Мощность и давление на РК ДУ 60

Автор Dyplet, 07-11-2019, 10:40:26

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

DAP

Цитата: Игорь від 23-09-2023, 11:54:58И самое неправильно, что можно сделать а таком случае, это начать крутить нагрев.
Я думаю, колеги мали на увазі не онлайн зміну нагріву, а зміну і роботу з початку (після стабілізації) на новій потужності. В мене схожі ситуації теж пару раз траплялися.

Delta

Цитата: DAP від 23-09-2023, 15:19:39Я думаю, колеги мали на увазі не онлайн зміну нагріву, а зміну і роботу з початку (після стабілізації) на новій потужності. В мене схожі ситуації теж пару раз траплялися.
Ну да!!! :)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Delta

Я так і роблю...Один раз, коли запустив і пішли голови. Потім, півтори доби, мені по фіг, що там...але там все норм! :)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Игорь

Якщо робота відбувається на нагрівах, дуже близьких до захлину, то причиною такої аномальної поведінки може бути, наприклад недостатнє утеплення кубу та/або колони, та спека.
Сукупність цих двох факторів призводить до зменшення тепловтрат, тому при той самій потужності нагріву, корисна потужність та швидкість випаровування збільшується. І якщо певного запасу (тобто підстраховки) при підборі потужності не було зроблено, зайвий корисний нагрів відводить випаровування за межі захлину.

Ще до несподіваного захлину колони може призвести зменшення охолодження, тобто перехід до більш високих температур на вході та/чи на виході води.
При цьому зменшується переохолодження флегми, а разом з нею зменшується і частка нагріву, що витрачається на догрів флегми пари стає трохи більше, і якщо, знов же, якщо предзахлинний запас недостатній, захлину стає верогідним.
Що робити? Зменшити нагрів на пару відсотків і забути про тиск. Як гіпертоник до першого кризу :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

yrabarskiy

Цитата: Игорь від 25-09-2023, 02:49:21Якщо робота відбувається на нагрівах, дуже близьких до захлину, то причиною такої аномальної поведінки може бути, наприклад недостатнє утеплення кубу та/або колони, та спека.
Цитата: Игорь від 25-09-2023, 02:49:21Ще до несподіваного захлину колони може призвести зменшення охолодження, тобто перехід до більш високих температур на вході та/чи на виході води.

Так, все правильно, без заперечень, але не у моєму випадку. Якщо б це була 5 чи 10 ректифікація, але робота обладнання неодноразово пройшла і спеку і холод.
    Все що я зробив додатково ніж зазвичай і воно може викликати сумнів, це продував колону  випадково довівши тиск що манометр в кубі зашкалив, а також піджав контакти на роз'ємі до ТЕНу, бо трохи грівся та дзижчав.
      Сьогодні проведу регламентні роботи з колоною. Є підозра щодо поганого контакту насадки з путанкою.

Щойно здійснив демонтаж, коли знімав колону то побачив що я утеплив нижній вузол з'єднання колони з випарною ємкістю.  Я навіть запостив про це з фотками чи варто так робити, але потім видалив його.Так, тоді  Ігор має рацію і точно напророчив причину. Дуже вдячний.
     Путанка до насадки прилягала добре, тому пересипати її не буду. Заодно перевірю з'єднання біля ТЕНу і гарно відцентрую колону.
Хмільна вода не приведе до добра!

ГонщикФормулы

Всем привет. При неоднократных замерах давления в кубе стрелка манометра (0-6кпа) не стоит как вкопанная а постоянно ее "колбасит" в районе пары делений. Это нома, или все таки что-то я не так сделал?
И еще по рабочему давлению,  в своем случае вычислил рабочую мощность 2640 квт и давление 2,4кпа (18мм рт ст), не мало ли?

Игорь

Пульсации кубового давления в пределах 10-15 мм.в.ст (1 мм рт.ст) - процесс нормальный. Он связан с неравномерном всплытием в кубе и вскрытием пузырей газа, и более заметен при большем заполнении куба. 
Как правило, при почти пустом кубе, когда пузырям всплывать не нужно, такой пульсации не наблюдается.

Давление 2,4 кПа вполне нормальное.
Мощность нагрева 2640 ватт при свободном сечении трубы 2590 мм² (60,3 х 1,5 мм) - вполне адекватная.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Диоген

ГонщикФормулы,  а что ты сделал? Убрал узел орошения? Увеличил обьем куба? Это не сарказм, просто я немного отсутствовал. Если сейчас узел обора перегородочный, то так и будет "колбасить", это нормально.
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

ГонщикФормулы

Привет Диоген, давно не виделись)) Да, я поменял колону и узел отбора.

SMF spam blocked by CleanTalk