Казан-кабоб

Автор Назим, 16-04-2023, 22:33:08

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

BazilVV

Так, мясо мив, а індюшатину вимочував,  бо із кров'ю була, не  сушив не протирав, клав в казан як є. Коли заскварчало не зміг збавити вогонь, то під верхом чуть підгоріло (по лінії внутрішньої кришки) полоскою по кругу, шириною біля сантиметра. В кінці зняв кришки, витягнув мясо, картоплю залишив, дав жару (можливо багато),щоб картоплю засмажити, але почало горіти сало, я і зняв із вогню. В цей період мабуть треба із вогнем маніпуляції робити, щоб картопля засмажилася.

ДимаС

Так, Василь Васильович, тут саме у тебе якийсь трабл із салом.
У мене хоч м'ясо і не було мите, але картопля була мита, та м'ясо було розморожене, тому вологи теж вистачало.
Але, коли за 2 години я відкрив казан - по суті воно тушилось, а не смажилось усе. Але коли я витягнув м'ясо та картоплю, піддав жару - вода за пару хвилин випарувалась, жир прогрівся та вкинута картопля моментально підрум'янилась.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

BazilVV

Не парувало, значить вологи не було, але як є. На другий раз получиться.

ГОГа

Не знав де написати, то написав тут.
Питання до форумчан: Який об'єм афганського казану має бути при приготуванні страви на 4-ох осіб? 
8л? 10л?
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

8 буде достатньо, там по факту нехай 4л буде - а 4л то по 1л обʼєму на людину - немало.

НазимTopic starter

Цитата: ГОГа від 24-03-2024, 17:33:28Який об'єм афганського казану має бути при приготуванні страви на 4-ох осіб?
у нас в семье самый рабочий казан на 5л, казан-кабоб или плов который в нем готовим, хватает на 5-6 человек в легкую. А афганский да, Діма прав, с учетом паровой зоны 8л с головой... даже не 4л, а 6л можно использовать на продукты, 4 человека не съедят столько.  Я в крышку афганского казана вмонтировал термометр спаренный с манометром ;) он теперь как мини автоклав. Но мне приходилось в нем делать томленное молоко для ряженки. Ну и тушенку порой. А работать в слепую, что то не подобається.  У меня 6л, я туда 4кг мяса пихаю, или 4л молока.
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

Сергій Леонідович

Цитата: ГОГа від 24-03-2024, 17:33:28Не знав де написати, то написав тут.
Питання до форумчан: Який об'єм афганського казану має бути при приготуванні страви на 4-ох осіб? 
8л? 10л?
На мій погляд, оптимально на 15 літрів, він по факту має десь 11. Хаш та холодець робимо в ньом, 2 кг. копит та 2 кг. хвостів і залишається не так багато вільного міста
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Игорь

Цитата: BazilVV від 13-03-2024, 17:30:41Вже по різному вертів цим телефоном, все одно робиться не так 
Ось так мабуть краще.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

BazilVV

Всім привіт, я знімаю другу серію)))

добавлено: 29-03-2024, 16:12:39

Знову крутить вверх ногами, я камерою також крутив не помогло(((

добавлено: 29-03-2024, 16:18:21

добавлено: 29-03-2024, 16:20:49

Зіра не молота, коли вже все посипав, подумав що можна було б перемолоти,але пізно, вибирати насіння із мяса  :-\

Сергій Леонідович

я сьогодні хашу та холодцю наварив в афганці, те що треба
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

BazilVV

В попередньому разі була мала температура, зараз все в нормі,  поки доніс до столу, частина счезла))), получилося супер, хоч сала було дуже  мало.

добавлено: 29-03-2024, 21:03:43

добавлено: 29-03-2024, 21:05:58

Дякую за рецепт, готовиться легко, імпровізації багато, супер!!!

ДимаС

Гарно! Схотілось і собі повторити))

НазимTopic starter

Цитата: BazilVV від 29-03-2024, 21:02:19Дякую за рецепт, готовиться легко, імпровізації багато, супер!!!
Вау... судя по виду, казан-кабоб удался, и даже очень, пользуйтесь на здоровье. И кстати это достаточно дорогое блюдо в ресторанах Узбекистана, и не каждый позволяет его заказывать. Да и еще, хорошо что не перемолол зиру, ее надо сыпать не очень сильно перетирая в ладошках, или подушечками пальцев, и чем ее больше тем вкуснее(закладка на 2кг мяса, требует порядка двух столовых ложек). С каждым разом, будет получаться все лучше и лучше, оттачивается мастерство. Ребята.., к тому времени как я приеду, Вас и удивить будет нечем. Ах да картошке можно поддать еще жару, прям до красноты, чтоб фритюр-фритюр... Прям на грани перед подгоранием, будет в разы вкуснее... Снаружи корочка, внутри как пюре, и все в жировой пропитке, мясо отступит на второй план и за картошку будет борьба...

BazilVV

Назим, картопля пішла на УРА, реберця також, діти носом не крутили,  треба було поспівати за ними, щоб закусити чим було.
Так, за другим разом получилося набагато краще, суть зрозумів, даже пораду можу сказати, поскільки була одна кришка (верхня), то для нижньої я взяв тарілку, але вона не доставала до стінок (замала по діаметру), я застелив алюмінієвою фольгою для запікання притис тарілкою, все. І цю тарілкокришку легко піднімати за фольгу.

НазимTopic starter

Цитата: BazilVV від 29-03-2024, 23:53:21поскільки була одна кришка (верхня)
Если крышка достаточно плотно закрывает казан, то одной крышки вполне достаточно! Я очень рад, что смог поделиться знаниями, и они оказались пригодными хорошим людям.

SMF spam blocked by CleanTalk