Обрезка голов с дистиллята на СУПЕРшару.

Автор Батарейкин, 10-10-2024, 21:40:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Ммм... а можна буде попросити у власника приладу тоді фото гарні як це виглядає. Або може схема де є, бо не можу скласти у голові - якщо відбір пари - тоді все піде у перший нижчий відбір, а не у ТЗА.
Не розумію(((
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ГонщикФормулы

Вопрос к Игорю, а как тогда быть если есть уже дистилятор, его можно переоборудовать или нужно новый делать?

12-10-2024, 14:57:52
Также важный момент, стоит ли это затрат на переоборудование и переделки того что есть?

Игорь

На фото складно зрозуміти як воно влаштовано, бо у мене було бажання використати нарешті кожухотрубник як слід. тобто з подачею води у трубки, а пари - в проміжки між ними. 
А щоб зрозуміти що це є, уяви два холодильника дімрота, що стоять один на другому.
Пару подаємо в зону конденсації. Вота прагне рухатчь вгору, в бік сполучення з атмосферою. На цьому шляху пара зустрічає холодні трубки, конденсується, та падає на дно парової зони.
Звідти вже зконденсованй, але ще гарячий дистилят затікає в трубку змійовика нижнього дімрота, стікае по його обертам , що омиваються водою, та витікає назовні вже охолодженим.
З ТСА віходить спочатку повітря, а потім неконденсовані газообразні сполуки.
Якщо води дати не вдосталь, певна доля (part)  лшиться незконденсовано, та вийде в ТСА. За рахунок парціальної конденсаціі, та частка парів, що лишиться незконденсованою та вийде в ТСА, буде мати більшу концентрацію спирта, та значно більшу концентрацію домішок, ніж та рідина, що вийде у нижньому (рідинному) відборі. Якщо концентрація  спирту у паровому відборі буде вище за 90%, такий відбор буде витягувати в першу чергу головні домішки - етилацетат, ацетальдегід та їм подібні.
Якщо мічність не буде перевершувати 80-85%, в ТСА будуть йти майже всі домішки, бо в таких умовах всі домішки спирту, крім концевих (метанол та фурфурол) виявляють головні властивості.
На ескізі блакитним позначена вода,жовтим - пара, зеленим - конденсат.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: ГонщикФормулы від 12-10-2024, 14:56:42Вопрос к Игорю, а как тогда быть если есть уже дистилятор, его можно переоборудовать или нужно новый делать?
Сделать можно что угодно, надо только понимать зачем.
Если речь идет о перегонке сахарной браги для дальнейшей ректификации, то смысла в отборе голов при кубовой перегонке браги нет. Я в этом убедился еще 12 лет назад.
Я вспомнил об этой возможности только сейчас, когда узнал от коллег диковинные способы отбора и дальнейшей переработки "длинных голов" и прочих разновидностей габриэлизации. Которая, кстати, основана на глубоко ошибочном понимании поведения примесей.
Думаю, такой способ может быть полезен при перегонке, напрмер, вина, особенно подкисшего, в котором обычно много головных примесей. Если в процессе перегонки процентов 10 спирта отбирать по пару с высокой крепостью, это позволит значительно уменьшить избыток эфиров и - возможно - избежать второй перегонки.
Также возможна перспектива (надо экспериментировать) при получении зерновых дистиллятов с употреблением по белому.
В голове крутится, но пока не сформировался способ использования дистиллятора с управляемым укреплением в подобном ключе.
Понадобится нижний узел отбора с дополнительным холодильником. Об этом потом. Наверное  в отдельной ветке
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

БатарейкинTopic starter

Цитата: Игорь від 11-10-2024, 15:30:46Ну ты же как-то спал 12 лет после того, как я не только описал такой способ
нее...
когда я пришел, то меня на долго пивом и сыром отвлекли... потом РК и непрерывные технологии
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БатарейкинTopic starter

Цитата: Игорь від 11-10-2024, 15:40:02Олег, в том, что ты нарисовал, есть серьёзный косяк. 
(((
ну я только учусь )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ДимаС

Ігоре, не закидуй цю тему - вона цікава - можливо можна буде отримати дистилят, якого ще не існувало
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SAMSON

Цитата: Игорь від 12-10-2024, 13:15:28
Цитата: ДимаС від 12-10-2024, 12:10:15Схоже що деф конденсує 99% (умовно) флегми, 1% йде у ТЗА, більша частина првертається у куб, менша у відбір по рідині.
! Повернення до куба нема
Ігор тож все ж дійсно цікаво і якщо ми говоримо про швидкий вивід голів та припустимо з цукрової браги , ця тема  була вами піднята раніше ...  ,та  типу  Нбк вихід з неї на припустим тарільчасту колону 4 ...чи більше 5-6-7 рівнів , ну чи 4 рівні , чи якщо більше ... , а от питання Ігор а якщо повернення флегми  організувати знизу  в тарільчастійм колоні і повертати це в відбірну ємність   , а відбір  голів всежтаки відбирати  з браги , зверху з  повернення флешки  з під дефлегматора з вузла відбору , є в цьому шось, щоб зменшилось кількість голів  з браги для ректифікаціі

vova0869

Не треба змiшувати ректифiкацiю з дистилляцiею .А цукор це проста легка сировина для отримання спирту чи НДРФ .Тому для цукру все треба робиьи швидко .

Ivan 68

Цитата: Игорь від 12-10-2024, 15:22:36Об этом потом. Наверное  в отдельной ветке
Коли можна очікувати на окрему гілку? Як вона буде називатися і де її шукати?
Бо тема, ну дуже цікава.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ГонщикФормулы

БатарейкинTopic starter

Цитата: Ivan 68 від 13-10-2024, 11:02:11Коли можна очікувати на окрему гілку? Як вона буде називатися і де її шукати?
Бо тема, ну дуже цікава.

вот вы интересные.....
вам все готовенькое и на блюдечке подавай!!!

возьмите и сами создайте!
перенесите туда интересные сообщения...

задайте интересующие ВАС вопросы....

3,14!!! вам интересено... а кто то должен ради этого время СВОЕтратить

вот примеры
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,2212.0.html

тут вообще круто:
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,1377.0.html

все по полочкам....

мне эта тема стала интересна так как предвижу что будут проблеммы с электричеством...

Игорю вообще 10+лет не интересна... он перерос давно этот детский сад

может ЖОПУ поднимете и что то СДЕЛАЕТЕ???

БатарейкинTopic starter

Цитата: ГонщикФормулы від 13-10-2024, 14:06:31Ага, очень интересно.
в жопе нога (((

я как то раскаяния про 3-дюйма пропустил.... ну может не внимательно читал!
сколько времени у форума ты вывампирил?

ГонщикФормулы

Ну почему вывампирил, я получил опыт и знания благодаря вам.

Ivan 68

Цитата: Батарейкин від 15-10-2024, 15:09:37
Цитата: Ivan 68 від 13-10-2024, 11:02:11Коли можна очікувати на окрему гілку? Як вона буде називатися і де її шукати?
Бо тема, ну дуже цікава.

вот вы интересные.....
вам все готовенькое и на блюдечке подавай!!!

возьмите и сами создайте!
перенесите туда интересные сообщения...

задайте интересующие ВАС вопросы....

3,14!!! вам интересено... а кто то должен ради этого время СВОЕтратить

вот примеры
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,2212.0.html

тут вообще круто:
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,1377.0.html

все по полочкам....

мне эта тема стала интересна так как предвижу что будут проблеммы с электричеством...

Игорю вообще 10+лет не интересна... он перерос давно этот детский сад

может ЖОПУ поднимете и что то СДЕЛАЕТЕ???

Не шуми.
Так і зробимо.
Я цим всим займаюся тільки 3 роки, а більшість на форумі і по 10, і по 20, і по 30 років.
Звісно, що комусь цікаво. А хтось вже і забув, коли це було...
Я в інших темах непогано розбираюся. Хто захотів - той звернувся.
Я по цій темі звертаюся.
Це життя...
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk