Переработка \"голов\"

Автор IgorKip, 28-07-2011, 18:01:06

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

Цитата: Батарейкин від 27-07-2023, 22:24:58
Цитата: Сергей Леонидович від 27-07-2023, 22:17:44, а от як я робив 300 кг. цукру на рік, то мене це і не переймало 
на рик... а не на месяц
но, так, це мій максимум
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Батарейкин

Цитата: Сергей Леонидович від 27-07-2023, 22:43:25но, так, це мій максимум
ого!!!
я за три года столько не делаю   ((((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

поки Саша був живий, ми 300 кг. цукру на рік переробляли, нам вистачало

добавлено: 28-07-2023, 00:02:03

Цитата: Батарейкин від 27-07-2023, 23:04:08ого!!!
я за три года столько не делаю   ((((
ну то тренуйся, салага :)

Батарейкин

Цитата: Сергей Леонидович від 27-07-2023, 23:46:57ну то тренуйся, салага
та я уже устал...
перешел в разряд тренеров.... ))))

печень восстанавливаю
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

Цитата: Батарейкин від 28-07-2023, 00:14:22
Цитата: Сергей Леонидович від 27-07-2023, 23:46:57ну то тренуйся, салага
та я уже устал...
перешел в разряд тренеров.... ))))

печень восстанавливаю
молодець! Кидай пить, розумніше виглядатимеш!

Игорь

Є дві методики.
Перша - максимально зконцентрувати голови, щоб за ректифікацію їх було менше літра.
Тоді дійсно - за рік їх не накопичиться достатня для переробки кількість.

А якщо відбирати по 15-20 відсотків спирту в якості голів, то їх концентрація буде мало відрізнятись від самогону, і просто гріх їх не переробити ЗОШ. Але цей підхід я не вважаю оптимальним.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

yrabarskiy

Цитата: Игорь від 28-07-2023, 03:21:26Є дві методики.
Перша - максимально зконцентрувати голови, щоб за ректифікацію їх було менше літра.
На днях ректифікував 20л голів, які накопичилися протягом року,  комбінованим методом. А саме, при потужності 1,85 kw  запланував 24 год на відбір голів з голів, але було відключення ел.постачання на 2 год тому вийшло 22 год. Комбінований метод полягав у тому, що постійно вівся відбір 50 мл/год і разом з цим, періодично, методом продувки, відбиралося протягом 25 секунд 70мл спирту. Таких продувок було 7. Загалом при РК голів з
голів отримано 1,5 л.  Погон розділено порціям по 4 л - 3шт та одна - 1,2 л це від кубової температури 94,5 - 97,5 *С.
     Результат дегустації порадував. 1 зразок - колишня казЬОнка, з ледь відчутним запахом спирту. 2 зразок -  без присутності запаху спирту, дуже приємний, 5 із 5-ти балів. 3 та 4 зразки майже однакові і займають останнє місце в дегустації. Причиною погіршення органолептики останніх 2 порцій вважаю те, що не відбирав голови на етапі не розведеного
спирту. Раніше неодноразово ректифікував голови, але завжди з гіршим результатом, пускав на вугільну фільтрацію з подальшим використанням на морси.
     Що не кажіть а продувки рулять. Якщо знаходитися неподалік колони та через декілька годин приділяти по хвилині уваги, то можна  трохи скоротити час та об'єм відбору голів.
     Хто має можливості проведення хроматографічного аналізу, для повного підтвердження про вище вказане, зразки можу надати.
Хмільна вода не приведе до добра!

Гад

Цитата: Сергей Леонидович від 27-07-2023, 22:17:44а от як я робив 300 кг. цукру на рік, то мене це і не переймало 
В мене в кращі часи 400 кг борошна на місяць, голови + підголовники набирається значна кількість, переганяю іх окремо, з них виходить найкращий спирт!

yrabarskiy

Цитата: Гад від 14-06-2024, 17:36:05з них виходить найкращий спирт!
Так, із зернової сировини спирт смачний, а коли трішки завищений відбір, то взагалі з'являвся запах та присмак що всі захоплювалися. Мене мої друзі, куми, брати просять зробити зернової, але я з нею зав'язав. Хоча ???
Хмільна вода не приведе до добра!

Игорь

Периодичні продувки з паровим відбором в пляшку під ТСА, на мій погляд, корисно робити не лише при відборі голов, а й при відборі тіла теж. 
Я давно вже пропонував (і здається вже щось робив) прошивку для Фанкойла, що буде періодично певний час тримати в охолоджені більш високу температуру. Ще призведе до періодичного виводу невеликої порції парової фракції, але ніхто не зацікавився.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Цитата: Игорь від 15-06-2024, 19:13:36
Периодичні продувки з паровим відбором в пляшку під ТСА, на мій погляд, корисно робити не лише при відборі голов, а й при відборі тіла теж. 
Я давно вже пропонував (і здається вже щось робив) прошивку для Фанкойла, що буде періодично певний час тримати в охолоджені більш високу температуру. Ще призведе до періодичного виводу невеликої порції парової фракції, але ніхто не зацікавився.
Я грався з таким режимом, але він дуже делікатно має працьовувати, бо практично зразу йде перегрів датчика на ТСА
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Назим

Цитата: ДимаС від 15-06-2024, 23:24:48бо практично зразу йде перегрів датчика на ТСА
наверное у тебя датчик аварийного перегрева стоит на самом верху?  там где камера смешивания ОЖ на выходе контуров конденсатора?  может в этом случае, есть смысл спустить его пониже, на выход конденсата из холодильника ТСА. Там при перегреве время срабатывания на минуту позже, но зато порог 500С
сейчас поищу фото от Игоря...

нашел:
стрелка показывает на гильзу аварийного датчика перегрева.
[attach=1]
наверное можно прикрепить на выход холодильника ТСА, как альтернатива, если нет гильзы в том месте, ну и теплоизолировать от окружающего воздуха...
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

SMF spam blocked by CleanTalk