Перша і друга перегонки на утепленій царзі з кільцями Рашига.

Автор BEERчук, 21-02-2020, 00:04:06

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 17-09-2024, 21:37:43І все ж таки цікавить робота Роси та Малюка (налаштування) при другій, дробній перегонці довгих яблучних голів на утепленій царзі з кільцями Рашига.
Буду вдячний за поради.
еех, тобі би той апарат для Чачі що Ігор робив. З регульованою дефлегмацією.... Принцип по суті як у Малюка - тільки підтримує міцність на виході.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Так. Згоден.
У мене і так від Ігора - Роса, Малюк, утеплена царга, дефлегматор з насосом, автономка і ще багато чого корисного.
Тепер бажано навчитися з довгими головами працювати, бо аромат яблучний дуже гарний у них.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаС

Іване, я прийшов до того що мінімізую дефлегмацію тим що використовую рубашковий деф. Він саме дозволяє легше керувати частковою дефлегмацією.
По Малюку - він не вміє поступово нарощувати оберти у залежності від збільшенням температури пари.
Він тримає задану температуру. Нам би для дистиляції мати залежність зміни керованої температури наприклад від спиртуозності у кубі...

vova0869

Це той мiдний я в тебе десь бачив . А як чим ти ним керуеш ?

ДимаС

насправді ні Малюком ні ще чим - зробив від лінії відводу води після холодильника відвод, кран голчастий та так і працюю - по суті старт без дефлегмації, потім на мінімальній мінімалці подача теплої води, так практично весь погон на мінімалках - тоді на 4-х поверхах тарілок зміг нарешті у 82-85% тримати (старт на 90%, поступово природньо падає міцність. Так як роблю в основному зернові - то додаю води після 90-91С у кубі, бо на 92-максимум 93 перехід на хвости. Така мінімальна дефлегмація не виходила ніяк при кожухотрубниках - навіть мало води потужно повертало флегму.

Ivan 68

Я правильно зрозумів, що нам потрібно робити легку дефлегмацію, а не на повну.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 18-09-2024, 11:17:56що нам потрібно робити легку дефлегмацію,
так,потрібно утримувати певну температуру пари,яку програмуєш на Малюку.
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 18-09-2024, 11:17:56Я правильно зрозумів, що нам потрібно робити легку дефлегмацію, а не на повну.
Саме так. Ми імітуємо парціальну конденсацію (тобто часткову) - при якій бкусь (більшу) частину того що нам не треба залишаємо у кубі (окрім голів - тому вони й бажано щоб без дефлегмації виходили), а більшу частину всього більш летючого та ароматного - забираємо у відбір, щоб пройшли такі потрібні пари повз дефлегматор.

ГонщикФормулы

Понятно что все индивидуальное творчество, но может есть какой-то алгоритм, при второй перегонке, на какую температуру пара (с использование малюка в качестве управления дефлегмацией) ориентироваться и на каких этапах?
Или может какой-то пример на своем опыте.

Игорь

Первое и главное, что нужно понимать о температуре пара. Она не может быть ниже, чем 78 и выше, чем 100. 
Если в зоне датчика идёт поток паров  спирта, датчик покажет 78 с копейками, если поток паров воды, покажет 100.... 
Блин, я же писал в Вайбере на эту тему на днях около часа...  
Не буду повторяться, сейчас перенесу эти тексты сюда. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Мабуть не треба... Все, чи майже це все є у моєму дописі номер 70 від 4 січня 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ГонщикФормулы

Хотелось бы уточнить, для второй перегонки, какая нужна крепость сырца? Читал в других темах дистиляции, там писали про 25%

makrak80

Цитата: ГонщикФормулы від 28-09-2024, 18:23:33Хотелось бы уточнить, для второй перегонки, какая нужна крепость сырца? Читал в других темах дистиляции, там писали про 25%
30% буде саме те ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

voffka75

Цитата: ГонщикФормулы від 28-09-2024, 18:23:33в других темах дистиляции, там писали про 25%

то скоріш за все писалося за режим pot still. для режиму цієї теми не має значення

SMF spam blocked by CleanTalk