Производительность ректификационных систем.

Автор Игорь, 13-09-2012, 14:54:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Кстати, раньше я писал, что нужно выводить двойной - тройной объем в качестве подголовников, сейчас пересмотрел этот объем.
Когда головных примесей в кубе не осталось, в нижней половине колонны они если и есть, то в исчезающе малой концентрации. Поэтому в качестве подголовников достаточно отобрать миллилитров 500.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Дмитрик

Враховуючи нинішні реалії зі світлом хочу теж переглянути свій алгоритм РК.
Колона 50,насадка 3,5*3,5, Р робоча 1720 Вт
Роблю 2 РК-перша для укріплення і відрізання хвостів,голови майже не відбираю(після стабілізяції і початку відбору голів можу на хвилин 10 перейти на відбір підголівя)
Швидкість 2500
Хвости відсікаю на 94 С
Друга РК-навалка 60 літрів 96%,відбірав голови відповідно 60 годин(скільки АС скільки й годин)
На початку пару раз переключався в режим підголівя-зливав вонючку)
Тепер хочу по науці-60 АС/1,7Квт=35 годин
Враховуючи пару переходів на підголівя на скільки можна зменшити час відбору голів?
Підголівя швидкість 1000 мл
Тіло 1500 мл
Всі буду вдячний за поради

silverus

Цитата: Дмитрик від 23-10-2023, 18:10:43Роблю 2 РК-перша для укріплення і відрізання хвостів,голови майже не відбираю(після стабілізяції і початку відбору голів можу на хвилин 10 перейти на відбір підголівя)
Рекомендую параллельно капельный отбор голов из ТСА

Дмитрик

Через ТСА на початку другої РК теж чимало виходить спирту.Мабуть через велику навалку(мало залишається простору в кубі)

ГОГа

Цитата: Дмитрик від 23-10-2023, 18:40:42
Через ТСА на початку другої РК теж чимало виходить спирту.Мабуть через велику навалку(мало залишається простору в кубі)
Не погоджуюсь з цим твердженням. Будемо рахувати, що куб добре теплоізольован.
Кількість пари, що поступає в колону, залежить лише від кількості енергії, що передають ТЕНи, тобто від потужності нагріву.
Маленький (занадто) простір в кубі може спричинити нижній зальоб і не більше.
Кількість "плачу" з ТСА залежить (на початку) від предгону, який є функцією розчиненого повітря і ряду розчинних газів в навалці, а потім - від того, як працює дефлегматор-конденсатор (дімрот), зокрема від його конструктивних особливостей і від температур вхідної і вихідної води.
При відборі голів "плач" може бути дещо більшим. 
Единственный "грех" на земле - это глупость

Дмитрик

За сутки через ТСА нкапує десь 250-300 мл,потім за другі сутки накапує максимум 100 мл

SMF spam blocked by CleanTalk