Казан-кабоб

Автор Назим, 16-04-2023, 22:33:08

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

НазимTopic starter

Цитата: makrak80 від 04-03-2024, 08:31:08Це де саме ? Я теж родом з Кубані , народився та мешкав там майже 18 років ...
Краснодарский край, Темрюкский район, станица Тамань. А в начале 1987 года, мы с семьей по обмену квартир, переехали в Узбекистан. Так что теперь, я как бы и Узбек ;)

Цитата: Delta, ДимаС
Виделкою  ::)
понял, исправил...
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

DAP

Цитата: makrak80 від 04-03-2024, 16:16:11По матері навіть прізвіще українське !
Миколай Миколайович Макрякенко  8)

Delta

ДимаС,
Spoiler
то всё спешка.. :).
[close]
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

ДимаС

Все. У суботу буду готувати цей казан-кабоб! І ребра баранчика саме завалялись у морозилці і картопля як треба знайшлась сьогодні.
Єдине що думаю на свинячому салі готувати, бо немає баранячого. Має бути смачно, бо печена картопля, надрізана навпіл з салом - то дуже смачно завжди.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

НазимTopic starter

Цитата: ДимаС від 04-03-2024, 21:26:06
що думаю на свинячому салі готувати, бо немає баранячого. Має бути смачно
будет очень вкусно, однозначно

ДимаС

Узбекистан стає ближче...
Почав готувати казан-кабоб. Реберець було трохи забагато, тому дно прийшлось теж закласти...
Стародавня сіль з Артемівська теж дає свою силу цій смачній страві!

добавлено: 09-03-2024, 16:01:37

Spoiler
Не любить форум айфони) таки боком фото.
Бандерівець, може таки є новий модуль для завантаження фото? Бо цей вже купу років косячить та незручний, якщо треба більше одного фото додавати...
[close]

НазимTopic starter

Цитата: ДимаС від 09-03-2024, 15:59:41Узбекистан стає ближче...
Вау... ДимаС супер!!!
только, мясо я ложу по кругу а картошку внутри... т.е.  картошка через ломтики жира, лежит на дне казана, а мясо как бы опоясывает его, и тоже с стенками казана соприкасается через ломтики жира. Но классно!
... я пишу ДимаС без С,  а движок сервака переворачивает на "Дыма"

ДимаС

Я розумію що картопля має бутиина дні і купатись у жиру, але я також розумію що ти кладеш у два шари (слоя) картоплю, тому етап обсмаження картоплі, який буде за 40 хвилин, має урівноважити можливості картоплі бути червоною та зі скоринкою.
Сталік писав про це блюдо що є легенда що виникло воно саме коли друзяки закинули таким чином у казан продукти та забули за те що готують на кілька годин. Відкривши казан, вони очікували побачити згорілий обід, але аромат вигляд засмаглої печеної картоплі та страви в цілому виносив мозок й провокував слиновиділення у куховарів-склеротиків, так і народилась ця страва.
Але думаю все буде інакше, бо життя простіше і люди завжди намагаються зекономити свій час, тому це народний винахід, на рівні з іншими середньо-східними стравами, де не у розпечений, а саме у холодний казан закладаються продукти та готуються кілька годин...
Spoiler
Назиме, пиши Діма або Дмитро, має вийти
[close]

НазимTopic starter

Цитата: ДимаС від 09-03-2024, 17:11:56але я також розумію що ти кладеш у два шари (слоя) картоплю
Дiма ты прав, картошку я ложу в два слоя... но тому есть причина. По хорошему, картошка должна быть в один слой. Но в этом блюде картошки всегда мало, она варится в жиру с соком мяса, а потом жарится в этом жиру, когда сок испарится. И она шикарна. И все кто ест казан-кабоб должно оценивают ее вкус, но картошки не хватает, поэтому было принято решение ложить ее больше, и она не помещается. Поэтому опять хитрим, и ложим в два слоя, а потом меняем слои картошки местами.
Цитата: ДимаС від 09-03-2024, 17:11:56Сталік писав про це блюдо що є легенда що виникло воно саме коли друзяки закинули таким чином у казан продукти та забули за те що готують на кілька годин
он наверное прав, я сам не раз в разгаре беседы, забывал про готовку, а один раз даже слишком(остались угольки). Но выложенный мною рецепт,  кастом. А вот классика подразумевает отдельно обжарить картошку и вытащить, потом отдельно обжарить мясо, а только потом сложить все в казан, и доводить до готовности. Но такой вариант как лотерея, то мясо не дойдет, то наоборот. А этому, кастомному рецепту я научился у мясников, торговцев мясом, и он безпроигрышный. Есть еще одно... На в меру не большом огне(из казана должно быть слышно легкое урчание), все как бы тушится порядка двух-трех часов... А потом открываешь крышку и вода испаряется, и картошка на глазах покрывается корочкой, но тут надо не зевать, и поменять слои картошки, если их два, но бывало и три. А вообще при открытии крышки ориентируемся на мясо... Оно должно таить во рту, даже если барашек в годах. И если оно не такое, то закрыв крышку продолжаем, и ждем готовности мяса. Потом когда откроешь крышку, мясо тоже покроется легкой корочкой, но если у картошки меняем слои, и крутим ее, если низ прожарен сильнее. То мясо если корочка становится слишком прожарой, просто временно убираем. и картошку, ту которую готова, тоже временно убираем, чтоб не подгорело, а потом когда все готово, складываем опять все в казан и закрываем крышкой, и на раскаленном жиру, буквально за пару минут все горячее.
Если у меня была б возможность все показать в реале, но я знаю скоро точно будет.

ДимаС

Вийшло супер смачно. Особливо мʼясо таке що просто тане.
Наступного разу треба мені або меншої потужності пальник (горелку), бо на мінімумі все одно за дві години трохи забагато тепла було - мʼясо не соковите (хоча де більші шматочки - там супер взагалі), або все ж щось думати з двома кришками, щоб пара не виходила і було достатньо вологи (хоча коли витягав усе для обсмаження картоплі - вологи було ще достатньо, за пару хвилин вона випарувалась та жир був готовий до обсмаження картоплі).
Але навіть для першого разу - все супер. Ще раз дяка за рецепт.

НазимTopic starter

Цитата: ДимаС від 09-03-2024, 20:31:25
Вийшло супер смачно. Ще раз дяка за рецепт.
Діма, ти молодець.
Пальник так, треба поменше. І кришки я теж використовую дві, одна прям всередині казана, друга зверху. Можна вологим рушником, або вологою ганчіркою обмотати кришку, теж добре працює. І шкірку картоплі, почисти наступного разу, буде краще. Для першого разу у тебе відмінний результат. Користуйся на здоров'я рецептом. До речі, а спецію зіру ти знайшов у Вас?

ДимаС

Так, у мене зіра і звітла і темна є. Наскільки пригадую темна то узбецька, а світла іранська, якщо не плутаю.
По кришці я вже думав як на пивоварці - пустити по периметру П-образний силікон, якщо знайдеться по розміру

Сергій Леонідович

Цитата: Назим від 09-03-2024, 21:22:06До речі, а спецію зіру ти знайшов у Вас?
навіть в Херсоні це не проблема, доки була окупація, ніц не можна було щось замовити, а зари - все доступно, хоч і стріляють
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

BazilVV

Ви поспапати дасте чи ні? Вся подушка від слини, мокра вже!
-Завтра принесуть мені казана (позичив), бо слина далі тече, буду щось робити  ::).

Батарейкин

Цитата: Назим від 03-03-2024, 18:23:06смесь дала шикарные шкварки
))) тоже обалдел!!!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

SMF spam blocked by CleanTalk