Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГОГа

Цитата: Бандерівець від 08-05-2023, 16:02:35об молоко добре збивалося, треба брати молоко з високим вмістом білків. наприклад Галичина "Barista"
Дивно...:
молоко Бариста:
ультрапастеризоване
Склад: молоко коров'яче незбиране, молоко знежирене.
Калорійність (енергетична цінність) на 100г продукту – 53 ккал 220 кДж.
Поживна (харчова) цінність на 100г продукту:
Білки 2.8
Жири 2.5
Вуглеводи 4.7
молоко просто Галичина:
ультрапастеризоване, в
2,5% жиру. Склад: молоко коров'яче незбиране, молоко знежирене. Калорійність (енергетична цінність) на 100г продукту – 53 ккал 220 кДж. Поживна (харчова) цінність на 100г продукту: Білки 2.8 Жири 2.5 Вуглеводи 4.7
Знайдіть різницю ...

Цитата: Бандерівець від 08-05-2023, 16:02:35Подумав, що ароматизовані кави роблять на основі дешевих кав тому купив сиропи
Тобто, аромат і смак високоякісної кави буде замінено/затьмарено ароматизованими сиропами??
Единственный "грех" на земле - это глупость

ГОГа

Цитата: Бандерівець від 08-05-2023, 16:02:35Кава в кавомашинах є гіршою від заварної/приготовленної в турці
Досить спірне твердження. Воно більше суб'єктивне. Як на мене, то навпаки. Але кожен має свій смак і своє судження.
Досить цікава стаття про методи:
https://candy-mania.com.ua/ua/a414619-vse-sposobah-zavarivaniya.html
Единственный "грех" на земле - это глупость

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 08-05-2023, 17:22:13Знайдіть різницю ...

Я взяв на роботі 2-а ящика Баристи. Дійсно воно краще збивається, сам переконався.
Білків там 3.2, на коробці пише.

питався на заводі в лаборантів чим Бариста відрізняється від іншого молока.
В ньому багато білків, чим більше білку тим краще збивається і тим довше тримається піна.

Коли молоко приїзджає на завод, то роблять лаболаторні аналізи, якщо в молоці є багато білку то воно йде на Баристу

Цитата: ГОГа від 08-05-2023, 17:22:13Тобто, аромат і смак високоякісної кави буде замінено/затьмарено ароматизованими сиропами??
Та він і так змінений молоком. Це я лише для латте та капучіно купив.

Латте вийшло надзвичайно смачне

Delta

Бандерівець, попробуй таке зробити...Робиться недовго, але враження дає!
https://www.instagram.com/reel/Ck6XeBXq7ka/?igshid=MDJmNzVkMjY=
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

БандерівецьTopic starter

ГОГа, Приходь до мене в суботу на каву

БандерівецьTopic starter

Дойшов до того, щоб купити собі нормально кофемолку. Почав шукати, а виявляється є кофемолки з псевдожерновами і жерновами. Жернові починаються від 8-10 тис. грн. Ну це для мене задорого. Почав шукати електричну кофемолку конкретно під турку, знайшов таку китайську, саму дешеву  і саму кращу в свому роді для турки 600N. Кажуть в неті, що гарно меле під турку.

Як я розумію 600N це у нас продається CKM-600 Rauder. Ціна починається від 3 600 грн.

Її обзор на ютубі

гуральник

А хтось варить каву в гейзерних кавоварках?
По типу Bialetti:
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Кілька років жернова кавомолка працює відмінно. Брав тоді за 3500 грн приблизно.
Кавомолка жернова KRUPS GVX 242

добавлено: 09-05-2023, 20:52:20

Але ж ти, Володимире, все одно витратиш купу часу, надивишся ютубів , купиш не те що тобі колеги рекомендують, будеш радий вибору не дивлячись ні на що.
Тому хазяїн-барин, головне щоб тобі подобалось

добавлено: 09-05-2023, 21:07:05

А це навіть посилання на б/в на олх, ламатись нічому. Якщо мотор працює - буде працювати років 10
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kofemolka-zhernova-krups-gvx2-moschnost-100-vatt-IDPMcj6.html
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

perkoljator

Цитата: гуральник від 09-05-2023, 20:00:38А хтось варить каву в гейзерних кавоварках?
По типу Bialetti:
Иногда такой пользуюсь, когда нет времени стоять с туркой над газовой печкой,  только на электрическом ходу. Советского производства. 

добавлено: 10-05-2023, 10:53:20

Цитата: Бандерівець від 09-05-2023, 19:46:23Дойшов до того, щоб купити собі нормально кофемолку. Почав шукати, а виявляється є кофемолки з псевдожерновами і жерновами. Жернові починаються від 8-10 тис. грн. Ну це для мене задорого
Бандерівець,  Не занимайся ерундой и не пали деньги.
Купи мрию, цена не дорого и не парся. Если не устраивает помол с первого раза, подтянул пружинку и пропустил повторно.
Ну а если и так не нравится -- берёш кусок гранита и высекаеш настоящую жерновую. Но это уже другая история.
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

БандерівецьTopic starter

Надзвичайно цікаве відео про екстракцію

фотограф

Все життя був впевнений ( і не збираюсь змінювати думку, кави пив різної і багато, головне в каві - КАВА),  що для кави яку заварюю у турці або заливаю окропом, треба змолоти як можна дрібніше, в пилюку. Чому не можна так молоти для кавомашини - тому що спресовується кава і не продавлює воду машина . Тому для кавомашини треба молоти не так дрібно :) Все це я роблю звичайною кавомолкою, з ножами. Різний час подрібнювання і все.   

БандерівецьTopic starter

Ну що, дивиляся моє попереднє відео?

Я от задумався, чи ми є настільки професіонали, щоб в залежності від помолу чути різний смак кави

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 10-05-2023, 15:27:28чи ми є настільки професіонали,
после твоей покупки сиропов для кофе ты для меня полный юзер (((
хорошо что не пьешь... а то бы и в сортировку их с бонификаторами добавлял )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 10-05-2023, 15:27:28Я от задумався, чи ми є настільки професіонали, щоб в залежності від помолу чути різний смак кави
Чогось мені так вважається, що при сліпому дегустуванні, не те що ступінь помолу, але ї розпущену каву від зернової, не дуже багацько людей відрізнять  :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Цитата: Батарейкин від 10-05-2023, 20:03:39
Цитата: Бандерівець від 10-05-2023, 15:27:28чи ми є настільки професіонали,
после твоей покупки сиропов для кофе ты для меня полный юзер (((
хорошо что не пьешь... а то бы и в сортировку их с бонификаторами добавлял )))

Ай ти Батарейкін.  Нічого в житті не розумієш.

Сиропи я купив для своєї дружини Орисі, щоб її побавити смачним латте

SMF spam blocked by CleanTalk