Автономка и всё, что с ней связано.

Автор MANUL, 05-05-2016, 18:36:55

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

кролик

Цитата: Игорь від 15-02-2024, 10:33:41Вот такая схема лишена перечисленных капканов и
почему расширительный бачек в нижней точке контура
?

Игорь

Потому что у нас система с принудительной циркуляцией, в которой скорость воды больше 11 см/с
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

кролик

Цитата: Игорь від 15-02-2024, 23:12:22
Потому что у нас система с принудительной циркуляцией, в которой скорость воды больше 11 см/с
и ?  воздух то сверху должен собираццо?  Или при 11м/сек  снизу?

Игорь

Цитата: Andrik_K від 15-02-2024, 19:14:50
А скільки коштуватиме сама автоматика для такої автономки?
якщо вбудована а блок, без экрана та кнопок для налаштувань, то 3 тисячі. Звичайний фанкойл з екраном та кнопками - 4 тисячі.
У них однакова прошивка, обидва мають веб-интерфейс та дистанційний нагляд за процесом.

Игорь

Написав і стало цікаво - а зараз є хтось "на вахті"?
Ось робота просто зараз одного з фанкойлів.
На екрані -мацже доба бездоганної стабільності.

Игорь

Якщо подивитись останні 18 годин, то виглядає ось так...
Температура води на виході - 69.5°С

Игорь

А це ще один користувач. Він в Одесі.
Доба, без зупинок і катаклізмів. У нього колона в окремому приміщенні, і він час від часу забуває, що вікно чи двері треба лишати відчиненим. Це видно по змінам обертів вентилятора. 
Незважаючи на це, обидві температури в нормі.
Іноді я кажу, що обертами вентилятора можна не керувати, просто обмежити їх з допомогою конденсатора на рівні малого шуму, з невеличким запасом по охолодженню.
Але останній скріншот дає зрозуміти, що якщо б у цій ситуації оберти вентилятора не керувались би, а були б обмежені на рівні, припустимо, 70 відсотків, то в певний момент, коли приміщення було зачинено, стався би перегрів та аварійна зупинка колони.

Andrik_K

Цитата: кролик від 15-02-2024, 22:47:37
Цитата: Игорь від 15-02-2024, 10:33:41Вот такая схема лишена перечисленных капканов и
почему расширительный бачек в нижней точке контура
?

Ответ 362 http://labspirt.com/forum/index.php/topic,4796.msg301279.html#msg301279
Я знаю, що нічого не знаю

ГонщикФормулы

Всем привет, вопрос по охлаждающей жидкости автономки, посоветуйте что заливать, автономка из наружного блока кондиционера? Размещаться будет в помещении. Варианты дистилированая вода, головы разбавленные дистилированой водой (только не знаю в какой пропорции) или охлаждающая жидкость для автомобиля.

Сергій Леонідович

якщо в приміщені не буде мінусової температури, то води з зворотнього осмосу буде досить
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ГонщикФормулы

Она не оставит накипь? Недавно у дельты ж было закоксовыаание.

Delta

Цитата: ГонщикФормулы від 29-10-2024, 07:44:49Она не оставит накипь? Недавно у дельты ж было закоксовыаание.
Не оставит...у меня не накипь была...а скорее "замуление"...Из за контакта тосола и воды с воздухом, плюс мушка, которая пряталась в емкости...образовались илистые соединения. Вот они и забили ДЭФ.
В твоем случае, дистиллированная вода пойдет...Она накипи не дает.
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Andrik_K

Цитата: ГонщикФормулы від 29-10-2024, 07:33:23Всем привет, вопрос по охлаждающей жидкости автономки, посоветуйте что заливать, автономка из наружного блока кондиционера? Размещаться будет в помещении. Варианты дистилированая вода, головы разбавленные дистилированой водой (только не знаю в какой пропорции) или охлаждающая жидкость для автомобиля.
Привет. Уже больше двух лет использую одну и туже жидкость - вода из осмо + немного второсортного спирта. Иногда доливаю по немного (потери при переключениях) Крепостью 5 если в помещении нет отрицательных температур, в позапрошлом году использовал на улице делал крепость 30. Все работает без проблем - жидкость прозрачная.
 Охлаждающую жидкость авто лучше не использовать она ядовита.
Я знаю, що нічого не знаю

ДимаС

Аналогічно користував у гаражі взимку осмо з додаванням спирту, а не голів, бо голови все ж для місць де є резинові ущільнення таки є розчинником. В мінус не замерзало, все ок. Завжди чисто
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Дачнік

Цитата: Delta від 29-10-2024, 08:35:47Не оставит...у меня не накипь была...а скорее "замуление"...Из за контакта тосола и воды с воздухом, плюс мушка, которая пряталась в емкости...образовались илистые соединения.
Що таке мушка, це дрозофіли ?
Підкажить чим промити радіатор кондиціонера автономки. Бо шось впав тиск , мабудь в мене теж мушки ...

SMF spam blocked by CleanTalk