Пивоварня своїми руками

Автор Soyka, 05-01-2019, 10:07:07

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Батарейкин

Цитата: гуральник від 23-10-2022, 15:01:56Це так у всіх.
не надо...
я прислушиваюсь к умным советам! )))
своим грабли конечно доходчевее.... но можно посмотреть и на соседские!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

гуральник

Цитата: Батарейкин від 23-10-2022, 15:14:16не надо...
я прислушиваюсь к умным советам! )))
та ніхто не сперечається
Але ти їдеш своїм...
Любіть життя. Повторення не буде...

Батарейкин

Цитата: гуральник від 23-10-2022, 15:17:57Але ти їдеш своїм...
дык вы за мной не успеваете (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь

Пробачте, але в такі складні з точки зору енергетичний незалежності часи, автономка з двох бочок, коли тепло від ректифікації не просто викидається, а ще й потребує витрат додаткової енергії на охолодження - це занадто.
Опалюй цим теплом гараж. Бо ще пара-трійка тижнів, і ти там будеш зубами цокотіти. 
Про нагрів та стабільність
Якщо ти плануєш ректифікувати на колоні, спираючись на стабільність напруги в квартирі, то маєш усвідомити ось що.
Не буду тобі пояснювати що таке флегмове число та навіщо його тримати на певному рівні.
Тобто, доки температура в кубі не піднялася вище за 85 градусів, ми можемо відбирати на відмінний та відмінно утепленій колоні 1 літр спирту на годину на кожен кіловат нагріву. Чи 0.7-0.8-0.9 літра якщо відмінність колони та ізоляції під питанням. 
Нагадаю, що по стандарту напруга може коливатись на плюс мінус 10% від номіналу. І це в мирний час, коли кацапи не б'ють по енергетичним цілям.
Тобто, 240 вольт можуть раптово чи плавно з'їхати на 200 (буває ї до 170), а потім повернутись на 240.
Якщо при напрузі 240 вольт тен видавав 1 кіловат, і відбір 1 літр за годину був нормальним, то при 200 він видасть менше за 700 ват, в півтора рази більше за потрібний, флегмове число буде 2.5 замість чотирьох. А якщо напруга впаде до 180, то навіть рахувати не хочу. Страшно. :)
Чи навпаки, ти налаштуєш нормальний тиск у колоні при двох сотнях вольт, а за деякий час напруга підскочить чи плавно доповзе до 240. Кожен кіловат нагріву перетвориться у 1.44 кіловата. Це гарантований захлин.
Мабуть найважливіший момент.
Якщо робити віскі на ректифікаційному обладнанні, отримуючи на виході більш ніж 70-80 %об, то віскі не буде. Для віскі потрібні три речі.
Мідь, паровий відбір після дефлегматора, та мінімум, наскільки це можливо, укріплення. Той варіант, про який я прочитав вище, це спосіб отримати не віскі, а спирт, трохи розведений сирцем. А оцінки тих, кого ти пригощаєш... Є два типи дегустаторів, які завжди дадуть високу оцінку. Це друзі, які тебе поважають, та сусіди по гаражу, що завжди готові прийняти участь у дегустації. Перші завжди будуть хвалити що завгодно з поваги, навіть якщо нема чого хвалити, другі - тому що розуміють. Не похвалю - наступного разу не запросять.
Крім того, наш народ не дуже балований. Багато хто вважає коньяком ту темну рідину, що продають у п'ятилітрових баклажках, яка смачно пахне ваніллю та дубовою корою. Для багатьох дегустаторів все, що горить, це супер-напій.
Маю написати головне.
Я впевнений, що винагородою за твої труди має бути дійсно віскар найвищого рівня, а не той сурогат, який можна отримати з під дефлегматора половинки ректифікаційної колони. З того обладнання можна отримати або нормальний спирт, додавши трохи висоти та вирішивши питання керування, або поганий спирт, якщо нехтувати всім поспіль. Віскі з такого обладнання буде не краще за ванільний коньяк з п'ятилітрових баклажках, навіть після діжки
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SoykaTopic starter

Ігор, я дуже вдячний тобі, за те, що знайшов декілька хвилин, та прокоментував мої перші потуги стосовно мого апарату.
Це був перший крок, хотілося побачити що воно, та як воно запрацює, адже цим ніколи не займався.
Та й брага була не чисто з солоду ячменя, а 10 кг. сахар + дробина після варки пива.
З часом, дійдемо й до віски - не святі ж горшки лплять !

Батарейкин

Цитата: Игорь від 24-10-2022, 02:59:07Тобто, 240 вольт можуть раптово чи плавно з'їхати на 200 (буває ї до 170), а потім повернутись на 240.
Якщо при напрузі 240 вольт тен видавав 1 кіловат, і відбір 1 літр за годину був нормальним, то при 200 він видасть менше за 700 ват, в півтора рази більше за потрібний, флегмове число буде 2.5 замість чотирьох. А якщо напруга впаде до 180, то навіть рахувати не хочу. Страшно.
а у меня вчера было 160вольт
даже дергаться не стал
пошел в гараж и взял тэн на 4квт вместо трех
при рабочей мощности 2квт
ну и задумался таки купить стабилизатор напряжения на 7квт
но они сейчас от 10т грн стоят ((((
но еще есть в продаже

Игорь

Цитата: Soyka від 24-10-2022, 17:05:5010 кг. сахар + дробина після варки пива.
Якщо в кашу кинути виварену кістку з борщу це не буде кашею з м'ясом. Це буде каша зі спогадами про м'ясо.
А цукровий самогон зі спогадами про зерно - що це? Спосіб надурити самого себе, чи кума?
Навіщо свому організму підсовувати бридкі домішки цукрового самогону, маскуючи іх запахом вивареної у борщі кістки? Тобто вивареної та вишептаної пивної дробини?
Ні, якщо десь у шафі є запасна печінка, або запасний кум, то можна такі експерименти ставити. А якщо нема, то навіщо?

Як би це пояснити?
В природі все продумано. Все, що небезпечно, не корисно, має дратувати. Якщо цукровий  самогон тхне та не викликає апетиту, чи варто маскувати його бридкий запах?
Господь, тобто природа, саме для того прикрутила до небезпечного пойла блювотний рефлекс, щоб нам, дурням зберігати здоров'я.
Але ж ми хитріше за природу.
Ми туди сипанемо ванілі, додамо перетинок з горіхів, трохи чаю, дрібку кави, назвемо коньяком та повіримо в свою геніальність. А як же? Ми надурили природу!   
А ще можна в цукровий самогон дробини з пива додати. Організм (або кум) дурний, подумає, що це - червоний пішохід, чорна коняка, чи якісь інший чівас рігал 12 років витримки. 

Розвивати тему не буду, бо так можна і пити кинути. А я до цього не готовий :)
Тому що подальший розвиток цієї теми веде до того, що ректифікація - ще більший злочин проти Природи, ніж маскування цукрового самогону додаванням чогось смачненького.
Якщо подумати... Господь до продуктів бродіння додав запобіжники, які ми звемо домішками.
Запах деяких з них викликає блювотний рефлекс, деякі домішки бридкі чи пекучі на смак, інші карають вранці головним болем. І все це для того, щоб нас дурних вберегти, не дати випити зайвого. 
Якщо це так, то ректифікація - це вилучення запобіжників. Позбавлення небезпечного продукту кордонів, які б ми без ректифікація не перетнули б.
Як тепер жити з цією думкою?

vova0869

Помогти нам дурням зробити автоматику для дистилляцii i пити те що вийде.

DDD

Игорь, Игорь, Игорь,
Цитата: Игорь від 25-10-2022, 04:42:13
Цитата: Soyka від 24-10-2022, 17:05:5010 кг. сахар + дробина після варки пива.
Якщо в кашу кинути виварену кістку з борщу це не буде кашею з м'ясом. Це буде каша зі спогадами про м'ясо.
А цукровий самогон зі спогадами про зерно - що це? Спосіб надурити самого себе, чи кума?
Навіщо свому організму підсовувати бридкі домішки цукрового самогону, маскуючи іх запахом вивареної у борщі кістки? Тобто вивареної та вишептаної пивної дробини?
Ні, якщо десь у шафі є запасна печінка, або запасний кум, то можна такі експерименти ставити. А якщо нема, то навіщо?

Як би це пояснити?
В природі все продумано. Все, що небезпечно, не корисно, має дратувати. Якщо цукровий  самогон тхне та не викликає апетиту, чи варто маскувати його бридкий запах?
Господь, тобто природа, саме для того прикрутила до небезпечного пойла блювотний рефлекс, щоб нам, дурням зберігати здоров'я.
Але ж ми хитріше за природу.
Ми туди сипанемо ванілі, додамо перетинок з горіхів, трохи чаю, дрібку кави, назвемо коньяком та повіримо в свою геніальність. А як же? Ми надурили природу!   
А ще можна в цукровий самогон дробини з пива додати. Організм (або кум) дурний, подумає, що це - червоний пішохід, чорна коняка, чи якісь інший чівас рігал 12 років витримки. 

Розвивати тему не буду, бо так можна і пити кинути. А я до цього не готовий :)

Як тепер жити з цією думкою?

Супер !!!!

ДимаС

Я про кашу з кісткою навіть Наталці цитував учора - шедеврально.

А по суті - Ігор це казав вже кілька раз у різних темах.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Весь день думав.
Ректифікація - зло. 
Господь додав до спирту близько двохсот домішок для того, щоб вберегти газ від зловживань. А ми - розумні. Знайшли спосіб його обдурити. Зробимо супер-чисті напої, які не дають ранкових проблем навіть при супер-дозах.
Так голова зранку не болить, але в нас крім голови є інші запчастини. Печінка, наприклад. Хто про неї попіклується? Бо 500 чи 700 за вечір - це не межа, голова не болить, а печінка плаче. Але тихо, бо вона не має нервових кліток.

SoykaTopic starter

Цитата: Игорь від 25-10-2022, 22:48:03Весь день думав.
Ректифікація - зло.
Це зрозуміло !
А в якому тоді напрямку рухатись, можливо повернутись у шестидесяті роки, до двох чавунних баняків заклеєних тістом,
та намотаної спиралью труби з підозрілого металу ?
А до браги добавити ще курячого посліду.
Тоді точно буде ригалетто у двох діях.  :D

vova0869

Виноград - самое благодарное сырьё . Ну и норму нужно употреблять .

Батарейкин

Цитата: vova0869 від 26-10-2022, 22:21:40Виноград - самое благодарное сырьё .
врядли....

томатный и яблочный сок полезнее )))

vova0869

SMF spam blocked by CleanTalk