Технология бренди ( виноград, виноматериал, перегонка, выдержка )

Автор VINOKUR, 10-10-2014, 08:49:59

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

SAMSON

Я вже зробив з червоного винограду різних сортів в основному ізабельних 400 л ,цукор добавив зовсім мало 5 кг на 200л довів до 19 брікс ,та додав винні дріжджі ,а от вижимки  не дуже віджимав то получились трохи з соком,то ж в 200л бочку трохи більше пів бочки жмиха , та долив 50 л води та 5 кг цукру та от залишив на дикарях ,та думаю чи не потрібно всипати було винних ,шапка дуже плотна стоїть ,думаю ще може води 10 л добавити ,бо досить густе ,третій день сьогодні вже ,і от питання хто як скаже? переганяти краще все з жмихом на Пвк ,чи краще потім як вибродить віджати вже  на пресі  ,і на перегон .

Сергій Леонідович

Цитата: SAMSON від 22-10-2023, 11:31:10
Я вже зробив з червоного винограду різних сортів в основному ізабельних 400 л ,цукор добавив зовсім мало 5 кг на 200л довів до 19 брікс ,та додав винні дріжджі ,а от вижимки  не дуже віджимав то получились трохи з соком,то ж в 200л бочку трохи більше пів бочки жмиха , та долив 50 л води та 5 кг цукру та от залишив на дикарях ,та думаю чи не потрібно всипати було винних ,шапка дуже плотна стоїть ,думаю ще може води 10 л добавити ,бо досить густе ,третій день сьогодні вже ,і от питання хто як скаже? переганяти краще все з жмихом на Пвк ,чи краще потім як вибродить віджати вже  на пресі  ,і на перегон .
Я зазвичай, додавав до жмиху води, стільки скільки відбирав соку
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

SAMSON

Цитата: Сергей Леонидович від 22-10-2023, 11:36:44Я зазвичай, додавав до жмиху води, стільки скільки відбирав соку
. Та просто вийшли  досить сочні вижимки ,думаю на 100л жмиху 20 л в них було соку ,та добавив 50л з цукром =70л /100жмиху ,та виходить що потрібно ще додати води ,але не влізе ,10-15л мах ще попробую ,а от хай на своїх бродить ,чи краще додати 1118 ???

vova0869

Я отказался от ЧКД . Мы берём виноград заселённый ДД чтобы сбродить ЧКД нужно убить ДД .Это либо химия либо температура . Кто этим занимается да и вреда больше . Ели не убивать ДД  а добавить ЧКД кто победит хрен его знает . Для сока где намного меньше ДД добавить прилично ЧКД должно получится .

SAMSON

То значить лишаю жмих на ДД,бо вони бродять дуже активно ,а от якщо перегнати в Пвк зі жмихом ,чи дасть це кращу ароматику ,але чи багато  лишніх домішок не прибавить ,хтось пробував так .

добавлено: 22-10-2023, 14:41:01

Та як і по чому побачити ,що все вибродило ,темп. біля 18-20,думаю десь 3 тижня ,бо Г/З нема

ГОГа

Ще у 80-х я робив вино з винограду (купував оптом з Молдавії), сброджував на ДД. Але ДД різні...
Потім я користувався дріжжами з Польщі (вони на вигдяд були ніби сухий жмих/осад). Я їх розброжував в 1-літровому слоїку і додавав до 25 літрового бутля з соком. Виходило краще, ніж на ДД.
...давно то було..
Единственный "грех" на земле - это глупость

Сергій Леонідович

мені смак вина на дикунах не заходить, тільки чкд, декілька років робив на 1118
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

vova0869

Якщо переганяти зi жмихом вийде грапа.Те що я куштував грапа iз за кордону менi не сподобалося .Наш коллега переганяв парогенератором казав що добре .Спробуй в тебе обладнання дозволяе .

фотограф

Цитата: vova0869 від 22-10-2023, 18:11:41Те що я куштував грапа iз за кордону менi не сподобалося
Колись, може років 10 тому привозили нам з Криму грапу. І запам'яталась після цього грапа надовго , ми мужики якось здолали, жінки не змогли. Конкретний самогон був з якимись "відтінками".  Мабуть була справжня, а не оте все ароматизоване сьогодні :) Може зараз би оцінив по іншому, тоді мало що крім водки пив.

Вадим33

Цитата: SAMSON від 22-10-2023, 11:31:10,та думаю чи не потрібно всипати було винних ,шапка дуже плотна стоїть ,думаю ще може води 10 л добавити ,бо досить густе ,третій день сьогодні вже ,і от питання хто як скаже? переганяти краще все з жмихом на Пвк
Лучше бы даже не винных дрожжей,я есть для фруктовых дистиллятов.Это предупредит недоброд.На диких часто недображивает.Они слабые к спирту.Воды желательно добарвлять,так дрожжам легче работать.Если есть ПВК,то ,конечно,нужно перегонять со жмыхом,и легче будет(не фильтровать) и ароматики добавит.

Delta

Цитата: SAMSON від 22-10-2023, 14:38:03То значить лишаю жмих на ДД,бо вони бродять дуже активно ,а от якщо перегнати в Пвк зі жмихом ,чи дасть це кращу ароматику ,але чи багато  лишніх домішок не прибавить ,хтось пробував так .
Я завжди відцежую...та й ПВК в мене нема, але цього річ намудохався дуже сильно, так як у жмиху було багато м"якоті, бо віджимав виноград пресом...Як що без пресу робити, то м"якоті не буде, й фільтрация багато часу не займе...Роблю тільки на ДД
Цитата: SAMSON від 22-10-2023, 14:38:03Та як і по чому побачити ,що все вибродило ,темп. біля 18-20,думаю десь 3 тижня ,бо Г/З нема
Роблю тільки з Г/З, після того, як у 2010 році  зробив оцет, а не грапу чи чачу...
SAMSON, Перевірити можна сірником...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

silverus

Цитата: Сергей Леонидович від 22-10-2023, 18:07:59мені смак вина на дикунах не заходить, тільки чкд, декілька років робив на 1118
З 80-х робив віно на дикунах, в 2021р розділив каберне совіньйон на ЧКД та дикуни, смак різний, але порівняти краще/гірще не можу, продовжую на дикунах

SAMSON

Цитата: Вадим33 від 22-10-2023, 21:03:51Лучше бы даже не винных дрожжей,я есть для фруктовых дистиллятов.Это предупредит недоброд.На диких часто недображивает.Они слабые к спирту.Воды желательно добарвлять,так дрожжам легче работать.Если есть ПВК,то ,конечно,нужно перегонять со жмыхом,и легче будет(не фильтровать) и ароматики добавит.
Та маю Lalvin 1118 то на слідуючу партію дам їх ,а води додам ще полюбому ,Тай кортить на Пвк попробувати вже виноград перегнати ,бо ж ще не пробував ,дякую за пораду.

добавлено: 22-10-2023, 23:06:01

Цитата: Delta від 22-10-2023, 21:13:14Роблю тільки з Г/З, після того, як у 2010 році  зробив оцет, а не грапу чи чачу...
Та не маю бочок герметичних ,то зато не можу навіть кришки інколи погано пристають до бочки ,ну шо зробиш мушу також  дивитися ,щоб не зкисло  ;),а прес є але хотів вже чаЧу попробувати ,побачим .

Вадим33

Цитата: SAMSON від 22-10-2023, 14:38:03Та як і по чому побачити ,що все вибродило
Самый надёжный способ купить ареометр 1000-1080.Он немного стОит.До конца сброженная брага должна быть 1000 кг на м кубический.Если больше-недоброд,это потери спирта и повышенное содержание фурфурола.Мерять нужно,когда брага начинает осветляться.

добавлено: 22-10-2023, 23:23:12

Цитата: SAMSON від 22-10-2023, 23:00:18Та не маю бочок герметичних ,то зато не можу навіть кришки інколи погано пристають до бочки ,ну шо зробиш мушу також  дивитися ,щоб не зкисло
Герметичных бочек при брожении не используют.Они взорвутся.Delta, писал про гидрозатвор,это разные вещи.Если виноград не очень сладкий,нужно в конце брожения постоянно контролировать ситуацию.Если появилась пдёнка на браге или уксусный запах-сразу перегонять.

добавлено: 22-10-2023, 23:31:39

Цитата: silverus від 22-10-2023, 22:59:50ЧКД та дикуни, смак різний
Дикари это лотерея.Может получиться отлично,но может и не очень...Как повезёт.это что касается вина.Что касается дистиллятов,это только моё мнение,что дикари могут способствовать увеличению ЭЭ(энантовых эфиров)Но могут и не выбродить полностью в 0.И им на помощь нужно отправить через некоторое время ЧКД.

SAMSON

Цитата: Вадим33 від 22-10-2023, 23:15:21Герметичных бочек при брожении не используют.Они взорвутся.
Тож ясна річ вже другий рік використовую декілька бочок з фруктовою брагою ,без гідрозатвору і все добре не скисало ніщо ,але є бочки з ГЗ  також ,цікаво було дізнатися як і хто  та по чому визначає кінець повного виброду браги ,без ГЗ ,за що і вдячний  :)

добавлено: 23-10-2023, 22:31:33

Тож  колеги доречі чи є різниця бродіння фруктових браг  без ГЗ ,просто типу прикрита бочка кришкою ,чи все-таки  краще з  ГЗ ,та на що це може вплинути ,в кого які думки з цього приводу .

SMF spam blocked by CleanTalk