Казан-кабоб

Автор Назим, 16-04-2023, 22:33:08

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

BazilVV

Я починаю робити

добавлено: 13-03-2024, 12:52:59

Фото буде крутить, вибачайте .

добавлено: 13-03-2024, 12:53:28

добавлено: 13-03-2024, 14:40:29

Поскільки немає пічки, роблю із того що є, відрізав дно від якогось бачка, прикрутив юбку, щоб вище було

yrabarskiy

А де шкварки?
Стосовно м'яса, то свинину розпізнав, а в іншій посудині то яке (з кого чи чого?)
Хмільна вода не приведе до добра!

BazilVV

Мясо свинина і два індюшачиш крила (великих). Поки цим дійством займався, забув що треба дитину  із школи забрати до 15.00, а це за 17км(((, вже була зібрана, чекала.
Продовжую, а ще вогонь не розпальвав...

добавлено: 13-03-2024, 16:41:45

Щоб картопля була однакова, ніхто не забороняє розрізати навпіл.

добавлено: 13-03-2024, 16:49:25

добавлено: 13-03-2024, 16:58:48

В нас на кухні, кришку легко знайти, даже дві...

ДимаС

Ух! Буде гарна вечеря!
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

BazilVV

Розпалив вогнище, погода супер, тепер, якщо не згорить то через пару годин а мо і більше продовжу  :P

добавлено: 13-03-2024, 17:32:11

Вже по різному вертів цим телефоном, все одно робиться не так  >:(

ДимаС

зменшуй вогонь зразу на мінімум

yrabarskiy

Дивися щоб із-за великого вогнища не прийшлося пригощати цією стравою екологічну поліцію.  :D  Там відносно екології суворо.
Хмільна вода не приведе до добра!

BazilVV

Я трішки того, але скажу результат.  В мене не получилося так як топікастер фоткав, а саме в мене все стушилося, не получилася засмажена кірка на картоплі, вона тільки чуть пожовтіла хоч вогонь був ,,дай боже" і кришка відкрита.
Причина думаю в салі, внутрішнього не було, взяв яке є, на вид хотів їсти тому налив чарку,  нарізав сала, вирішив ,,підстелити" вкусив хліба а сала не зміг (жорстке,  не відкусити), по тому вилив чарку в пляшку і далі ви все бачили, як я робив. Ось фото після... мабуть півтори години, ще не застигло.

добавлено: 13-03-2024, 20:20:26

На фото получилося, що як біле і застигло, насправді це відблиск, а все прозоре, видно дно.

НазимTopic starter

Цитата: BazilVV від 13-03-2024, 20:16:21не получилася засмажена кірка на картоплі, вона тільки чуть пожовтіла хоч вогонь був ,,дай боже" і кришка відкрита
тут надо подобрать режим...ну и опыт конечно тоже нужен... по виду картошка, начала прихватываться... ей еще чуток оставался...она нет корочки нет...а потом раз и прям на глазах...
На костре трудно поймать режим, постоянно приходится быть на чеку, но вкусно и с дымком. Стратегия на костре такая: все сложил, крышку закрыл, дал жару, пару минут буквально, зашкварчало, огонь на минимум...
Цитата: ДимаС від 13-03-2024, 17:56:40зменшуй вогонь зразу на мінімум
и держать маленький огонь, вот прям одна досточка...но чтоб слегка урчало в казане, очень слегка... и часа два, три четыре. Можно открывать в процессе смело и проверять мясо. Оно должно таять во рту. Но когда крышку открыл для проверки, и если еще надо мясу, то закрыл крышку, дал жару на минутку, и опять поменьше огонь. А вот когда мясо готово, его лучше временно аккуратно убрать в сторону, и дать прям жару-жару.  И не мешать! Но проверять низ картошки, как покрылось достаточно корочкой каждую перевернуть, если два слоя, то можно даже верхний слой временно убрать, потом когда нижний готов убрать его, а верхний, тот что убранный дожарить. Потом все в казан на пару мнут, средний огонь, под крышку, только для быстрого разогрева.

Цитата: BazilVV від 13-03-2024, 20:16:21Причина думаю в салі
возможно температура кипения сала ниже чем у курдюка. Но у внутреннего жира достаточная.  Вот плов у нас обычно на подсолнечном масле не делают, и рыбу не жарят. Тоже не хватает температуры. Делают на хлопковом. По органолептике это масло очень сильно уступает подсолнечному (к нему надо привыкнуть, на нем без перекалки вообще ничего не возможно сготовить из-за вкуса и запаха), но плов и жаренная рыба на нем, дадут 100 очков форы.
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

BazilVV

Цитата: Назим від 13-03-2024, 20:43:43возможно температура кипения сала ниже чем у курдюка.

Так, тільки в цьому причина, бо коли все забрав із котла, закинув в кипчий жир цибулю, вона не зарумянилася, хоч часу для цього було вдосталь. Ще хочу вточнити відносно приправ, як правило їх закидають за хвилини до готовності? Рецепт сподобався, щоб приготувати не потрібно сильно морочитися, зате на виході суперова страва!

добавлено: 13-03-2024, 21:35:06

пс: про себе скажу, що ще декілька років назад, пельмені я вкидав в холодну воду (зате учасники дегустації цього пельменя згадують це досьогодні).Бо його все ж таки зїли.

ДимаС

Я робив зі свинячого сала і все добре смажилось. Не грішіть на низьку температуру кипіння сала... Якщо на старті не встигло почати гарно шкварчати - тоді вода/сік виділяється та замість отримання жиру+шкварки, у якому потім і смаження картоплі.
Тобто: з сала має бути жир та шкварки; температура жира має бути як для картоплі фрі.

НазимTopic starter

Цитата: BazilVV від 13-03-2024, 21:23:20тоді вода/сік виділяється
как вариант, может мясо мылось, и вобрало воду... если так, то может его на полотенце есть смысл подержать, я даже картошку протираю полотенцем насухо, каждую.

Цитата: BazilVV від 13-03-2024, 21:23:20як правило їх закидають за хвилини до готовності?
я в этом блюде использую всего две специи: соль и зира. Натираю зирой и солью с двух сторон мясо, перед закладкой в казан, а картошку посыпаю сверху после укладки сразу, тоже и зирой и солью. Да кстати, если при покупке есть выбор зиры разных сортов, то надо ее потереть большим и указательным пальцами сжимая, и понюхать, должен быть приличный аромат.

vova0869

Сало разное попадается .Одно 30 мин на сковородке и готово а другое 1,5 часа томить нужно .И жир по разному вытапливается.

ДимаС

я брав якесь тонке, десь 1-1,5см товщиною. Шкіра тонка була. Супер витопилось усе гарно.
І нечищена картопля має свій шарм - вона за смаком як печена у вугіллі виходить. Назиме, спробуй наступного разу - все як завжди, тільки гарно помити картоплю... Виходить схоже на картоплю по-селянськи теж чимось нагадує.

НазимTopic starter

Цитата: ДимаС від 14-03-2024, 10:10:03Назиме, спробуй наступного разу
попробую ;)

SMF spam blocked by CleanTalk