Абрикотин

Автор IgorKip, 08-08-2011, 20:46:26

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68

Абрикоси - це класно.
Де б собі з одну тону знайти/придбати за розумні кошти.
Десь читав про таку технологію.
При зброджуванні фруктових не додавати цукор взагалі. Але записати, скільки міг би додати.
Потім брагу перегнати і додати в сирець (бажано зернового) спирту стільки, скільки можна було б його зробити з того цукру, що міг, але не додав.
Така технологія краще впливає на якості дистиляту.
Ідея в принципі, як на мене, досить непогана.
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 26-06-2024, 17:30:58Де б собі з одну тону знайти/придбати за розумні кошти.
я не купую , в нас тут що по місту , що навкруги , ціх абрикос як гуталіну , машинами по них їздять , ногами топчуть ... Аби хтось збирав , так никому вже не треба ... Отже , з 30 літрів взяв 4,5 л сирцю , гадаю що міцність його буде 25-28 %...
Цитата: Ivan 68 від 26-06-2024, 17:30:58При зброджуванні фруктових не додавати цукор взагалі.
ні , моє серце не винесе такого виходу ) :) ! Прикинь , з 1 кг абрикосу приблизно 50 мл. АС ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Згоден. Але ж далі можна додати зернового спирту і вийде по кінцевому виходу те саме, але смачніше (мабуть).

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 26-06-2024, 19:00:23Але ж далі можна додати зернового спирту
Ну , я так не робив , може для вживання в білу і буде смачніше , але для бочки так не підійде ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

vova0869

Мабуть тому що в спиртi нема тих домiшок якi перетворюються в те що нам подобаеться в бочкових дистиллятах .

ДимаС

А у цукровій бразі смакота одна можна подумати)))
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Andrik_K

Цитата: makrak80 від 26-06-2024, 18:21:17При зброджуванні фруктових не додавати цукор взагалі.
ні , моє серце не винесе такого виходу )  ! Прикинь , з 1 кг абрикосу приблизно 50 мл. АС ...
У мене з черешні вийшло по 53мл. АС. Було 120 л
Я знаю, що нічого не знаю

vova0869

Ну тодi як у промисловостi два лiтра брендi развести до шести лiтрiв спиртом .

Ivan 68

Ого, скільки ти цукру додаєш!😉

vova0869

Максимум 50 г на 1 л тому що приходиться додавати воду. Виноград без цукру зовсiм.Про 6 л десь прочитав Але вiд мене то сарказм . Я розумiю i нiкого не засуджую бо щоб залили 50 л плюс доливка треба переробити 1 т винограду.

ГонщикФормулы

Ладно, а как в промышленных масштабах, чтоб делать тысячу литров это сколько тон надо переработать? Я не эксперт, может кто-то сталкивался с технологией на заводах, неужели там не добавляют сахар чтоб уменьшить затраты исходного сырья?

vova0869

Ну натуралку делают там где избыток этого сырья.А промышленность сахар не добавит это дорого .Спирт и ароматизатор и хвосты не чувствуются .

SMF spam blocked by CleanTalk