Картоха.

Автор andy, 28-02-2024, 00:54:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

andyTopic starter

Беру крупну картоху, чищу, розрізаю на чотири частини. дольками. Потім в кастрюлі десять хвилин варю. Обовязково солю. На друшлак.
Протвінь змазую олією, і викладаю картоплю.
Притрушую спеціями, які до смаку. Суперово часник слацсами.
То все за смаком.
В духовку на 180 і на 20 хвилин, якщо довше, то скоринка румянішна.
На смак, ви офігієте. Спробуйте. Весь секрет в недоварці картохи.
Деньги под ногами, сумей поднять.

ДимаС

Наступного разу замість листа змаж саму картоху - так і спеції краще пристають і волога у картоплі залишається - вона має скоринку та всередині ніби пюре. Це класична картопля по-селянськи з підварюванням у воді до запікання так готується.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

makrak80

Цитата: andy від 28-02-2024, 00:54:38Беру крупну картоху, чищу,
Чистити не треба , тільки добре вимити ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Бандерівець

Цитата: andy від 28-02-2024, 00:54:38
Беру крупну картоху, чищу, розрізаю на чотири частини. дольками. Потім в кастрюлі десять хвилин варю. Обовязково солю. На друшлак.
Протвінь змазую олією, і викладаю картоплю.
Притрушую спеціями, які до смаку. Суперово часник слацсами.
То все за смаком.
В духовку на 180 і на 20 хвилин, якщо довше, то скоринка румянішна.
На смак, ви офігієте. Спробуйте. Весь секрет в недоварці картохи.

Пробував я так, деколи картопля розлазиться. Достатньо просто залити кипятком на 20 хв.

А до картоплі(після замочування в кипятку)треба добавити крохмаль+паприку+сухий часник+олія, тоді картопля буде з скоринкою і гарною на вигляд

Ivan 68

https://www.m-dachnik.com/ua/yablukorizka-mehanichna-ezidri-apple-peeler-corer-slicer
Купив ось таку приблуду. Картопля на ній чиститься дуже швидко. По ходу може нарізати її на кульця. Тепер менший син через день просить, щоб пожарили. І мамі зручно - поки Тато за пару хвилин картоплю начистить/наріже, то картопля вже паралельно обсмажується.
Рекомендую.

добавлено: 28-02-2024, 12:26:53

Краще ніяк, ніж як небудь.

Бандерівець

Цитата: Ivan 68 від 28-02-2024, 12:24:55
https://www.m-dachnik.com/ua/yablukorizka-mehanichna-ezidri-apple-peeler-corer-slicer
Купив ось таку приблуду. Картопля на ній чиститься дуже швидко. По ходу може нарізати її на кульця. Тепер менший син через день просить, щоб пожарили. І мамі зручно - поки Тато за пару хвилин картоплю начистить/наріже, то картопля вже паралельно обсмажується.
Рекомендую.

добавлено: 28-02-2024, 12:26:53

В мене подібна але з Алі, хєрня повна

Ivan 68

В мене подібна але з Алі, хєрня повна

[/quote]

Все вірно. Китайська підробка херня повна. Вона яблука ламає. І коштує в 3-4 рази менше.

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 28-02-2024, 13:01:06В мене подібна але з Алі, хєрня повна
в мене комбайн картошку чистить  :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Батарейкин

а можно и проще...

добавлено: 28-02-2024, 17:52:27

иду взвешивать жену!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

andyTopic starter

Цитата: makrak80 від 28-02-2024, 09:41:11Чистити не треба , тільки добре вимити
Я пробував, мені не сподобалось. Можливо це від сорту картоплі, де вирощена залежить.
Картопля взагалі цікавий овоч, дуже багато залежить від землі, регіону, сорту.
Одна вариться буквально хвилини, інша як скло, пів дня варити треба, і один фіг фігня.
У нас тут на півдні, дуже смакує мені Слов'рянка, Королева Анна, Коннект, на ранню( до речі сьогодні посадив для себе) Рівьєра.
Взагалі то, багато сортів. В загалом Херсонщина років 15:назад відмовилась від вирощування картоплі у не масштабах. Овочі вигідніше було, купували в основному привозну осенью, рання то точно місцева. Потім щось сталося з привозною. І багато хто, почали самі вирощувати, перж за всім для себе. Привозна картоха, стала отстойл, куча чорної всередині, болячка, дротянка, на смак трава. Що сталося в західних регіонах я хз.
Цитата: Бандерівець від 28-02-2024, 12:23:21А до картоплі(після замочування в кипятку)треба добавити крохмаль+паприку+сухий часник+олія, тоді картопля буде з скоринкою і гарною на вигляд
Я просто протвінь змащую щедро олії, іноді поміж картоплі сало ложу. Але протвінь до ростопки сала легенечко змащую олією.
Посипаю сумішшю перців, трохи сухого укропа, часник не сухий, тільки тонкими слайсами.
І на завершення. Я закрутив огірки по Грузинські. З Хмелі-Сунелі. То є просто бімба, до картопельки, до мяса.

Ivan 68

Я десь читав, що основна маса картоплі, яка продається в Україні постачається з Єгипту. Останні два роки її досить багато завозять з Польщі.
А взагалі з смачною картоплею у нас біда. Один час "американка" була смачна, але зараз її не бачу.
У мене в 2015 році був кумедний випадок. Ми на нашому автобудинку (мав назву "Скажений возик". Можливо хтось бачив на теренах України) подорожували по Румунії і в одній місцині купили картоплю на трасі між гір. Пару сіток, бо на кіло не продавали, а ціна була дуже низька. Вечером того ж дня Дружина приготувала і я прозрів. Яка то була картопля! Ми їли її без нічого, щоб просто насолодитися смаком. Як же наші Українські прикордонники дивувалися, коли два мішка картоплі побачили, що я з-за кордону додому везу...

Сергій Леонідович

Цитата: Ivan 68 від 29-02-2024, 18:28:47багато завозять з Польщі
Раніше, багато років, брав картоплю в Польщі, в містечку Бяла, вздовж дороги продавали фермери, нам сподобалась, була дешева і смачна
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

andyTopic starter

Цитата: Ivan 68 від 29-02-2024, 18:28:47постачається з Єгипту
Ні, це рання, навесні. За основну на зиму ні разу не чув.
І Египетьска коштувала завжди раза в два дешевше Херсонської ранньої.
Теж саме стосується, помідорів, огірків. Як тільки Херсонське поспіло, то турки і інші курять кеди. Це я суджу від того що бачив, і сам додатковий кошт мав по відправці ранньої продукції.

добавлено: 29-02-2024, 19:20:59

Цитата: Ivan 68 від 29-02-2024, 18:28:47А взагалі з смачною картоплею у нас біда. Один час "американка" була смачна, але зараз її не бачу.
Саме це і мав на увазі. Не про американка мова, а на загал. Я відмовився від привозною картоплі, а "дякуючи сусідам, то для мене це взагалі не доступно" (
Щось десь пішло не так. 20-15 років тому, я купував на зиму в основному Волинську картоплю. А потім капець стало.

makrak80

Цитата: andy від 29-02-2024, 18:04:53Я закрутив огірки по Грузинські. З Хмелі-Сунелі. То є просто бімба, до картопельки, до мяса.
викладай рецепт ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Бандерівець

Цитата: Сергей Леонидович від 28-02-2024, 17:27:38
Цитата: Бандерівець від 28-02-2024, 13:01:06В мене подібна але з Алі, хєрня повна
в мене комбайн картошку чистить  :)

Хочу дуже комбайн чи як у тебе робот але кощтують вони просто дофіга. Зараз дуже складний час і трати гроші не має бажання. Невідомо що ще буде

SMF spam blocked by CleanTalk