Re: мідний аламбік

Автор braga2, 24-11-2015, 19:17:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Батарейкин

Цитата: DAP від 13-03-2024, 01:40:53на топовий панк-рок.
это про сЭло?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

vova0869

Сергей Леонидович а если серьезно есть ли результаты.Я хотел одно время маленькую ПВК джиноварку для перегона с болотом а на неё медний / у меня он был/ дистиллятор .Но мне наши коллеги отсоветовали а с мини ПВК я быстро вырос .

ДимаС

Для джину з болотом ПВК і нафік не треба.

добавлено: 13-03-2024, 09:18:21

Кращий результат був з метровим парціальним конденсатором діаметром 20см над кубом замість царги... Розробки beaton - на зустрічі в Одесі порівнювали два моїх однакових джини - один на прямотоці, інший з парціальником - після парціальника смак м'якше та аромат "поженений", кути аромату та смаку згладжені... Такі відгуки були. Тому шолом аламбіку при дистиляції джину дасть плюси точно до результату.

добавлено: 13-03-2024, 09:20:04

Є ціла тема про парціальник: http://labspirt.com/forum/index.php/topic,6855.0.html
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

Цитата: vova0869 від 13-03-2024, 08:54:26
Сергей Леонидович а если серьезно есть ли результаты.Я хотел одно время маленькую ПВК джиноварку для перегона с болотом а на неё медний / у меня он был/ дистиллятор .Но мне наши коллеги отсоветовали а с мини ПВК я быстро вырос .
Я робив джин без шолому, тільки один раз і то, дуже давно, цей раз я вирішив додать кільця в куб, хочу подивиться чи дасть воно що небудь, чи ні. Досі так ще не робив. Джин на шоломі, на мій суб'єктивний погляд, смачніше.
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Ivan 68

При перегоні браги я мідну вставку в куб ставлю. До речі площа міді у неї майже в 2 рази більша, ніж у куба, бо омивається брагою з обох боків. Судячи по окислах - працює добре. Всі напої виходять м'які. Навіть цукрові.
При другому перегоні я теж її спочатку ставив, а потім перестав. Якихось змін не помітив, а штука велика і лишній раз її мити/чистити ще те задоволення.
Хоча нещодавно колега підказав Керхером мити. Казав все відлітає. Але я ще не пробував.
Але якщо я перший перегін робив на парогенераторній вставці, то тоді мідну вставку на другий перегін ставлю, бо при першому її немає як поставити. А в такому випадку не придився, є якісь зміни чи ні. Треба буде наступного разу звернути на це увагу.
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

А що , після перегону браги мідна вставка засрата ? В мене тен мідний , так він після перегону браги блищить як у кота яйця , навіть з новья таким не був , а ось після сирцю - темний стає ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Якщо лишаю на ніч, а зранку зливаю барду - в більшості випадків так само. Майже все блистить. Особливо після виноградної. Та воно і зрозуміло - кислоти.
Але якщо по якихось причинах зливаю барду майже одразу - тоді добряче замащена.
Я якось раніше мало на то звертав уваги, а почитав форум і замислився.
Тепер при перегонах буду більш уважно фіксувати. Пізніше поділюсь спостереженнями.

vova0869

А цiкаво чи е рiзниця мiж перегонами зi вставкою i без вставки ?

Ivan 68

Володя, що ти маєш на увазі?
Має бути якась точка опори і від неї відлік. Мені, як новачку, не до кінця зрозуміло на які показники опиратися.

Игорь

Мені дуже цікаві результати роботи з керованим охолодженням шолома.
По-перше, чи виходить впливати на міцність?
И по-друге - чи виходить впливати на якість?
І взагалі - чи є перспективи у такому підході, чи це все дурня?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

У мене поки що даних немає.
За підказки та допомогу з попередніми налаштуваннями дуже дякую Володі (Гуральнику).
А виходячи з чудової якості напоїв, якими Володя мене люб'язно пригостив, вважаю, що толк є.
Всі, хто має справу з аламбіком помітили, що другий перегін бажано робити в прохолодному приміщенні, але не завжди така можливість є. Думаю що якраз тут вентилятори і стануть допомагати.
Я чисто випадково звернув увагу на температуру повітря приміщення, бо перебрався з більш прохолодного в тепле. Не дарма ж Французи переганяють до кінця березня.
В подальшому все зафіксую і поділюся інформацією на форумі з колегами.

vova0869

Цитата: vova0869 від 17-04-2024, 21:55:42
А цiкаво чи е рiзниця мiж перегонами зi вставкою i без вставки ?
.Я про мiдну вставку яка в тебе в кубi .Як ти пишеш окисли утворюются значить проходить реакцiя окислення.А питания чи е вiд неi користь?А опирались ми можемо на органолептику напоiв по бiлому .Бо чекати три роки...

Ivan 68

Так. Напої по білому покращилися. Але у мене досить короткий термін експлуатації (всього 1,5 роки), щоб на всі 100% бути впевненим.
У кацапів бачив ролики від Андрія Павловця з Пітера. Людина оперує не одним десятком бариків. В одному з відео він показував своє обладнання і в нього в кубі підвішені пластини з міді. Ціла пачка пропелером. Я тоді якось не приділяв тому так багато уваги. Просто подумав, якщо класичні аламбіки повністю мідні, то мідна вставка точно не завадить.

Gourmet

Є долідження Scotch Whisky Research Institute на тему ступеню впливу на напій міді в різних комбінаціях.

Ivan 68

Ось є ще такий варіант використання міді в кубі -

SMF spam blocked by CleanTalk