба я не козак?

andy

Цитата: otto від 26-07-2022, 21:18:503 квт максимум
Я думаю что и это много, если все 3 кВт использовать.
Имхо даже если и потянет ;) То жена тебя прихуярит сама. Чайник обычный 1.5 кВт в среднем. я промолчу про бытовые обычные приборы.
Понимаешь? что все нахрен приборы, чайник микроволновка, утюг, бойлер, фен для волос и тд. ДОЛЖНО БЫТЬ ЗАБЫТО НА ВРЕМЯ РЕАКТИФИКАЦИИ.
Считай сам нагрузку.

ottoTopic starter

У меня ветка идёт в щиток в коридоре .За 10 лет ничего не отгорело .Тем более  не планировал 3 врубать .Регулятором вольт 190 разгон .Я калькулятор имел гдето где считал вольт.  мощность.И да в пике она держит 6 квт час точно ( моя включила стиралку на длинную 2кв +духовка 2кв + бойлер там тоже 2 квт .Я вовремя увидел + - и отрубил бойлер.Ну и автомат поставил другой Шнайдер вроде , (иек в топку)
- Петро, а Петро, а ти ведро води вип'єш? -Ти що, хіба я кінь? -А ведро горілки? -А хіба я не козак?

andy

Цитата: otto від 26-07-2022, 21:18:50яка проводка в 5 поверхівці  старій
Вангую 10 А поставили.
Это до 3 кВт нагрузки.
А теперь посчитай сколько в месяц расход элекричества в день. Уверен что не менее 7 кВт в сутки.
И с колонной тебе прийдеться забрать не менее недели с своей семьи. За один выгон.
Пы сы, у нас есть один чел на форуме, который 3 фазы в квартиру проводил.

добавлено: 26-07-2022, 22:22:36

Цитата: otto від 26-07-2022, 22:14:38У меня ветка идёт в щиток в коридоре
Да у всех в коридоре.
Просто обьяснил же, чайник жена ключит и пизда.
6 кВт нагрузки? держит? Не поверю.

SMF spam blocked by CleanTalk