Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

Цитата: alexdvs від 03-03-2023, 11:35:32Хоча з моїми 50 л кубом та роботою це буде досить тривалим процесом.
Дальня дорога починається з першого кроку
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

гуральник

Цитата: alexdvs від 03-03-2023, 11:35:32А Олпол буду пробувати у будь-якому разі.
Не думаю, що то якось покращить результат, якщо переганяти сс прямотоком...  :-\
Любіть життя. Повторення не буде...

alexdvs

Цитата: гуральник від 03-03-2023, 20:04:15Не думаю, що то якось покращить результат, якщо переганяти сс прямотоком...
Можливо, але спочатку подивлюсь динаміку дистиляту (прямоточного) в процесі витримки, терпіти здається можу. Якщо не буде подобатись робитиму на короткій насадочній, можлово міксуватиму один з іншим.
Пробував на короткій насадочній 94% недостатньо смаку. Так, пробуватиму спутитись до 92-93.
Найгірше те, що не маю можливості спробувати зерновий дистилят витриманий хочаб 1,5-2 роки (прямоток-шолом, коротка насадочна) для порівняння. Поки не спробую - не дізнаюсь. Короче йтиму по своїм граблям))).

makrak80

Цитата: alexdvs від 06-03-2023, 10:03:37спробувати зерновий дистилят витриманий хочаб 1,5-2 роки (прямоток-шолом, коротка насадочна) для порівняння. Поки не спробую - не дізнаюсь. Короче йтиму по своїм граблям))).
а що його пробувати ? на смак може буде добрий , а на запах сивухою тхне мама не горюй , навіть через 2 роки витримки . Хоча всі ми різні , кому кавун , а кому свинячий хвіст !) :D
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

alexdvs

Цитата: alexdvs від 06-03-2023, 10:03:37Не думаю, що то якось покращить результат, якщо переганяти сс прямотоком...
Маю досвід 10 місячної витримки виноградного дистиляту прямоточного (міцністю 72%) в 10 л бочці. З огляду на зазначені умови взагалі задоволений результатом. Дружина багато не вживає, при тому що досить вибаглива і принципова до смаку та аромату напоїв, але цей напій при нагоді дегустує))). Можна було б сміливо тримати ще декілька місяців. Тому і робив бурбон прямотоком з прицілом на 2-3 роки.
Доречі, бочку з реновації забрав, залив 40 л кукурудзи 68,5%. Не вистачає до верху 5 см. Думаю зробити ще один 20 кг затор та заповнити по вінця.

добавлено: 14-03-2023, 15:21:12

Ось вона. Результатом задоволений. Замінено одне донце та оборучі, випал сильний.
Аромат досить густий: дим))) та на задньому плані - переспіле запечене яблуко, абсолютно відмінний від аромату нової бочки, яка зараз вимочується. Воду не заливав, відразу дистилят - жодної краплі не пролилось. Чудова робота від Віталія К. Після місяця перебування дистиляту у бочці скину фото на інтенсивність кольору))).

ДимаС

На заводах не доливають до верху пару відсотків у бочки якщо що
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

voffka75

до самого верху заливати не потрібно, тому що при коливаннях температури може і бочка тріснути

гуральник

Всі процеси, які відбуваються з напоєм проходять в тій частині бочки де його немає, тому мусить бути пустота. По вінця доливати не потрібно.
Любіть життя. Повторення не буде...

KosKiev

Цитата: гуральник від 14-03-2023, 19:27:55Всі процеси, які відбуваються з напоєм проходять в тій частині бочки де його немає, тому мусить бути пустота. По вінця доливати не потрібно.
Підтверджую. Є такий досвід: експериментував з новим апаратом (двоповерховим з теми "апарат для часі"). Після другої дрібної перегонки віна отримав ЩОСЬ з дуже багатими ароматами, але без різкоти голів та тряпок. Залив у бочку, майже під вінець. Через півроку скоштував- не сподобалося, були присутні важкі хвостові відзвуки. Відлив десь 15% від загального об'єму 11,5л. І... через місяць= справжні смаколики. Саме те, що бажають смакувати малими ковточками без закуски.
Тобто той шар повітря над рідиною дуже прискорив час визрівання.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

vova0869

Ну тогда заливаем пол бочки . И где вы видели бренди с выдержкой менее трёх лет .

voffka75

Цитата: vova0869 від 14-03-2023, 23:03:01И где вы видели бренди с выдержкой менее трёх лет .
французский коньяк VS - меньше трех лет

vova0869

Да там купажи и 2 2,5 года это младшие спирты а старшие делают напиток хоть как-то употребляемым .

alexdvs

Ну що ж, значить історію з заливкою цієї бочки можна вважати завершеною))). Чекаємо на результат  O0. Дякую за поради

toroid

Цитата: alexdvs від 14-03-2023, 15:01:07Ось вона. Результатом задоволений. Замінено одне донце та оборучі, випал сильний.
Есть еще один мОментик.Как показывают научные исследования,максимальное испарение продукта происходит через торцы клепок (вдоль волокон).На производстве торцы клепок вощат или закрывают другим способом.Потери продукта из бочки заметно уменьшаются.
Кончай дедукцию,гони продукцию!Наноспирт пей и утром не болей.

vova0869

Я уторы покрываю воском .

SMF spam blocked by CleanTalk