Прошу помощи создать приемлемый спирт для питья.

Автор Ataman, 23-06-2023, 00:58:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

AtamanTopic starter

Всём здравствуйте. Прошу прощения за трофейный
язык. Хочу перегнать сахарную брагу для белого питья. Начну с предистори , кому не интересно, пролистайте ниже до пропуска. Итак, гнал я потихоньку на простом аппарате, куб, змеевик,бутыль. Не скажу что круто было, но получше водки с магазина. Посмотрев видео в Ютубе, купился на видосы про бражную колону. Типа купил и забыл про все проблемы. Залил брагу,гонишь то виски, то коньяк, короче все что угодно и все лучше чем в магазине. Купил бу бк на олх, не дорого. В комплекте цанга 50 см, диоптр 20см, деф и холодильник, все 2 дюйма. Охлаждение под трубки 6мм. Куб сделал сам. Бидон молочный, тэн на  3 КВ с регулятором врезал. Начал делать перегон сс. Температура над дефом скакала, охлаждения не хватало, то крутил воду на деф, то мощность крутил. Короче выгнал. Продукт по крепости 93. Запах и вкус самогона отсутствует, но после сортировки до 43 продукт жёсткий и пить его противно.  Я проштудировал форумы. Пришел к выводу, что нужно увеличить диаметр трубок охлаждения, и так же решил перейти на уо по жидкости. Так меньше зависимость от перепада давления и изменения температуры.

Итак. Моя цель как среднего обывателя. Чтоб был универсальный аппарат и для фруктового дистиллята и чтоб из сахарной брали получить приемлемый ректификат.
Планирую перегонять сс следующим образом.
Навалка в куб 40-45 гр. Куб , царга утеплены. Насадка нерж СПН й
1,2 кг.Мощность тэна предзахлебная на всем погоне. Регулировка отбора только уо. Отбираю головы 3% от АС в кубе, со скоростью 60-70мл в час. Далее промывка насадки подголовниками в районе 300-400мм 2/3 от номинальной мощности. Далее отбор тела на предельной скорости отбора до 86гр в кубе, потом с 86гр до 90гр на 2/3скорости, с 90до 92 на 1/3 скорости от крейсерской. Далее отбор хвостов до 98гр в кубе.
Вот и все . Прошу опытных коллег подсказать, поправить и направить в нужное русло. Или перекинуть в уже созданную тему..

Ps: читал московицкий известный форум. Там запомнился обыватель с ником ИгорьГор, очень он образованный и умный, пишет по делу со знанием и ТД. На этом форуме админ Игорь уж очень похож манерой изложения и дотошностью ко всем процессам, в чем к нему большое уважение. Не один и тот же это человек ?

ДимаС

Атаман, по- перше, треба заповнити свій профіль, у нас так заведено.
Далі - зроби кілька фото свого обладнання, вузлів, регулятора потужності.
Розкажи що у царзі всередині, бо не побачив ні слова.

Попередньо скажу що для спирту використовується зазвичай спиртова колона з засипом СПН3,5*3,5 висотою 1,5м при 2" діаметру.

Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Delta

Цитата: Ataman від 23-06-2023, 00:58:24Не один и тот же это человек ?
Это разные люди...
Цитата: Ataman від 23-06-2023, 00:58:24но после сортировки до 43 продукт жёсткий и пить его противно
Давайте начнем с того, что сортировка это смесь спирта ректификата с водой. Ни на  НБК, ни на твоем оборудовании, спирта ректификата не получить. Для ректификата существуют ректификационные колонны и получать на них другой продукт, кроме  спирта-ректификата проблематично...Поэтому для спирта должна быть ректификационная колонна...Универсального оборудования не существует, есть универсальный куб, который можно использовать для всех видов перегонки...
И "ДА",  профиль заполни...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

AtamanTopic starter

Цитата: ДимаС від 23-06-2023, 06:40:12Розкажи що у царзі всередині, бо не побачив ні слова.
Я писав, що насадка СПН 1,2 кг. Не вказав тільки розмір. 3,5 на 3,5

добавлено: 23-06-2023, 08:11:08

Мені ректифікат то і не потрібен. Хай буде ,наприклад, продукт для білого пиття з цукрової браги.

ГОГа

Цитата: Ataman від 23-06-2023, 08:04:41Хай буде ,наприклад, продукт для білого пиття з цукрової браги.
Це буде не "продукт", а "субпродукт", ерзац. Самогон.
Единственный "грех" на земле - это глупость

AtamanTopic starter

Добре, хай буде самогон. Для мене це великої ролі не має. Сьогодні почав гнати. З вузлом відбору , це перший раз.також взяв мультиметр, та міряв напругу, яка через регулятор подається на тен, щоб вирахувати  потужність . Вона не стабільна. Постійно міняється. Може помінятися і на 50 Вт.Чи є це критичним при перегоні? Який регулятор порадите придбати?Далі ТЗА горяча, хоча с кінця трубки спиртом не пахне. вона така і повинна бути?

добавлено: 23-06-2023, 11:35:46

Не можу розібратися як викласти фото.

makrak80

Цитата: Ataman від 23-06-2023, 11:31:39Вона не стабільна. Постійно міняється. Може помінятися і на 50 Вт.Чи є це критичним при перегоні?
Для недоспирту це не критично , тримай воду на виході 55-60*С ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

AtamanTopic starter

Цитата: makrak80 від 23-06-2023, 12:15:16Для недоспирту це не критично , тримай воду на виході 55-60*С ...
Які ще е рекомендації до недоспирту задовільної якості? Хто як перегоняє СС на БК?

добавлено: 23-06-2023, 17:01:23

Якщо при рідинному відборі температура у вузлі піднялась на 0.2 від той що була постійно, чи означає це що у відбір пішли хвости?

makrak80

Цитата: Ataman від 23-06-2023, 16:56:47Якщо при рідинному відборі температура у вузлі піднялась на 0.2 від той що була постійно, чи означає це що у відбір пішли хвости?
це вже не пішли , а вони вже в відборі ... Датчик треба хоча б поставити від низу царги , десь приблизно 15-20 см , щоб встиг поміняти тару , або відбор перекрити та зменьшити ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

AtamanTopic starter

Датчик е, на 30 см від  низу насадки. Там стабільно і зверху стабільна температура.

Игорь

Значит с понятием "дистиллят" можно попрощаться.
С твоим подходом дистиллят ты угробишь, но при этом ректификат не получишь. На форуме много об этом написано. Это разные, причем несовместимые технологии и разное, несовместимое оборудование. 
Скрестить можно только ужа и ежа, но в результате получится не уж и не ёж, а полтора метра колючей проволоки.
Если попытаться скрестить оборудование для ректификации и дистилляции, даже колючей проволоки не получится. Будет спирт, избавленный от поределенной доли примесей, но те, что остались, будут делать спирт горьким, жёстким и неприятным.
По поводу другого форума. Если речи идёт о ХД, то там я всё ещё академик, но уже лет 13 там не появляюсь... Разве что один раз написал соболезнования по поводу смерти Литокса. 
Там я Игорь, как и здесь, и с аналогичной аватаркой
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

ЦитатаМені ректифікат то і не потрібен. Хай буде ,наприклад, продукт для білого пиття з цукрової браги
.
В такому разі тобі не потрібна ані СПН, ані вузол відбору по рідині, бо ці принади ректифікаційного обладнання для дистиляції не просто не мають користі, а шкідливі.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

AtamanTopic starter

Цитата: Игорь від 24-06-2023, 14:11:47В такому разі тобі не потрібна ані СПН, ані вузол відбору по рідині, бо ці принади ректифікаційного обладнання для дистиляції не просто не мають користі, а шкідливі.

Але чому ж не можливо просто зробити недоспитр з більш-менш нормальним розділом на фракції та задовільною очисткою? Так, царга у мене не 1,5 м.Я розумію що на мойому обладнанні , я ректифікат не зроблю, та він мені і не потрібен. Але ж на моїй 70 см царзі та СПН виходить не поганий недоспитр. Вчера перегнав СС з цукрової браги. Розбавив до 41, скуштував. На порядок краще ніж з мого старого саморобного апарату. На старому, голови, тіло і хвости розмазані по всьому тілу.

Про вузол відбору по рідині. Чому він не підходить? Мені здається, навпаки, дуже спрощює процес. Не треба сидіти біля дефа і регулювати температуру, бо сусід змив туалет и напору води змінився. Та і автоматики простіше поставити.

Чому на БК не зробити фруктовий дисцилят? Убрал СПН, поставил пару мідних мочалок, на завищеній скорості відібрав половину тіла, іншу відібрав по правилам роботи з БК. Я сам ще це не робив. Інформація зібрана з інших форумів.

Я казав, за не претендую на виробництво якісніших коньяків чи віски. Мені потрібно виробляти нормальний продукт для питяя для себе, друзів, родичів.

vova0869

З чого ти збираешся робити фруктовий дистиллят з цукру .Хочеш нормальнi напоi роби обладнання .Пити нi те нi се дешево в тебе i так виходить.

AtamanTopic starter

Цитата: vova0869 від 24-06-2023, 15:10:08З чого ти збираешся робити фруктовий дистиллят з цукру

Фруктовий дисцилят збираюсь робити з фруктів.

добавлено: 24-06-2023, 15:59:00

Цитата: Игорь від 24-06-2023, 13:59:29По поводу другого форума. Если речи идёт о ХД
Що за ХД? Я про форум алкофан.

SMF spam blocked by CleanTalk