Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

вимочував діжки перед заливом, до прозорої води, тілька після, давав дістілят, в Олполі все вийшло, від Віталіка, та й ще від когось, тільки з третьго разу
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

voffka75

буде плінтус

гуральник

Цитата: Сергей Леонидович від 20-02-2023, 19:59:21в Олполі все вийшло,
57 літрів теж вимочував, чи в тебе інших небуло?
Любіть життя. Повторення не буде...

Сергій Леонідович

Цитата: гуральник від 20-02-2023, 20:11:08
Цитата: Сергей Леонидович від 20-02-2023, 19:59:21в Олполі все вийшло,
57 літрів теж вимочував, чи в тебе інших небуло?
так, вимочував

alexdvs

Дякую за поради. Значить буду знімати агресію алкоголем (після води)... якщо натхнення вистачить. Пля, тільки немає у мене зараз 30 л вільного  >:( >:( >:(. Є 50 л кукурудзяного дистиляту (прямоток 70 град.+/-), а ле то на іншу бочку. Бляха я його поки вигнав, то заї...ся в корінь (куб 50 л), але то кайф коли він вже є).
А ще 100 кг шато віскі чекає, встиг придбати влітку по 54 грн. 8). Ще раз дякую небайдужим за поради.

фотограф

Я заливаю щоб вимочити бочку те, що після першого перегону, що потім укріплюю. І місце не займає, і користь приносить :)

voffka75

Заливай кукурудзу в 30 на півроку, потім вона з залишками 20 л пійдуть в 50-ку. Навіть якщо візьме за півроку дубу, то 20 л білого розбавлять

alexdvs

Добрий день, колеги!)). Маю чергове питання про бочки. Маю бочку, орієнтовно 40-45 л віком 40+ років. В ній мій дід свого часу (також більше 40 років назад) витримував яблучний сидр, принаймні один раз :D. Зараз ця бочка знаходиться на відновлені у бондаря, буде обпалена досить інтенсивно.
Заливатиму кукурузний дистилят (прямоток). Планую залити бочку гарячою водою на декілька днів для виявлення можливої течії.
Так ось саме питання: вимочувати алкоголем чи ні? Думаю за 40+ років там немає вже що вимочувати.
Буду вдячний за ваші поради

Сергій Леонідович

після реновації, якщо перед обжигом була знята верхня часть дерева, краще вимочити чимось на кшталт хвостів, якщо ж був тільки обжиг, то води буде достатньо, я так вважаю

makrak80

Я б таку бочку не вимочував зовсім , провірив би на течі та залив ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

А я  б не використовував взагалі , за сорок років поки вона пуста стаяла там крім запаху цвілі та трухи навряд чи що залишилося . Просто буде дерев'яна ємкість для зберігання. Я хоч і проти смаку дубу і вважаю що це не головне,  але я б не заливав у таку.  От як би там напій був 40 років, то тоді інша справа.
Хоча треба понюхати :) і мабуть, до обпалення

alexdvs

Цитата: фотограф від 02-03-2023, 20:17:54
А я  б не використовував взагалі , за сорок років поки вона пуста стаяла там крім запаху цвілі та трухи навряд чи що залишилося . Просто буде дерев'яна ємкість для зберігання. Я хоч і проти смаку дубу і вважаю що це не головне,  але я б не заливав у таку.  От як би там напій був 40 років, то тоді інша справа.
Хоча треба понюхати :) і мабуть, до обпалення
Вмієте обнадіяти. Донце знімав, бочка була всередині невипалена, всередині чиста (без цвілі-трухи, пошкоджень), колір жовтуватий (після яблука), жодних неприємних запахів не було... втім  якогось супер аромату також не пам'ятаю (останній раз бачив бочку 1,5 роки назад коли віддавав майстру. Завтра маю забрать)))))).

добавлено: 03-03-2023, 10:46:38

Все ж таки напевно ризикну. Заллю собаку, а там буду дивитись раз на місяць. Якщо з'являтимуться натяки на щось старе-неприємне, то зливатиму. Якщо таке трапиться, то думаю я приречений на Олпол раніше ніж планував. Про результати через пару місяців доповім. Сподіваюсь що в позитивному напрямку. Можливо буде комусь цікаво-корисно. Дякую за відповіді.

makrak80

alexdvs, та не сумуй , все буде добре !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Любой опыт полезен .Мало кто с таким сталкивался .Ну бондарь у тебя очень быстрый .Правда у меня и таково нет .Ка-кто мне предлагали недорого 100 л бочку из под вина старую долго стояла пустая в подвале я понял что сам не справлюсь .А у тебя все получится . Как показывает практика бочек нужно много .У меня первая 15 л ей 10 лет держу бренди для доливки других бочек.

alexdvs

Так я ж не сумую. Негативний досвід, якщо він і трапиться, також досівд. А Олпол буду пробувати у будь-якому разі. Хоча з моїми 50 л кубом та роботою це буде досить тривалим процесом.

SMF spam blocked by CleanTalk