Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 10-05-2023, 20:42:09
Ай ти Батарейкін.  Нічого в житті не розумієш.

Сиропи я купив для своєї дружини Орисі,
ну да...

прибить не можешь (((( просто травишь потихоньку ((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БандерівецьTopic starter

Приїхали сьогодні до мене

1. Кофемолка для помолу під турку. Кофемолки які дають рівномірний помол дуже дорогі, від 10-12 тис. грн. і то не факт. Ще думав може купити CKM-600 Rauder, вона найкраща з всіх дешевих, повністю жернова. Але така негарна бандура буде стояти на кухні та і вона дуже сильно пилить, тому зупинився на ручній sozen, дуже хороші відгуки про неї в професійних барист. Вона лише для помолу під турку.
Основне щоб помол був рівномірним, не обовязково в муку, вона як раз дає рівномірний помол. Якщо зерна нерівномірно помелені тоді одні будуть недоекстраговані, а інші переекстраговані. А якщо помол одинаковий тоді екстракцію можна регулювати часом, чим крупніше помол тим довший час "заварювання". Але підібравши час він буде для всіх зерен одинаковий

Кофемолку купляв тут https://homecoffee.com.ua/ua/p1120005792-ruchnaya-tsilindricheskaya-kofemolka.html

[attach=1]

2. Сиропи.
- Бомбезний сироп кокосовий та карамельний.
- Лісовий горіх середній, на любителя.
- Солона карамель нормальна, оцінка 4.
- Шоколад так собі, мені не зайшов.
- Ризький бальзам повна фігня.

Сиропи купляв тут https://okean.dp.ua/ua/g79997916-toppingi-siropy

[attach=2]

3. Різні сорти кави
В сліпу дегустував кави. Всі кави заварював в прапорції кава:вода 1 до 10. 10 гр. кави на 100 мл.води
- Бомбезна кава Chocoladna(шоколадная). Має густину, насиченість, запах і немає кислинки.
- Індія Monsooned Malabar AA - просто кава, без кислинки. Середня густина, середня насиченість запах чистої кави.
- Гватемала Antigua - має горіховий запах, стльний аромат, сильну кислинку. Cильна кислинка все псує, на фоні інших кав сильно відрізняється

Каву купляв тут https://koffen.com.ua/
[attach=3]

Зрозумі, що сліпа дегустація дуже багато дає в плані досвіду, ти включаєш всі рецептори, аналізуєш і відчуваєш що до чого.

В неділю приїде до мене ГОГа, будемо кавоманити

_Jack_

Цитата: Бандерівець від 12-05-2023, 19:07:372. Сиропи.
Бомбезний сироп кокосовий та карамельний.
Перепрощую, а можна посилання, де купляв ?

добавлено: 13-05-2023, 00:50:03

Цитата: гуральник від 09-05-2023, 20:00:38
А хтось варить каву в гейзерних кавоварках?
По типу Bialetti:

Я раньше варил...
но тут по случаю досталась кофемашина, теперь пользуюсь только ей..
мне так удобней..

БандерівецьTopic starter

Батарейкин, Буде тебе потроху травити. Подивись це відео
Гарно він навів приклад. Коли ви сидите в ресторані і їсьте і до вас підійде людина і скаще що ви хєрнє їсьте ти лох, ти профан, ви ні в чому не нерозбираєтесь. Що ви зробите? Та ви тій людині зарядите кулаком в морду.

З кавою те саме

https://youtu.be/6WVnEtUUdb0?list=PLrB4BR5TaLqCXiCC5rSjd_ISTeWCu8-lm

БандерівецьTopic starter

Цитата: _Jack_ від 13-05-2023, 00:46:13Перепрощую, а можна посилання, де купляв ?
Обновив пост, добавив посилання на інтернет-магазини

БандерівецьTopic starter

Хлопці то капец.

В пятницю приїхала ручна суперова кофемолка "Sozen", перший раз помолов і думав то капец, руки болять, довго мелеться, 3-4 хв. Уже почав вибирати електричну жернову кофемолку. Вчора ніби привик. А сьогодні цілий день гості, цілий день її кручу, абсолютно ніякого дискомфортну, руки привикли, 3-4 хв. це не багато теж привик. Але за то який рівномірний помол. Просто в захваті від неї.

До речі, помол для кави в турці не повинен бути в пилюку, як я думав. Треба крупніший помол для турки, як дрібні піщинки

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 14-05-2023, 20:02:25А сьогодні цілий день гості, цілий день її кручу
завтра буде кріпотура!  :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Дуже цікаве відео

Сергій Леонідович

О, в мене в комбайні, є прістрій з конічними жерновами, з настройкою ступіню помолу, а я і не пробував кавуна ньому молоть  :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Цитата: Сергей Леонидович від 15-05-2023, 19:57:59
О, в мене в комбайні, є прістрій з конічними жерновами, з настройкою ступіню помолу, а я і не пробував кавуна ньому молоть  :)

Я вибираю кофемолки з плоскими жерновами. Мені радили вибирати б/у з фірм Fiorenzato та Mazzer.

Yunit

Цитата: гуральник від 09-05-2023, 20:00:38А хтось варить каву в гейзерних кавоварках?
Отличное видео по этому вопросу: https://www.youtube.com/watch?v=Y27tQktjuU0&ab_channel=coffeeblog-ViacheslavDruzhynin
А кофе рекомендую попробовать тут: https://coffee-craft.com.ua/ua/ ( самая свежая обжарка в Украине + самая быстрая отправка)

ДимаС

Цитата: Сергей Леонидович від 15-05-2023, 19:57:59
Кавуна херсонського ;)
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Gourmet

Пару років назад перелопатив форум prokofe з приводу кавомашини, кавомолки з тим, щоб робити нормальний еспрессо і каппучіно. З приводу кавомолок для себе (якщо коротко) зробив висновки:
1) Електрична кавомолка: плюси 1) не потрібно крутити руками; 2) швидкість помолу 3) незмінність налаштування помолу.
мінуси: 1) ефект попкорну, це коли внаслідок великої швидкості обертання жерновів зерна пригають при помолі, в наслідок чого підвищується нерівномірність помолу; 2) нагрів жерновів і зерен при помолі; 3) самий головний мінус - 1-2 грами залишку в кавомолці після помолу, які потрібно висмоктувати пилососом, змахувати кістокою і т.д., якщо не хочете в каві мати старе окислене зерно, хоча є саморобні електричні кавомолки, які не мають залишок кави; 4) також значний мінус - ціна 5) розміри.
Механічна кавомолка - відповідно все навпаки.
2) Жернова: загальна тенденція - чим більший діаметр, тим краще. Менше 63 мм краще не брати. Умовно до 80мм краще конусні, після 80мм плоскі (там ще залежить від виробників). 
В Харкові є (до війни точно був) мужик, який сам робить ручні кавомолки, використовуючи промислові жернова. Як зараз ситуація в нього не знаю.  Наберіть в гуглі "black jack bj71" і в малюнках побачите фото з роботами. Ціна не копійчана, бо самі жернова не дешеві, але, як на мене, це оптимальний варіант по ціні/якості. Єдине, що доведеться крутити руками. В мене його кавомолка на 63 конічних жерновах,  порція мелеться за секунд 30-40. Перший кілограм, поки притиралися жернова, моловся важче, потім набагато легше, плюс напрацьовується техніка (підбір темпу). В принципі, все влаштовує, окрім того, що "пливуть" налаштування помолу під час самого помолу. І якщо підряд робити багато порцій також надоїдає крутити.

ДимаС

Цитата: Gourmet від 16-05-2023, 22:57:27black jack bj71
Може є телефон його?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Gourmet

Направив у приват, оскільки він відкрито телефон не викладає.

SMF spam blocked by CleanTalk