Медовый дистиллят

Автор lima, 05-09-2016, 18:23:02

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

makrak80

Панове , а чому ви на цукор бочку пхнете ? Це продукт високої очистки , і у ньому гімна набагато меньш за зерно та фрукти ... Інше діло що прихід та оп"яніння зовсім різні ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

В спиртi ще меньше .

DAP

Я згоден, що така мізерна кількість цукру ні на що не вплине. Просто питання навіщо?
І ще в мене є один старий друг який навіть мізер цукру в дистилляті відчуває.

Батарейкин

Цитата: DAP від 26-03-2023, 17:57:14Просто питання навіщо?
я про то же...
авторское решение!!!!!!!!

он же сказал:

Цитата: Igorr67 від 25-03-2023, 14:30:55Про всяк випадок, щоб скоріше дріжжі завелися, но точно не знаю
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

гуральник

Цитата: amrita від 01-05-2023, 16:01:38якісний самогон
З сильно обрізаними головами.
І дуже смердючий, все гівно перейшло у відбір. Бо без дефа і до  t 93'C в кубі по пару.(
Любіть життя. Повторення не буде...

Igorr67

Цитата: amrita від 01-05-2023, 16:01:3820 * 0,27 = 5,4 літра АС.
10% головна фракція = 540 мл .
з аналогічної кількості СС відібрав 160 мл голів, це вже з запасом, відбирав по запаху

voffka75

Цитата: amrita від 01-05-2023, 16:01:38Що залишилося, закинув у пляшку з дубовою щепою на невизначений час - пів року, рік, подивимося
це буде буратіно 100%

amrita

Хоч пінокіо.... подивимося у майбутньому

voffka75

Хочеш зіпсувати напій, роби як ти задумав. За рік, навіть за півроку на щепі буде плінтус

makrak80

Цитата: voffka75 від 01-05-2023, 23:22:12це буде буратіно 100%
чому ти так вирішив ? Плінтус буде якщо щепи дуже багато дати , я якщо 2-3 гр на літру , то його і за 10 років не буде ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

Цитата: makrak80 від 26-03-2023, 13:13:42
Панове , а чому ви на цукор бочку пхнете ? Це продукт високої очистки , і у ньому гімна набагато меньш за зерно та фрукти ... Інше діло що прихід та оп"яніння зовсім різні ...
чистота цукру з мішку умовна.
Так, там не більше одного відсотка сторонніх речовин, але не треба забувати, що самий чистий спирт відрізняє від самого ядрьоного самогону лише половина відсотоку домішок :)
Але справа не в тому. Цукор це сахароза, яка для дріжджів не є їстівною. При розведенні в воді лише частина цукру  інвертується - захоплює молекулу води та розривається на дві неоднакові частини. Тому дріжджі мусять насичувати розчин інвертазою, білком, що розриває молекулу цукру навпіл. Цей білок нікуди не зникає, він зберігається у бразі до закінчення бродіння, та розвалюється або на останніх етапах бродіння,або вже при перегонці в кубі. 
Інвертазою справа не закінчується.
При інвертуванні цукру в розчині замість сахарози ми отримуємо глюкоза та фруктозу (плюс фермент інвертазу).
Лише половину - глюкозу - дріжджі можуть з'їсти, переробити безперешкодно.
Друга половина - фруктоза  -  з'являється в такому вигляді, яку дріжджі тех не їдять. 
Але голод - не тітка. Коли глюкоза добігає кінця, у дріжджів вибору не лишається - або дохнути, або братись за фруктозу.
Щоб перетворити фруктозу в їстівну форму, дріжджі мають ... ні, МУСЯТЬ застосувати іншій фермент. Який теж, разом з інвертазою, лишається в розчині до кінця бродіння, і теж розкладається або голодуючими наприкінці бродіння дріжджами, або вже в кубі при кип'ятінні. 
Ферменти - це білки, що розкладаються по схемі дезамінування, в наслідок якого ми отримаємо в самогоні дві речовини - газоподібні з'єднання сірки та азоту, та спирт. Ні не етиловий, в ізоаміловий той самий смердючий ізоамілол.  Але його смердючисть - це ніщо поруч з смердючистю сірководню, меркаптанів, аміаку та їх численних родичів.
Тому - повторюю - чистота цукру з мішка умовна. Часом буває так, що той невеличкий процент домішки ультрамарину, наприклад, який на цукрозаводі додають у рафінад щоб зробити його білішим, дає спирту такі відтінки сморіду, що навіть ректифікація з ними не порається. Але це не завжди, це радше нещасний випадок.
А білки, які дріжджі змушені випускати в брагу щоб перетворити на спирт  найчистіший цукор, навіть не самі білки, а продукти їх розпаду, роблять цукровий самогон таким, яким він є. 
Зауважу. Я не пишу про шкоду, яку стакан цукру може принести в бочку медової браги, ні.
Я відповідаю на питання з цитати на початку мого повідомлення. 
Цукор з мішку - неприродна речовина, тому для його перетворення в спирт, дріжджі змушені використовувати неприродні методи. Тому самогон з цукру, а також дистиляти з додаванням істотної кількості цукру, містять або неприродні домішки, або природні, але в неприродних кількостях.   
Тому ті, хто це розуміє, не тільки бочку пхне, а ще й "крошить батон" на цукор з мішку. :)   
І правильно робить.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Я медову горілку робив 4 рази.
Надивився, начитався в інтернеті, що вона дуже ароматна і різноманітна. Вирішив і собі.
Ну що я Вам скажу - перші два дистиляти (подвійної перегонки) - викинув.
І думав, що більше робити не буду.
Потім якось приїхав товариш зі Львова і привіз пляшку самогона (для мене самогон - це коли чути сивуху і я його терпіти не можу, а дистилят - коли її не чути) з меду. Спробували. Решта дотепер стоїть, бо сивуху чути. Але! Реально був класний смак меду з прополісом!
Тоді я знову взявся до діла - якщо у одних вийшло, то я що, дурніший?
Знову поліз в інтернети. Купив спеціальні медові дріжджі. Знову поставив брагу на меду. Дружина правда сварила, бо зібрав по хаті весь мед, що був (його було небагато, а мені ж на об'єм потрібно зібрати). І таки вийшло! Правда обрізав голови/хвости за недосвідченістю, але то таке, ми всі знання набуваємо.
По перше - дуже сильно все залежить від самого меду (зараз дуже багато псевдо меду. Це коли бджіл цукровим сиропом кормлять)
По друге - мед потрібно нагріти і розчинити у невеликій кількості води до температури 80-90*. Ні в якому разі не можна щоб мед закипів (не потрібно мене бити тапками, як я знайшов методу - так я і зробив). Бажано при такій температурі протримати пару годин. Я до фанатизму не доходив. Стоїть на плиті, через кожні пів-години поміряв температуру і знову трохи підігрів.
По третє - гідромодуль роблю так, щоб Брікс був 20%.
Четверте - як показала практика, медова брага чим довше грає, тим смачніша (тому дуже люблю робити дистиляти з варення, іноді навіть сухе вино виходило. Правда поки навчився - ловив ту брагу по всій душовій, а потім в Аламбіку). Тому давав не всю пачку, а половину.
І останнє - раніше ніж, як через півроку нічого в цьому дистиляті Ви не почуєте. А ще краще - рік. І як на мене, не потрібно його нічим "зафарбовувати/підсилювати". Він самодостатній. Просто розбавте його через тиждень після того, як вигнали до питного градуса і забудьте на рік. І все буде добре.
Після того я ще 17,5кг меду товаришу переганяв з умовою 50/50 ( я так з усіма домовляюся, на любій сировині). Але то було 2-3 місяці тому. Я навіть сам його ще не пробував. Я взагалі жоден свій напій раніше ніж через пів-року не пробую (крім цукрового).
Я теж перший перегін робив на повній швидкості (я вважаю, що ця порада більше до РК відноситься, а не до Аламбіка), але зараз я далеко не впевнений, що був правий. Скоро буде шанс перевірити. Ще одному своєму товаришу з Києва на минулому тижні 26кг меду поставив. Подивимося. Хороший об'єм - є де спробувати різні варіанти.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 05-02-2024, 09:23:56По друге - мед потрібно нагріти і розчинити у невеликій кількості води до температури 80-90*.
у жодному разі не можна гріти, тільки спеціальні дріжджі !
Любіть життя. Повторення не буде...

voffka75

мед не технологічна сировина для самогону. Сам мед надто дорогий, щоб з нього гнати, а продукт виходить звичайний, без будь якого медового смаку.

SMF spam blocked by CleanTalk