Шашлык

Автор Бандерівець, 12-05-2014, 16:26:27

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Назим

опишу рецепт шашлыка, которым иногда мы пользуемся в нашей семье. Шашлык из говяжьей печени, обернутой во внутренний жир. Но внутренний жир, то его место которое очень тоненькое. Я не знаю где именно он у говядины..., у нас на рынке его называют паутинкой, он очень тонкий и похож на паутинку.
[attach=1]

печень чистим от пленки, режем кубиками, кусочками
[attach=2]

паутинку нарезаем полосками
[attach=3]

[attach=4]

заворачиваем печень, не солим, не маринуем
[attach=5]

[attach=6]

[attach=7]

[attach=8]

[attach=9]

специи: смесь соли, сушенных молотых помидор, молотых семян кореандра, и остальное кому как нравится, перцы там и все такое....
[attach=10]

и на мангал...
[attach=11]
жарим, переодически посыпая специями

[attach=12]
мангал из разложенных кирпичей на скорую руку, не знаю это моветон или все таки классика...  ;)

[attach=13]
жир топится обволакивая и пропитывая печень

[attach=14]

по готовности на стол... надо чтоб чуток осталась кровь, но и чтоб печень прожарилась, такая золотая середина.
[attach=15]

[attach=16]

[attach=17]
и приятного аппетита!!!
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

dimonarti

назим , ты красавчик
У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

makrak80

Слиною захлинувся , завтра підемо сезон шашлика відкривати ... :D
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Паутинка у нас называют сеточка только она со свинины . А у вас Назим тоже свинная или есть из говядины ?

Назим

Цитата: vova0869 від 31-03-2024, 11:53:15А у вас Назим тоже свинная или есть из говядины ?
вчера я использовал говяжью...
вот нашел в интернете: "Жировая сетка - это сетка из жира, которая расположена вокруг внутренностей животного"
она бывает говяжья, свиная и баранья.

БандерівецьTopic starter

Назим, хіба жир не топиться і не капає в углі? Не загоряється?

ДимаС

Цитата: Бандерівець від 31-03-2024, 14:24:23
Назим, хіба жир не топиться і не капає в углі? Не загоряється?
Та все там як треба - на зустрічах то готували форумчани стабільно;)
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Назим

Цитата: Бандерівець від 31-03-2024, 14:24:23не капає в углі? Не загоряється?
еще как  капает и загорается... не постоянно конечно, но периодически
...для защиты от этого, есть у меня вот такая брызгалка-огнетушитель, поливаю обычной водичкой
[attach=1]

БандерівецьTopic starter

Цитата: Назим від 31-03-2024, 15:33:55
Цитата: Бандерівець від 31-03-2024, 14:24:23не капає в углі? Не загоряється?
еще как  капает и загорается... не постоянно конечно, но периодически
...для защиты от этого, есть у меня вот такая брызгалка-огнетушитель, поливаю обычной водичкой
[attach=1]
Але ж запах шашлика псується

Назим

Цитата: Бандерівець від 31-03-2024, 22:46:44Але ж запах шашлика псується
от того что жир горит? да нет, не заметил, нормально вроде все пахнет... 

vova0869

Печёнка готовится быстро проблема горелого жира не так сильно проявляется .А вот свиные ребра дают по полной.Я борюсь с этим засыпая обильно угли солью и перемешиванием углей .Я делаю толстый слой углей чтобы можно было готовить несколько заходов ,блюд и картошку испечь .А как вы боретесь с проблемой загорания жира ?

BazilVV

Бачив мангал, а може і по іншому називається,, ємність розділена надвоє в одній вугілля в другій то що печемо, перегородка тільки для того щоб вугілля не попало в інший відсік і загружається воно збоку, верх закритий, можна ставити пательню,  а збоку на шомпурах шашлик ,або вертело з куркою..., жир капає мимо не на вогонь, ще можна накрити цю другу ємність, буде барбекю.

yrabarskiy

Цитата: vova0869 від 01-04-2024, 08:28:12А как вы боретесь с проблемой загорания жира ?
Питання складне і одночасно дуже просте.
Все залежить від багатьох факторів, значимих і не дуже. Використовуються дрова чи дров'яне вугілля, ступінь їх прогороння, конструкції мангала щодо регулювання притоку повітря, жирності м'яса, регулювання висоти розташування м'яса від поверхні жару. Підходи до цього напрацьовуються робочим досвідом.
Хороший результат надає накривання шампурів чи сітки пергаментним папером таким чином, щоб частково, більшим чином, обмежити доступ повітря з верху.
     А взагалі дуже гарно справляється з цим електрокрутень (перевертень)  :D
Хмільна вода не приведе до добра!

vova0869

В мене крышка е на мангал . Треба спробувати .

БандерівецьTopic starter

Крайній шашлик вийшов бомба, ну як завжди у мене, АЛЕ я таку штуку просік що капець.

До шашлику я завжди роблю цибулю, цибулю ріжу кільцями, додаю оцет+води 50/50+петрушку. В цей раз вийшло багато шашлику та цибулі і я цибулу додав до шашалика і ми взяли то до дому. В дома беру шашлик а він БОЖЕСТВЕННИЙ.

Оцет підкислив мясо, цибуля стала прозорою ніби її на пательні підсмажили, і цибуля з петрушкою дали божественний аромат та апетит. Раджу так спробувати, бо в неті таке не вичитаєш

SMF spam blocked by CleanTalk