Виноробство

Автор Flax, 24-03-2018, 07:52:59

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

александр1

Можно пользоваться и дрожжами с недобром но здесь надо соблюдать строгие технологии если просто поигратся дрожжами то можно испортить вино на последних стадиях.так што лучше сбродить насухо и с меньшей вероятностью что оно пропадёт !
(Водка это СИЛА !)

sergeySEZ

Коллеги, а так ли страшна Изабелла, своими свойствами, или это всётаки лобби заинтересованных стран?
«Всё есть яд и всё есть лекарство. Только доза делает лекарство ядом и яд лекарством»

ДимаС

Я в студенстві стільки випив вина з Ізабелли та Лідії що не мав би тут писати вже якщо слухати що кажуть
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

nicksnn

Коллеги підкажіть. Завжди робив вино з бесарабу та лідії на диких дріжжях, добавляв цукор з розрахунку 1кг на 10 літрів. Цукор додавав за 2 рази - перший при постановці на бродіння і другий приблизно через місяць як бродіння сильно сповільнювалось. Перед додаванням другої порції зливав осад.
В цьому році хочу спробувати ЧКД. Для себе бачу таку схему їх використання - після бродіння з мезгою - відчавлюю вино та додаю ЧКД, після того як воно вибродило додаю цукор.
Правильний алгоритм чи щось треба корегувати?

ЗІ. розумію шо правильніше геть без цукро і на нормальному винограді.

sergeySEZ

Чкд, нужно до брожения вносить.
Сахар, заменить фруктозой.
И доза, сахара конечно мощная👌 как вино, получается, ?, стакан мало, два расходимся?😀
«Всё есть яд и всё есть лекарство. Только доза делает лекарство ядом и яд лекарством»

Сергій Леонідович

Сьогодні знимали с осаду
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

DAP

Леонідович, навчіть як так зробити.

vova0869

А какой сорт винограда .

Сергій Леонідович

Цитата: DAP від 13-10-2022, 13:12:39Леонідович, навчіть як так зробити.
:D Зібрав, подробив, віджав, дріжжів додав, 21 доба і перелив на тихе бродіння

добавлено: 13-10-2022, 19:22:54

Цитата: vova0869 від 13-10-2022, 17:10:52А какой сорт винограда
Немаю жодної інформаціі  :), покликала знайома, щоб з бесідки зняв, на питання який сорт, відповіді не отримав. Білий, 22 брикс

добавлено: 13-10-2022, 19:24:40

той бутиль, що темніше, то я віноград подробив, та на ніч на мезгі залишив

добавлено: 13-10-2022, 19:30:12

Цитата: Сергей Леонидович від 13-10-2022, 19:19:43Зібрав, подробив, віджав, дріжжів додав
це все я робив в один день
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

кальвадос

який цукор, яка фруктоза ? придбайте рефракометр за 500-600 гривень. для білих мінімум 18 брикс, для червоних 22. і буде щастя - сухе вино. про ph вже мовчу. почитайте хоча б Ігоря  Заїку. http://www.zaika.in.ua/vinodelie/avtorskoe-garagnoe-vinodelie/
drink all

vova0869

Рефрактометр не делает виноград слаще . У нас в Днепре виноград не набрал сахара . Я тоже грешу добавляю 50 г сахара на литр . Сухие вина не заходят .

makrak80

Цитата: vova0869 від 14-10-2022, 21:44:49У нас в Днепре виноград не набрал сахара .
Це точно , тільки 1 сорт якийсь чорний (по ходу заїбела ) був 20, другі и того не набрали , від 15 до 18%
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

кальвадос

в мене соляріс, йоханітер,  набирає 24 це з білих.  маркет, регент майже так само 22-24- червоні.
drink all

Delta

Цитата: vova0869 від 14-10-2022, 21:44:49У нас в Днепре виноград не набрал сахара
Да не только у вас...У нас тоже. Жена решила первый раз сделать вино, так как винограда много. Мало того, что рвала как только дожди кончились, так еще и мезгу не перемешивала...Пришлось вникать самому, хотя вино никогда не делал. Ну в общем кислятина  еще та...но не уксус! 8)
Добавил сахара, перебродило, добавил еще...и брожжение остановилось...
Завтра буду разбираться... :(
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

dimonarti

Цитата: Delta від 15-10-2022, 21:11:01Завтра буду разбираться...
С Женой ???  :D
У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

SMF spam blocked by CleanTalk