Переработка \"голов\"

Автор IgorKip, 28-07-2011, 18:01:06

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

alexdoe

Цитата: гуральник від 20-07-2023, 06:29:31

Яка швидкість відбору?

Так, що ще можу додати корисного..
Автономне охолождення, фанкойл. Температура у примішенні +28, температура води на вході в деф +35, вихід +58.
Краплепад з ТСО більше ніж зазвичай. Тому я зменьшую настройки фанкойла. з 45-65 на 35-58*.
Колонна 50.
Швидкість відбору тіла 1.3л, шпора з 85*.
відбираю до 94*.
Решта в "хвости", на подальшу переробку.

Ярославович123

Виникае любопитне Питання, - шьо робить калiй  О Аш? З цiею сумiшью?
наркотоики придумали кто? - Хиппи некультурные....
а Водку  сам👆 Д.И.Менделеев....

alexdoe

Может NaOH ?
Я не добавляю ничего, пробовал раньше химическую очистку - как то не зашла.
Спирт становиться какой-то резкий, жесткий. И с головами и хвостами тоже.
Знаю у нас на форуме есть адепты очистки, но тут каждому свое.

гуральник

Цитата: alexdoe від 20-07-2023, 14:51:00Температура у примішенні +28, температура води на вході в деф +35, вихід +58.
файно, тепло.))
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

у мене і 30 і 35 у приміщенні) пекельненько коли сонце на дворі та йде процес...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

schr1

Ніякої різниці між застосуванням NaОН або КОН не має. Можна використовувати соду харчову, соду кальциновану, навіть вапно.Головне-довести рН розчину до8.5-9. Я користуюсь тим, що є в наявності.

добавлено: 20-07-2023, 16:32:02

Забув додати: рН вихідного розчину близько 6-6.5.

ДимаС

Якось би об'єднати ці дві теми, бо наплодили вже геть тих однакових тем. Є вже з 2011 року тема: http://labspirt.com/forum/index.php/topic,312.0.html
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Delta

Цитата: ДимаС від 20-07-2023, 16:51:19Якось би об'єднати ці дві теми
Зроблено...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Игорь

Цитата: schr1 від 20-07-2023, 16:27:50Ніякої різниці між застосуванням NaОН або КОН не має. Можна використовувати соду харчову, соду кальциновану, навіть вапно.Головне-довести рН розчину до8.5-9
Не погоджусь. Вплив їдких та м'яких лугів різний.
Якщо б мова йшла лише про нейтралізацію оцту та інших кислот, дійсно, не було б різниці що додавати.
Але ми чекаємо ще одного впливу - омилювання етерів, а це потребує їдкого натру або калі.
Саме при додаванні цих речовин є сенс прагнути високих, лужних РН.
Якщо ми додаємо бінарбонат натру, то омилювання не буде, буде лише нейтралізація кислот, тому достатньо довести РН до шости.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Батарейкин

Цитата: гуральник від 19-07-2023, 20:30:33Хочу спробувати перегнати ~ 8 л голів з рк, щоб знати, чи варто з тим заморочуваттсь у майбутньому. Колона 50мм. Чи може хтось прописати чіткий алгоритм перегону?
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,8838.0.html

читай там!
пытался подробно описать....

но 8литров это мало...
накопи хотя бы 20. лучше 30

это фактически вторая ректификация будет, но отбор ГОЛОВ с ГОЛОВ 40-70часов займет
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

гуральник

Цитата: Батарейкин від 24-07-2023, 18:28:36
накопи хотя бы 20. лучше 30
То довго чекати, навіть важко сказати скільки то років може пройти... :-\

yrabarskiy

Цитата: Батарейкин від 24-07-2023, 18:28:36отбор ГОЛОВ с ГОЛОВ 40-70часов займет
І всерівно на в/с не потягне.  Що не кажи, але все ж таки наявний певний присмак, хоча не всі його відчувають. Особисто використовую для морсування.
     Позавчора ректифікував підголовники. Все добре, але після 93*С кубової температури спирт почав поступово набувати пекучості.
Хмільна вода не приведе до добра!

makrak80

Колись ректіфікував голови після дистиляціі зерна , солода та фрукти , так з них горілка була краще ниж з сирцю ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: yrabarskiy від 24-07-2023, 22:30:35І всерівно на в/с не потягне. 
готов спорить до пены со рта...
уверен что Бандеровец и Поворот аналогично....

это лучший спирт
чем после двух РК
у меня беда в том, что боюсь его кому то давать на пробу....
так как распробуют - начнут критиковать обычный

Цитата: yrabarskiy від 24-07-2023, 22:30:35Що не кажи, але все ж таки наявний певний присмак,
что то не то у тебя в техпроцессе (((
нет там жгучести
жесткость есть
легко лечится 4мл концентрата Святковой на литр

добавлено: 25-07-2023, 18:57:27

Цитата: makrak80 від 24-07-2023, 22:49:33так з них горілка була краще ниж з сирцю ...
!!!!!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

гуральник

SMF spam blocked by CleanTalk