Кукурузная каша шлифованная

Автор IgorKip, 25-03-2019, 18:15:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

nicksnn

Цитата: IgorKip від 15-07-2019, 11:43:55Беру 5 кг. шлифованой крупы
Заливаю 12 литров 20°C воды 
Вношу А 1.3 мл. активность 12000 ед. TAU/г с fermenti.com.ua
Варю при температуре до 90..95°C  1+ час
Естественное охлаждение до 80°C

Переливаю в бродильную емкость 50л
Добавление 3л ледяной воды около 0 °C

При 65 °C вношу Протеаза кислая 0,7г
В затор с температурой  62 °C вношу Г 2.7мл. активность 500 ед. AMG/г с fermenti.com.ua
Выдерживаю до остывания 45 °C
Охлаждаю внесением 5л ледяной воды около 0 °C
Добавляю дрожжи хлебопекарские 100г в затор температурой 36 °C.
Сбраживаю при комнатной без подогрева
Общий объем затора 20+ литров через 8..10 суток перегоняю.

Доклад закончил.
Кислоту не добавляю. Помешиваю регулярно.

Доброго дня. Хочу спробувати в роботі цю крупу, але переживаю за можливий пригар на тенах, бо  потужність нагріву регулюю поки що тільки вмиканням 2 чи 3 спілалей, тен 3*1кВт нержавійка.
Підкажіть,  будь ласка, що буде кращє:
-спробувати відцідити кашу
- збродити з більшим гідромодулем
-додати води в куб при перегонці.

ДимаС

Гідромодуль не менше 1:4
Поставити регулятор потужності і до 60-70С гріти на 40-50% потужності трьома тенами
Альтернатива РМ - зробити перемикання між паралельним та послідовним увімкненням ТЕНів, але це не точно)
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

makrak80

nicksnn, заливай окропом з г\м 1\3 ( бажано додати фермент А) , вкривай ковдрами , та запарюй годин 5-6 . на 65*С оцукриш  , потім доведеш г\м до потрібного холодною водою та задаси дріжжі . Сбродить не довш ниж будеш варити ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

Цитата: nicksnn від 03-04-2023, 09:56:54-спробувати відцідити кашу
Ну це ж скільки каші. Я роблю з 8кг, коли вибродить (а це десь три дні) та  вгамується,  зверху просто забираю рідину  з каструлі, а далі де дробина те крізь металеве сито віджимаю, десь півгодини витратиш.

KroCO

Поділюся своїм досвідом роботи з цим зерном.
З кукурудзою працюю десь рочків з 5, бо - дуже усім подобається продукт). Головне для мене - не пригарає. Так як не хочу заморочуватись з парогеном, а до ПВК ручки не дійшли, то для мене це вкрай важливо. Пробував з пшеницею - ппц, моментальний пригар, а з кукурудзою - все Ок.

Роблю по наступному:
Кип'ячу в своєму кубі 50 л води, звичайної зі скважини.
Переливаю в кастрюлю. В мене нержова на 100 л, моя прєлєсть, жінка каже що я кастрюлю люблю більш ніж ЇЇ ). Кастрюля стоїть на саморобній конструкції з 3 тенами-блинами. Знов довожу до кипіння так як при переливанні з з куба трохи встигає охолонути.
Засипаю крупу - 20 пачок (20 кг), ну тоб то упаковку.Ретельно перемышуючи веслом, що б не комкувалась.
Зразу заливаю А , щоб комом не ставала в кастюлі, накриваю та на маленькій потужності тенів залишаю години на 3, іноді перемішуючи. Темп каші становить десь 90-92 С
Потім доливаю до верху кастрюлі тю ж воду зі скважини. Каша становить десь 62-67 С в залежності зима/літо.
Якщо вище 62-64 градусів охолоджую чилером, та вношу Г також згідно інструкції.
Ферменти ллю  згідно рекомендацій виробника, в перерахунку на 70% крахмала в крупі. Експерементував лів більше - толку нема, також відмовився від Ц й П, також не побачив різниці ні в виході ні в якості. Но то моє, може хто й бачить сенс їх використовувати.
Оцукрування десь 2-3 год, іноді помішуючи. На такому об'ємі температура за цей час майже не зменшується, тому заморочуватись укутувати не треба.
На а далі охолоджую чиллером до 30-32 градусів й гей дріжжі.
дріжжі зараз використовую сирі спиртові Львівські або які будуть. Сухі теж працюють норм але на сирих бистріш та веселіш заводиться.

Бродіння починається десь за 2 години, кастрюлю першу ніч навіть кришкою не накриваю, бо йде нехілий саморозігрів. Далі 100Вт аквариумний підігрівач в кастрюлю виставлений на 32С й накриваю. Бродіння 4-5 днів і все, на перегін. В цій темі казали що бродіння 7-10 днів! Замітив що якщо після саморозігріву температура браги опускається до 20-22 градусів, дійсно бродіння затягується, тому підтримую 30-32С і на 5й день брага вже навіть освітлюється, жодної бульбашки.

Ну десь так! може кому на користь буде. Бо на мій смак зерновий продукт значно перевищує якістю цукор

добавлено: 26-04-2023, 15:46:04

А й до речи, по самої темі забувся)))

Використовуючи шліфовану крупу в заторі значно менш плям кукурузного масла, при звичайній дробленці, коли віджимаю кашу, руки геть жирні. Ну й трохи менш тхне шкарпетками СС.

ну а якість кінцевого продукту майже не відрізняється, хоча на мою думку яукість кінцевого продукту значно залежить від апарата та процесу кінцевої перегонки. Ну то моє ІХМО

Самий цаца-напій в мене тоді коли кашу осолоджую свіжемолотим солодом. Він додає у кінцевий продукт особливу м'якість та аромат. Нажаль зараз солод важко купити, але будемо шукати)

DAP

Цитата: KroCO від 26-04-2023, 15:36:34Використовуючи шліфовану крупу в заторі значно менш плям кукурузного масла, при звичайній дробленці, коли віджимаю кашу, руки геть жирні. Ну й трохи менш тхне шкарпетками СС.
Логічно ж. Олія знаходиться у зародку.

ДимаС

Spoiler
Цитата: KroCO від 26-04-2023, 15:36:34
Поділюся своїм досвідом роботи з цим зерном.
З кукурудзою працюю десь рочків з 5, бо - дуже усім подобається продукт). Головне для мене - не пригарає. Так як не хочу заморочуватись з парогеном, а до ПВК ручки не дійшли, то для мене це вкрай важливо. Пробував з пшеницею - ппц, моментальний пригар, а з кукурудзою - все Ок.

Роблю по наступному:
Кип'ячу в своєму кубі 50 л води, звичайної зі скважини.
Переливаю в кастрюлю. В мене нержова на 100 л, моя прєлєсть, жінка каже що я кастрюлю люблю більш ніж ЇЇ ). Кастрюля стоїть на саморобній конструкції з 3 тенами-блинами. Знов довожу до кипіння так як при переливанні з з куба трохи встигає охолонути.
Засипаю крупу - 20 пачок (20 кг), ну тоб то упаковку.Ретельно перемышуючи веслом, що б не комкувалась.
Зразу заливаю А , щоб комом не ставала в кастюлі, накриваю та на маленькій потужності тенів залишаю години на 3, іноді перемішуючи. Темп каші становить десь 90-92 С
Потім доливаю до верху кастрюлі тю ж воду зі скважини. Каша становить десь 62-67 С в залежності зима/літо.
Якщо вище 62-64 градусів охолоджую чилером, та вношу Г також згідно інструкції.
Ферменти ллю  згідно рекомендацій виробника, в перерахунку на 70% крахмала в крупі. Експерементував лів більше - толку нема, також відмовився від Ц й П, також не побачив різниці ні в виході ні в якості. Но то моє, може хто й бачить сенс їх використовувати.
Оцукрування десь 2-3 год, іноді помішуючи. На такому об'ємі температура за цей час майже не зменшується, тому заморочуватись укутувати не треба.
На а далі охолоджую чиллером до 30-32 градусів й гей дріжжі.
дріжжі зараз використовую сирі спиртові Львівські або які будуть. Сухі теж працюють норм але на сирих бистріш та веселіш заводиться.

Бродіння починається десь за 2 години, кастрюлю першу ніч навіть кришкою не накриваю, бо йде нехілий саморозігрів. Далі 100Вт аквариумний підігрівач в кастрюлю виставлений на 32С й накриваю. Бродіння 4-5 днів і все, на перегін. В цій темі казали що бродіння 7-10 днів! Замітив що якщо після саморозігріву температура браги опускається до 20-22 градусів, дійсно бродіння затягується, тому підтримую 30-32С і на 5й день брага вже навіть освітлюється, жодної бульбашки.

Ну десь так! може кому на користь буде. Бо на мій смак зерновий продукт значно перевищує якістю цукор

добавлено: 26-04-2023, 15:46:04

А й до речи, по самої темі забувся)))

Використовуючи шліфовану крупу в заторі значно менш плям кукурузного масла, при звичайній дробленці, коли віджимаю кашу, руки геть жирні. Ну й трохи менш тхне шкарпетками СС.

ну а якість кінцевого продукту майже не відрізняється, хоча на мою думку яукість кінцевого продукту значно залежить від апарата та процесу кінцевої перегонки. Ну то моє ІХМО

Самий цаца-напій в мене тоді коли кашу осолоджую свіжемолотим солодом. Він додає у кінцевий продукт особливу м'якість та аромат. Нажаль зараз солод важко купити, але будемо шукати)
[close]
KroCo, який вихід у тебе з цього затору щоразу?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

KroCO

десь 400 АС з кг.
Я при перегонці кашу віджимаю руцями, тому частина спирту залишається в брухті

гуральник

Цитата: KroCO від 27-04-2023, 11:03:17десь 400 АС з кг
Ніхуясобі  :o
Добре.  :)
В мене так ніколи не получалося.  :-\
Любіть життя. Повторення не буде...

KroCO

Ну тут люди мірялись 0,5 л АС ))

в мене скромні 400 мл АС

Delta

Цитата: KroCO від 27-04-2023, 14:41:57Ну тут люди мірялись 0,5 л АС )
Кукурузой не занимался...баловался зерном...Но 0,5 АС из кукурузы...по моему это фантастика... :(
Хочу услышать мнение наших "кукурузников"...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

гуральник

З рису 500 ас немає, не то з кукурудзи.)
Я і в  400 не дуже вірю, але...
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Кукуруза пополам с пшеницей на зернодробилке два раза на кодзи 230 гр АС с кг.

Батарейкин

вы спросите чем и как и при какой Т он мерял...
ну купил на рынке "ареометр" за 8грн (((((((((

вроде взрослые Дядьки а не херню ведетесь

добавлено: 27-04-2023, 17:36:17

тут далеко не у всех 0,5 лАС с сахара получается...  ))))))))))))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Цитата: KroCO від 27-04-2023, 11:03:17десь 400 АС з кг.
Я при перегонці кашу віджимаю руцями, тому частина спирту залишається в брухті
з магазинної крупі 100% куки максімум був 430 мл з 1 кг , але я перегоняв з дробиною . З кормової куки , якщо не сбрешу , то щось приблизно 300-320 мл ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk