Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГОГа

Цитата: ДимаС від 18-05-2023, 16:43:55То тре тоді і рекомендувати купити кілька кг зеленої кави
Кілька? ))))
Наприклад, 2 кг. А видів кави доступних (сорти арабіки, робусти) нехай буде 80.
Тобто, потрібно 80*2=160 кг зеленої кави.
Единственный "грех" на земле - это глупость

БандерівецьTopic starter

Основне, щоб я не розчарувався в каві так, як зі стейками

ГОГа

Володя, в мене стейки ніколи не виходили такими, які я споживав в Гамбурзі. Там стейки були такі, що з'їв би  з ними свої руки)))
Якщо чесно, то в мене були кирзові сапоги, а не стейки.
Отаке... Я в стейках не розачарувався. Може ще буду в Аргентині...

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 18-05-2023, 17:35:06Володя, в мене стейки ніколи не виходили такими, які я споживав в Гамбурзі. Там стейки були такі, що з'їв би  з ними свої руки)))

Можливо, але ціна там напевно космічна за них. Воно не вартує таких грошей.
Можливо для європейців з їхніми ЗП це норм, але не для мене.

фотограф

Цитата: ГОГа від 18-05-2023, 17:35:06Володя, в мене стейки ніколи не виходили такими, які я споживав в Гамбурзі.
А я ніде у нас такої смачної кави не пив і не робив сам з іншої, ніж  роблю сам зі звичайної  кави (можна сказати ширпотреб :)  ) , яку мені донька з Франції інколи передає. Щоправда, там завод прям в Страсбурзі, свіжак завжди. Мабуть в цьому і весь секрет.  Якщо порівняти ту і іншу каву ( яку я тут купую), та "масляниста", а всі інші "сухі", точно не можу описати  :-\, вся інша наче з висохшого старого зерна. Як порівняти молоко знежирене з пакету та цільне,  десь 4% з сучасної ферми   І ніякі "відтінки" або "нотки" смаку там ролі не грають. Просто різні смаки. Оcобливо ця сухість у всіх українських так званих "крафтових" кавах.

ГОГа

Фотограф, запитай в доньки, який саме сорт вона тобі передає і з якого реґіону.

БандерівецьTopic starter

Можливо ми зможемо зібратися і купити таку каву

Зробимо групуву закупку

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 18-05-2023, 20:13:08Можливо ми зможемо зібратися і купити таку каву
ты только определись...
на порцию эспрессо 40-50мл идёт 5-6грамм... или 88 ? ))))))))

и зачем нам тебя трезвенника видеть (((
сортировку ты делать разучился(((
стейки делать не научился (((
вместо деэсок пользуешься терморезисторами...
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ГОГа

Цитата: Батарейкин від 19-05-2023, 00:55:50
Цитата: Бандерівець від 18-05-2023, 20:13:08Можливо ми зможемо зібратися і купити таку каву
ты только определись...
на порцию эспрессо 40-50мл идёт 5-6грамм... или 88 ? ))))))))

и зачем нам тебя трезвенника видеть (((
сортировку ты делать разучился(((
стейки делать не научился (((
вместо деэсок пользуешься терморезисторами...
На порцию еспрессо идет  7-11 грамм.
Трезвенник? Это хорошо. Больше здоровья будет. Что спирт не делает - всему свое время. Мастерство не пропьешь, благо Володя и не пьет. Стейки вообще мало кто умеет делать: нет того мяса или цена нак него заоблачная.
Что касательно терморезисторов, то смотря каких и если руки не их ж-пы, то будет не хуже ДС-ок.
Володя увлекающаяся натура и это очень хорошо. Он дает возможность на собственном опыте другим не наступать на грабли во многих сферах и экономит этим время и деньги другим: начиная спиртом, продолжая пивом, стейками, кофе....

фотограф

Цитата: Бандерівець від 18-05-2023, 20:13:08
Можливо ми зможемо зібратися і купити таку каву

Зробимо групуву закупку
Я пропоную тобі трохи пригальмувати, допий те що купив, і менш дивись ютуб, бо це зараз як біблія колись - відкривай  і щось знайдеш у підтвердження або навпаки своїм думкам. Просто пий неспішно те що є, з того що є, оцінюй смак.  Можливо ти шукаєш те, чого немає  Каву пьють мільярди людей і тому не диво, що на такому ринку багато бажаючих заробити - як на каві та  залізяччі, так і на переглядах у  ютубі.  Взагалі не розумію цієї тенденції сліпої віри тому, кого ти вперше бачиш або чуєш. Інколи просто достатньо уважно послухати, подумати або просто уважно подивитися і зрозуміти, що ти знаєш набагато більше. 
А  потім якщо захочеш, то можемо і купити.

добавлено: 19-05-2023, 08:26:52

Цитата: ГОГа від 18-05-2023, 20:10:24
Фотограф, запитай в доньки, який саме сорт вона тобі передає і з якого реґіону.
Чомусь тільки Перу,  Ефіопія, Гватемала. Як зерна так і мелена. Зерно звичайно,  ароматніше якщо нюхати прям з кавомолки тільки змелене. А от на виході з кавоварки я щось не відчув глобальної різниці (в мене ручна, де сам в рожок насипаєш) . Може такий я кавоман, але для мене тема кави давно закрита. Я спокійний :)

ГОГа

Вельми цікава стаття щодо класифікації зерен кави.
https://www.torrefacto.ru/blog/coffee-grades/
Вона трохи пояснює, чому кава одного сорту, навіть з однієї країни може відрізнятись за смакоароматом. І ще треба врахувати технологію очистки зерен: мокра і суха.

БандерівецьTopic starter

Цитата: фотограф від 19-05-2023, 08:20:16Я пропоную тобі трохи пригальмувати, допий те що купив

Тут ти правий, кави в мене дуже багато.

Недавно вичитав на форумы кавоманів, що можна зберегати каву в зернах в морозилці до 3-х місяців, вона збереже свої властивості. Вчора половину кави в морозілку кинув

Цитата: ГОГа від 19-05-2023, 10:07:13Вельми цікава стаття щодо класифікації зерен кави.
https://www.torrefacto.ru/blog/coffee-grades/

На тому сайті взагалі дуже багато цікавих статей

Цитата: ГОГа від 19-05-2023, 07:57:39На порцию еспрессо идет  7-11 грамм.
Під рожок йде 18 грамм

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 19-05-2023, 11:23:22Недавно вичитав на форумы кавоманів, що можна зберегати каву в зернах в морозилці до 3-х місяців, вона збереже свої властивості. Вчора половину кави в морозілку кинув
Ще треба враховувать, що кава має властивость набирать сторонні запахи, тобто її треба тримать в герметичній тарі
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Цитата: Сергей Леонидович від 19-05-2023, 11:53:06
Цитата: Бандерівець від 19-05-2023, 11:23:22Недавно вичитав на форумы кавоманів, що можна зберегати каву в зернах в морозилці до 3-х місяців, вона збереже свої властивості. Вчора половину кави в морозілку кинув
Ще треба враховувать, що кава має властивость набирать сторонні запахи, тобто її треба тримать в герметичной тарі

ОО, точно. Дякую що нагадав. Зараз її завакуумую

ДимаС

А ще є світ Улунів, особливо цілий культ молочного улуна, зелений чай з жасміном, шу та шен пуери, матча, мате (який треба пити з калебаси через бобілью (бомбілу), також для різноманіття гречаний чай... світ напоїв дуже різноманітний та цікавий...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk