Прошу помощи создать приемлемый спирт для питья.

Автор Ataman, 23-06-2023, 00:58:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

hachok

напевно всі пишуть опираючись на власний досвід)
і стараються тобі з економити час і гроші))
поясню, десь років 10 тому я гордий і впевнений в собі також вирішив що нехер платити за хрінь) маючи 16л для газу кубік зі зієвичком я здобуав перший досвід і граблі)),далв попробував сам щось зварити і сконстрювати типу бкм, далі купивши "рк колону" в харкові здається, воно складалась з двох царг чи то по 60 чи то по 70 см, але зі святою думкою що мені потрібний "самогон", а не спирт я використовував лише одну, довольний був шо слон з таблеткою), до моменту поки мені не сказали Юра а що то смердяча хрінь, в мене шок як 60-70 см насадки майже Божа роса, а тут такі слова, що мішком по голові), ну але я далі гордий і впевнений в собі) так зібравши цілий музей приблуд) зараз я користуюс власне тим про, що тобі тут написали), однозначно шлях був цікавий, але затратний , як по грошах так і по часу, повір на слово ти насправді нехочеш іти тимже шляхом), але можеш бути впертим і гордим як я)) і пройти всі граблі самостіно, дуже боляче але доходить точно краще ніж на чужих помилках))

AtamanTopic starter

Цитата: ДимаС від 26-06-2023, 00:04:44Тримач виготовляється у вигляді жмуту проволоки, саме тієї з якої і виготовляється СПН. Називається "путанка
Дякую. Глянув відос на ютубі. Завтра буду робити. Є проволока з нержі 0,4 та 0,5 мм.

добавлено: 26-06-2023, 00:25:52

Цитата: hachok від 26-06-2023, 00:18:01напевно всі пишуть опираючись на власний досвід)
і стараються тобі з економити час і гроші))
поясню, десь років 10 тому я гордий і впевнений в собі також вирішив що нехер платити за хрінь) маючи 16л для газу кубік зі зієвичком я здобуав перший досвід і граблі)),далв попробував сам щось зварити і сконстрювати типу бкм, далі купивши "рк колону" в харкові здається, воно складалась з двох царг чи то по 60 чи то по 70 см, але зі святою думкою що мені потрібний "самогон", а не спирт я використовував лише одну, довольний був шо слон з таблеткою), до моменту поки мені не сказали Юра а що то смердяча хрінь, в мене шок як 60-70 см насадки майже Божа роса, а тут такі слова, що мішком по голові), ну але я далі гордий і впевнений в собі) так зібравши цілий музей приблуд) зараз я користуюс власне тим про, що тобі тут написали), однозначно шлях був цікавий, але затратний , як по грошах так і по часу, повір на слово ти насправді нехочеш іти тимже шляхом), але можеш бути впертим і гордим як я)) і пройти всі граблі самостіно, дуже боляче але доходить точно краще ніж на чужих помилках))
Дякую за пораду)) з часом обов'язково модернізую своє обладнання.Але я пояснив людям, що маю те що маю та на данний час немає можливості його замінити.

добавлено: 26-06-2023, 01:39:51

Велике прохання для читачів даної гілки форума. Якщо бажаєте підказати по ділу , буду радий і дуже вдячний за вашу відповідь. Якщо ні, Не треба розводити палеміку на пів сторінки.  Та не треба кидатися лайном. Збережіть свої нерви та час. Я чудово зрозумів,що на мойому обладнанні, якості мого вонючого недопродукту ,як у гуру цього форуму не буде. Сподіваюся, що доступно пояснив. З повагою.

Delta

Ataman, поки "ніжний" такий бан на 5 діб, за слова
Цитата: Ataman від 25-06-2023, 23:56:27то йди на "петушиный" форум і там "петушись".
Поки читай!
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

alexdoe

ДимаС

Цитата: Ataman від 26-06-2023, 00:23:37маю те що маю та на данний час немає можливості його замінити.
почни з того що додай туди ще таку ж царгу - в парі то вже буде 1,4 метри. Царга має бути уеплена.
Кран ні голчастий ні який інший не треба на виході продукту - замість цього береш систему для крапельниць, штук 5 різних голок - йдеш читати на форумі все що видать пошук по запиту "метод Кулінара" - є докладний опис як без автоматики мати таки спирт, а не недоспирт. Нічого складного, просто треба майже доба вільного часу щоб то контролювати. Царга 0,7м та СПН до неї, то не великі вкладення - зате ти зможеш перейти на рівень вище по своєму продукту.

...але не зрозуміло таки чому у тебе захлин не на 1600+ Вт... Може путанка й допоможе.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Мабуть тому, що в нього не стабілізатор потужності, а регулятор. :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

схоже на те, бо наразі у мережі все більше населених пунктів працює з напругою у рамках 230-240 В

Игорь

Перший крок для отримання нормального  питного продукту без додаткових вкладень - викинути з царги всю насадку, сітку можна залишити. Укріплення, що вона може дати, не буде завеликими для дистиляції
Другий крок - це позбавитись вузла відбору по рідині, та повернути паровий відбір.
Третій крок - засвоїти та запам'ятати, що міцність - це не синонім очистки. Велика міцність - ознака того, що питного дистилята ти вже не отримаєш. Навіть якщо все зільєш назад в куб та почнеш все спочатку. 
Отже. Якщо мова йде про цукрову сировину....

Першу перегонку роби без подачі води в дефлегматор. Хай буде сухий. Царгу (пусту!)  треба утеплити. Нагрів - повний, скільки маєш.
Голови при першій перегонці не відбирай, це ж сирець.  При температурі в рідині куба 96° зміни посуд. Першу частину дистиляту (ту, до отримана до 96 градусів в кубі) - на повторну (парціальну) перегонку. Другу - в наступну порцію  браги.

Другу перегонку починай, теж з сухим дефом. Розведи дистилят пополам водою.   Утеплення з царги зніми. 
Слідкуй за відбором.
Як тільки піде дистилят, негайно зменшуй нагрів до кіловата, а деф заповнюй водою. Заповниш - зупини подачу води. Те, що вийде на цьому етапі, має назву "предгон". Він в подальшому не використовується. 
Доки вода в дефі буде прогріватисья, ти будеш відчувати вонь. Це куб залишають бздючі гази. Хай собі йдуть
По мірі прогріва води в дефі, вихід дистилята поновиться. Це голови. 
Момент перехода на серце лови по ступеню бздючості, але слідкуй, щоб об'єм голов не був більше за 2, максимум 3 відсотка від об'єму спирту в кубі. 
При відборі серця можеш збільшити нагрів до двох - трьох кіловат. Подачу води в деф не поновлюй, слідкуй за міцністю відбору та за температурою кубової рідини. 
Щоб не заплутатись, напишу окремо.
1. Коли закінчиться серце?
Відбор серця ти припиниш при кубовій температурі 95-96° та перейдеш до відбору хвоста.
2  Подача води в деф. При відбору серця та хвоста.
Ти не зможеш вправно керувати, подачею води в деф, бо це неможливо на кожухотрубнику.  Але є метода. 
Тільки-но міцність у відборі стане менша за 50-60%об при відборі тіла, вмикай воду в деф на повну, та тримай подачу води доки відбор помітно не зменшиться. Після цього воду зупиняй та знов слідкуй за міцністю відбору. Спочатку вона може бути завелика. Це не біда. Коли міцність знов впаде до 50 чи 60 відсотків, знов міняй воду в дефі.
Так само відбирай хвіст. Але щоб не затягувати процес, зменшуй допустимий мінімум до 40 %.
Хвости, отримані при другій перегонці, можна використати при наступній другій перегонці, або з брагою.
Цукрові голови на мій погляд краще утилізувати
Якщо маєш ректифікаційне обладнання, то і ці голови і обидва хвости краще не кольцювати, а відректифікувати.

Якщо будеш кольцювати хвости від браги, не роби цього більше чотирьох раз поспіль.
При п'ятій перегонці, хвости просто не відбирай, а виливай разом з бардою.
Якщо станеш кольцювати хвісти другої перегонки, додаючи їх у наступну другу перегонку, теж не роби це більше чотирьох - п'яти раз поспіль. Наступного разу додавай цей хвіст у брагу при першій перегонці.

Після цього застосуй правило першої шлюбної ночі. Після перегонки, посуд з свіжим самогоном подвійної перегонки лишай на ніч у відкритому посуді. Хай подихає.
А потім бери на озброєння метод обробки самогону  вуглем в відпрацювавшому свій термін кувшині з картріджем. 

В царгу можна насипати сантиметрів 30 мідних кілець, але це вже додаткові витрати.

ДимаС

Ігоре, я би все ж додав у цю схему мідні кільця - бо це дві великі різниці з міддю та без - дуже гарно від сірководню допомагає

Игорь

Я так і написав, але поза основним текстом - як додатковий засіб, що всупереч озвученим умовам, потребує додаткових вкладень.

ДимаС

якщо мати трохи інструменту, сил та наснаги, а також пройтись по прийомці металобрухту - можна таки знайти трохи мідної труби...

ГонщикФормулы

Підкажіть, а чи можна для такого методу як описаний вище використовувати колону з мідними ковпачками, наприклад з 4-ма ковпачками (поверхами)?

гуральник

вся сторінка українською 8)
дякую за старання :)
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: ГонщикФормулы від 27-06-2023, 20:37:45
Підкажіть, а чи можна для такого методу як описаний вище використовувати колону з мідними ковпачками, наприклад з 4-ма ковпачками (поверхами)?
звісно - бо то описаний базовий принцип

ГонщикФормулы

У інтернеті і на ютубі бачив ось такі варіанти компоновки для перегону на ковпачковій колоні, фото додається. У цій темі Ігор писав що для дистиляції треба прибрати вузол відбору по рідині, а можна пояснити чому така компоновки чи перегонка на такій компоновці неправильна?

SMF spam blocked by CleanTalk