Двойная ректификация спирта-ректификата

Автор Бандерівець, 14-11-2012, 15:51:10

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

silverus

Цитата: Serhiy від 01-06-2023, 17:10:04
Silverus уже распробовал сортировку из своего спирта после второй ректификации?
Поделись впечатлениями.

Уже несколько лет так делаю, нормально, главное при финишной ректификации урезать подголовники.

БандерівецьTopic starter

Цитата: Гад від 01-06-2023, 17:24:48Я щось не розумію, поясніть! Я не продуваю РК, відбираю хвости і все! При наступній ректифікації РК годину працює на себе, більше 10 годин відбираються голови! 1,5 години підголовники! Питання - ці процеси не краще промиють насадку чим водяний пар з куба?

Тоді сивушне масло лишається в насадці та кубі до наступної ректифікації. І так воно накопичується, бо не виводиться з колони. А сивушне масло в колоні це погано. Коли сивушного масла багато в колоні то відбираю лише до 92С в кубі, коли повторна ректифікація то аж до 95 в кубі

Serhiy

Цитата: Гад від 01-06-2023, 17:24:48Питання - ці процеси не краще промиють насадку чим водяний пар з куба?
Водяний пар має значно вищу температуру ніж спиртовий. Тому він (водяний пар) прочистить насадку ефективніше, в випадку якщо це чистий водяний пар. Як чистить пар з кубових залишків після ректифікації, важко сказати, не вистачає життєвого досвіду. Бандерівець пише «Чудесно все продувається».

добавлено: 01-06-2023, 18:04:38

Цитата: silverus від 01-06-2023, 17:43:27главное при финишной ректификации урезать подголовники.
Что значит «урезать»? Меньше отбирать?
Всегда

ГОГа

Цитата: Бандерівець від 01-06-2023, 17:54:35Тоді сивушне масло лишається в насадці та кубі до наступної ректифікації. І так воно накопичується, бо не виводиться з колони. А сивушне масло в колоні це погано. Коли сивушного масла багато в колоні то відбираю лише до 92С в кубі, коли повторна ректифікація то аж до 95 в кубі
З чого б це? Коли після сивухи у відбір іде вода  (хвилин 10 на підвищеній потужності) - вона просто вода (сивуха огидна на смак і аромат: пече, воняє - хто пробував - той не забуде). Коли вже іде лише вода - то ніяких огидних відчуттів не має при її "дегустації".  Водяний пар вигоняє всю сивуху з насадки.
Мало того: я неодноразово "пронюхував" свою колону після ректифікації: ніяких дурних запахів сивухи. 
Щодо кубу: яке нафіг масло на стінках? Так, якийсь запах є, але аж ніяк не сивушного масла. Не треба нас дурити.
PS. Коли ми продуваємо насадку парою зверху вниз - залишки сивухи попадають в куб і...там частково осідають на стінках. Насадка чиста, а куб - ні.  При пропарці знизу догори - вся гидота іде у відбір. Насадка чиста, куб чистий.

Единственный "грех" на земле - это глупость

yrabarskiy

ГОГа, ти не маєш рації  :D
Це напевно тому, що кег важко оглянути в середині. Після кожної ректифікації я витираю білим паперовим рушником стінки куба, на яких від верхнього рівня навалки, до самого низу, включаючи поверхню ТЕНу, наявний чорний наліт (у верхній частині інтенсивніший)
Навіть після ректифікації оборотного спирту такий наліт проявляється, але значно у меншій мірі. (Можливо це залишки від неякісного першого протирання). Внутрішня поверхня стінок куба дзеркальна, заливна та оглядова горловина - верхня частина з кришкою від скороварки, тому навіть візуально видно наліт. За допомогою парогенератора, під тиском, тим паче кубовим залишком, цей наліт ліквідувати неможливо. Тільки витиранням (серветками, ганчірками, тощо) бажано змоченими спиртом.
Раніше колону пропарював частіше,, тепер лише після ректифікації кубового залишку попередніх ректифікацій. Духан від цих залишків неймовірно їдючий, аж страшно стає. :-\
Хмільна вода не приведе до добра!

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 01-06-2023, 18:13:54Щодо кубу: яке нафіг масло на стінках? Так, якийсь запах є, але аж ніяк не сивушного масла. Не треба нас дурити.
Ти ніколи не ректифікував відходи чачі, от тоді би знав.

Що вартує понюхати кег після ректифікації

ГОГа

Юра, в мене не кег - в мене бак на 87 літрів з кришкою від скороварки. Я протираю також куб з середини після ректифікації.
Особливого чорного/темного шару на поверхні я не спостерігав. Щось є, але це не сивушне масло)))

добавлено: 01-06-2023, 20:14:50

Цитата: Бандерівець від 01-06-2023, 20:06:56Ти ніколи не ректифікував відходи чачі, от тоді би знав.
І що б я знав? Отримав би смердючку, потім пішла б сконденсована вода, підняв би потужність, зменшив охолодження - і хвилин через10-15 смердючки немає. Просто почекати треба.
І взагалі: а чи потрібна подвійна ректифікація, особливо з СС після НБК?
При наявності колони з внутрішнім діаметром більше 55мм і насадочною частиною біля 160-170см (велика утримуюча здатність), та з стабілізацією температури води з дефлегматора/конденсатора - взагалі нема чого забивати собі мозок наявністю сивухи в ректифікаті. Тут треба біше думати про головні і різні проміжні. Досвід наших форумчан довів, що з сивухою ми справляємось.
Та й з головняками непогано виходить: нижче за самі жорсткі стандарти.

БандерівецьTopic starter

Я пишу з свого досвіду як краще. Звичайно кожний вибирає свою дорогу.

1. Можна поступити, як Я. Після ректифікацяї продути колону 10 хв.
2. Можна витратити пів дня щоб продути колону паром з верху до низу.
3. А можна кожну 3-ю ректифікацію висипати насадку, промивати у фері, сушити і засипати в колону. Витративши на це 2-а дні

ГОГа

Цитата: Бандерівець від 01-06-2023, 20:34:56
Я пишу з свого досвіду як краще. Звичайно кожний вибирає свою дорогу.

1. Можна поступити, як Я. Після ректифікацяї продути колону 10 хв.
2. Можна витратити пів дня щоб продути колону паром з верху до низу.
3. А можна кожну 3-ю ректифікацію висипати насадку, промивати у фері, сушити і засипати в колону. Витративши на це 2-а дні
Чим в тебе відрізняються твої пункти 1 і 2? І там, і там - продувка парою...
1. А я що роблю?)) Хіба не пара продувається?
2. Пів дня - то 6 годин. Звідки таке?? Не передьоргуй. Я писав 10-15 хвилин.
3. Від фері потім насадку знов треба продувати парою)))) Краще вже ультразвукова ванна.

Батарейкин

Цитата: Гад від 01-06-2023, 17:24:48Питання - ці процеси не краще промиють насадку чим водяний пар з куба?
попробуй один раз продуть
свеху вниз
с джиноварки через ТСА
и ты все поймешь и все увидишь сам (с)

Цитата: Serhiy від 01-06-2023, 17:10:04Silverus уже распробовал сортировку из своего спирта после второй ректификации?
нету у него двойной РК
и у тебя тоже (((

Цитата: ГОГа від 01-06-2023, 17:39:15Я просто хвилин 10 на підвищеній потужності відбираю воду (пічля закінчення відбору сивухи) і... все...
засрал насадку сивухой... и думаешь за 10 минут гамном очистить..
поговори с Поворотом! он тебе расскажет... зачем он КАЖДЫЙ раз это делает )))

добавлено: 01-06-2023, 22:02:13

Цитата: silverus від 01-06-2023, 17:43:27главное при финишной ректификации урезать подголовники.
это как?
я три часа при 0,,5л отбирал...
это урезанные или нет?

Цитата: Бандерівець від 01-06-2023, 17:54:35то відбираю лише до 92С в кубі, коли повторна ректифікація то аж до 95 в кубі
обе до 97с

Цитата: ГОГа від 01-06-2023, 18:13:54З чого б це? Коли після сивухи у відбір іде вода 
и из куба потом чистую воду сливаешь?
на ней кофе или чай заваришь?

Цитата: Бандерівець від 01-06-2023, 20:34:562. Можна витратити пів дня щоб продути колону паром з верху до низу.
иногда и 30мин мало...
минут 40
по запаху...

добавлено: 01-06-2023, 22:02:56

вот пошел конструктивный диалог ))) а то все фигню какую то обсуждаете
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

silverus

Под урезанием подголовников я имел ввиду вывод верхних промежуточных.
В конце отбора голов подаю на верх насадки воду из ДЭФа в течении 15-20 секунд (если дольше, растет давление в колонне), потом сброс через ТСА

ДимаС

А чим не підходить не відбирати весь спирт, залишити ті зайві 500мл, дати попрацювати на себе хвилин 30 та вимкнути, щоб з насадки піднятий догори спирт стікаючи змив з середньої та нижньої частини проміжні та хвостовика що піднялись?
А при наступному запуску домиє
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

silverus

Кстати, предварительная ректификация на провальных тарелках убирает сивуху и снимает проблему загрязнения насадки при чистовой ректификации.

Батарейкин

Цитата: silverus від 02-06-2023, 00:01:55Под урезанием подголовников я имел ввиду вывод верхних промежуточных.
блажен то кто верует (((

ну не режет ни одна рк промежуточные (((
не режет...

то непрерывеые технологии нухны
с эпюрацией

Цитата: silverus від 02-06-2023, 00:01:55В конце отбора голов подаю на верх насадки воду из ДЭФа в течении 15-20 секунд (если дольше, растет давление в колонне), потом сброс через ТСА
постоянно... а не 20секунд ((((((

Цитата: silverus від 02-06-2023, 00:06:40Кстати, предварительная ректификация на провальных тарелках
РК на тарелках ((((((((( тебя придадут анафеме (((((((((

Цитата: ДимаС link=topic=1443.msg347435#msесли тебе интерg347435 date=1685653391залишити ті зайві 500мл

если тебе действительно интересно то позвони завтра после 13-00
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

SMF spam blocked by CleanTalk