Прошу помощи создать приемлемый спирт для питья.

Автор Ataman, 23-06-2023, 00:58:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

makrak80

ГонщикФормулы, якщо ти не відчуваєш різниці (на смак)між відбором по парі та рідині , то працюй як тобі краще ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

Я так не працював, але бачив таку конфігурацію, от і намагаюсь розібратись.

гуральник

Буває так, що спробував по пару,чи по рідині,а виявилося,що по якомусь з цих методів споживати неможливо. Щось не влаштовує.
В такому випадку, ІМНО, краще обрати той метод по якому заходить напій, а ніж робити типу по " феншую", а пити це неможливо. :-\, або використовувати купаж.
Дистиляція потребує експерементів.
Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

Для початку треба розуміти різницю між паровим відбором та відбором по рідині. Доки ти не розумієш різниці, подальші розмови безглузді.

Чотири тарілки та деф з відбором по рідині - це недороблена ректифікаційна колона, на якій можна отримати бздючий самогон міцністю відсотків 90-95.
Бздючий міцний самогон незалежно від сировини. 
Той апарат, що на фото - наочний приклад паразитизму комерсантів на безголовості деяких покупців та їх прихильності до блискучих, але безкорисних іграшок.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Скільки можна повторювати?
Для ректифікації потрібно спочатку зібрати в купу всі головні домішки, зконцентрувати їх, та вивести з мінімальною втратою спирту.
Для цього потрібно щонайменше 20 теоретичних тарілок ( 40-50 справжніх, обо щонайменше метр висоти насадки), та байдуже який вузол відбору. Той, яким легше керувати. 
Потім треба відбирати спирт, затримуючи у насадці проміжні домішки, в тому числі сивуху.
Для цього потрібно мати певну кількість тарілок, або певний об'єм насадки для утримання домішок, що є у навалці.
Вузол відбору теж може бути будь-яким, але треба мати можливість вести відбір з певною швидкість. Якщо відбор по рідині, це зробити легше.

Отже, ректификаційне обладнання зтискує всі домішки головного характеру в один брикет, та викидає всі разом. 
Домішки проміжного  характеру теж пакуються в компактний брикет, та утримуються в колоні. Якщо тарілок недостатньо, цей брикет поволі вимивається спиртом у відбір.

Чи підходить таке для дистиляції?
Ні.
Нам потрібно не пакувати головні домішки, а поступово витягати їх у відборі, щоб етілацетат (якого завжди забагато) та ацетальдегіду вивести побільше, а решту домішок, що несуть ознаки сировини, залишити для відбору разом з серцем.
Деф з паровим відбором (після дефу!) дозволяє розділяти потік голов, бо у нього склад відбору та флегми різний.
У дефа з рідинним відбором склад вибору та флегми однаковий, він не дозволяє розділяти домішки.

Ні, справді, я більше не буду про це писати. Якщо у читача не вистачає часу пошукати на форумі відповіді на свої питання, то чому я маю витрачати власний час на пошук чи написання відповідей?

ГонщикФормулы

Саму конструкцію відбору по пару я на форумі не знайшов, тому я і намагаюсь розібратись у цьому.
Тепер у мене ще більше запитань, а як тоді називається метод коли ми переганяємо брагу у спирт-сирець, так би мовити прямотоком? Це не можна називати по пару?

добавлено: 28-06-2023, 17:07:20

Є ось такі конструкції, я не намагаюсь щось рекламувати або вибирати, я просто наочно хотів побачити як це виглядає.

добавлено: 28-06-2023, 17:13:15

До чого це я, якщо просто взяти сахарну брагу, перегнати її прямотоком два рази, ми не отримаємо продукт який хоче Атаман? І нам треба додатковий вузол відбору саме по пару?

Игорь

Гонщик, ти маєш зрозуміти різницю між системами відбору VM, CM, та LM. Це і буде повною відповіддю на твоє питання. Часу на чергову лекцію - справді- не маю.
Можеш пошукати по форуму, по словy MANAGEMENT. 
CM - це cool (cooling) management.
VM - vapour management
LM - liquid management.

Игорь

Можна що завгодно. Головне розуміти нащо.
По твоїм питанням.
Ти скачеш з одного на інше, спочатку малюєш колону с тарілками для заможних лохів, а потім перестрибуєш на прямоточник. 
Якщо нема дефлегматора, відбором неможливо керувати, на вихід іде все, що вийшло з кубу. 
У вигляді пари.
Яку холодильник конденсує. 
Відбір в такому випадку може бути тільки  по парі, бо рідині взятись нема де.

Игорь

Цитата: ГонщикФормулы від 28-06-2023, 17:02:05якщо просто взяти сахарну брагу, перегнати її прямотоком два рази, ми не отримаємо продукт який хоче Атаман? І нам треба додатковий вузол відбору саме по пару?

Атаман пише про дистиляцію саме з дефлегматором, з відбором по рідині.
Отримує відповідь.
Ні, якщо є дефлегматор, то відбір при дистиляції має бути по парі. Щоб була можливість розділяти домішки, відокремлювати зайві, залишати бажані, а не відривати всі домішки вкупі від спирту. 

Ти пишеш про Дві перегонки поспіль? Як при другій перегонці ти будеш відбирати голови?  З дефлегматором, навіть якщо його нема. Його роль грає кришка куба. А щоб отримати певне флегмове число, ти зменшуєш нагрів. Відбор при цьому йде по парі. 
З дефом можна зробити те ж саме, але без зменшення нагріву. Відбор має бути по парі, по методу СМ. Ти вже мабуть знаєш що це таке. VM та LM не працюють, бо при них нема розділення, нема різниці між відбором та флегмою.

ГонщикФормулы

Тему про MANAGEMENT прочитав.
Але хочу уточнити, для управління парою треба такий вузол як на фото?

гуральник

Переглянь тему: Апарат для чачі.
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,8079.0.html
Там описаний апарат і принцип роботи.
Любіть життя. Повторення не буде...

Назим

Цитата: ГонщикФормулы від 28-06-2023, 21:01:58Тему про MANAGEMENT прочитав
меня терзают смутные сомнения что прочитал, но не осознал...

Цитата: ГонщикФормулы від 28-06-2023, 21:01:58Але хочу уточнити, для управління парою треба такий вузол як на фото?
2801470343_w600_h600_2801470343.jpg
такой узел отбора для vapor managment

вначале надо разобраться какая задача у тебя?(я вот тему всю перечитал, но не понял)... по прямотоку после восходящей трубы? (аля СС, по полной) или на 4 тарелках с дефлегматором и  с отбором до него по жидкости (liquid managment), или по пару (vapor managment, с УО на твоей картинке) или... все таки cool managment? (тогда есть смысл почитать тему: аппарат для чачи)

Цитата: ГонщикФормулы від 28-06-2023, 17:02:05відбору по пару я на форумі не знайшов
наверное чтоб найти, нужно опредилиться в какую сторону смотреть... хочешь дистилят смотри на cool managment(аппарат для чачи, как один из вариантов), хочешь ректификат смотри на vapor managment (твой последний рисунок)

Цитата: ГонщикФормулы від 28-06-2023, 17:02:05якщо просто взяти сахарну брагу, перегнати її прямотоком два рази, ми не отримаємо продукт який хоче Атаман
на форуме и в частности в этой теме не раз уж написали про это, и смысл работы всего форума в этом, да и ты говоришь что вроде читал...
так что наверное можно, почему бы и нет... да и напрягаться наверное не надо, два раза перегонять...  Как Игорь выше написал, все стремятся к хорошему спирту, а если стоит задача хренового спирта, то наверное при перегонке просто на нужном проценте в отборе остановится, остальное в следующую порцию браги.
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

ГонщикФормулы

Все, тепер трохи стало ясно. Дякую за пораду.

Батарейкин

Цитата: ГонщикФормулы від 28-06-2023, 21:01:58Але хочу уточнити, для управління парою треба такий вузол як на фото?
ни чего что я не по украински?

кран на паровую зону отбора?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ГонщикФормулы

Батарейкин, я что увидел то и показал, покажи как выглядит оборудование по пару. Я потому и спросил, чтоб понять как оно вообще выглядит и каким образом происходит процесс.

добавлено: 30-06-2023, 00:00:26

SMF spam blocked by CleanTalk