Из личной переписки.

Автор Игорь, 11-10-2022, 05:53:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

В тексты десь на 45 секунді я переплутав напрям потоку води. Вона біжить вгору. 

Результат було досягнено. Дистилятор впевнено порався з шістью кіловатами нагріву, прогрівав воду на виході до 70 з гаком градусів, з ТСА виходило повітря лише на етапі розігріву куба, а пара виходила лише якщо давати воду екстремально мало.
Але тут з'явився задум, що якщо води давати трохи недостатньо для повної конденсації, через ТСА можна виводити домішки паралельно з основним відбором. 
Я не пишу "головні", бо при перегонці браги майже всі домішки (крім двох - метанолу та фурфуролу)  мають головні властивості.
Власник дистилятора прочитав про мій такий задум і загорівся бажанням доопрацювати свій дистилятор.
Так і з'явився потужний дистилятор з двома типами відбору, що можуть працювати одночасно.
На трубці сполучення з атмосферою з'явився прямоточник, що здатен впоратись з потужністю десь під 3.5-4 кВт. Тобто, при бажанні крізь нього можна вивести вид одиниць процента до половини потока парів.
Як розподілити потік між двома виходами?
Зрозуміло, змінюючи потік води охолодження.
Це можна зробити, припустимо, Малюком, спираючись або на температуру води на виході, або на температуру парів на виході з ТСА.
Я так і не дійшов висновку який спосіб краще, тому зробив гільзи і там, і там.
Результат на відео у наступному повідомлені.

ИгорьTopic starter

ИгорьTopic starter

ДимаС

Треба Дмитра на форум (якщо вірно розчув на відео), бо цікаво як воно на практиці. Виглядає обнадійливо що до того, що можливо саме ізоамілол буде більшою частиною через той керований ТСА відходити з частиною спирту
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Andrik_K

Цитата: Игорь від 11-11-2024, 08:00:38я зробив йому повний апгрейт. 
Це все вже тягне не на апгрейт - це новий, інший, більш професійний виріб.
Я знаю, що нічого не знаю

ИгорьTopic starter

Дмитро на форумi.  Може долучиться та поправить мене якщо я десь щось не так доповім.
Перші результати вже є. 
При перегонці зернової браги охолодженням керував малюк, його датчик вимірював температуру води на виході.  
Температура була налаштована так, щоб з парового відбору ледь крапало. Якщо я не помиляюсь, температура води була близко 80 градусів. 
З часом довелось потроху додавати налаштування температури, бо відбір по пару зменшувався. 
В результаті отримано близько 20 літрів дистиляту по рідині та близько 600 мл по парі. Парова частка була дуже "ароматною", тхнула ганчір'ям.  
На мій погляд, керування по температурі пари , що виходить в прямоточник, буде більш зручним.

ИгорьTopic starter

Ось принципова схема такого дистилятора.  
IMG_20241113_131451.jpg

ИгорьTopic starter

А це короткий опис...  

ИгорьTopic starter

ДимаС

Останній варіант прямо цікавий тим що основну частину аромату можна забирати по пару, а тяжкі фракції залишаться злиті окермо, але тут вже напрашується варіант на три потоки насправді, де середня частина це товарний спирт, верхня (ТСА) та нижня (частково дефлегмована) будуть відібрані окремо.

Нижню частину я тестував на перегонці джину - на парціальнику від beaton - там саме була можливість все що повертається зливати окремо. Це наша часткова дефлегмація знизу.
Результат був оцінений на зборах колег в Одесі у порівнянні з тим зразком який повертався у куб як більш "прозорий" смак та аромат, ніжніший, "хрусткіший" (сорі, це з пивної теми, але тут буде доречно), ну і тим більш чистий ніж не на парціальнику, а на звичайній царзі аналогічної висоти 2".

Щось мені це все нагадує безперервні технології...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

makrak80

А не краще робити повернення в куб , а не окрему пляшку ? Здається мені що там втрати будуть не малі . Разі що той спирт в оборот відправляти ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

Я бы сказал что это не доработка старого охладителя, это принципиально новое оборудование)))

ИгорьTopic starter

Цитата: makrak80 від 13-11-2024, 19:42:39А не краще робити повернення в куб , а не окрему пляшку ? Здається мені що там втрати будуть не малі . Разі що той спирт в оборот відправляти ...
Повернення в куб будь-якої долі вже випарованого спирту при першій перегонці - погана практика.  А зробити якесь розділення є бажання. 
Такий двопотокрвий дистилятор - це і є інструмент для розділення при першій перегонці, коли ВСІ домішки виявляють головні властивості, і є можливість досить чітко регулювати їх відділення (в паровому відборі) від основної кількості спирту (нижній відбор). 
А наприкінці перегонки можна перевернути все навпаки - залишок спирту відібрати по паровій фазі, а вже майже воду виводити з нижнього холодильника. 

vova0869

Це майже як два парових вiдбори .Один до дефлегматора керованого малюком другий пiсля без повернення в куб флегми .Це дасть можливiть вiдiбрати довгi голови .Це спецефiчна технологiя мало вивчена i обкатана .В мене виликi сумнiви що це пiдiйде для бочки .Але це розвиток, треба вивчати .

SMF spam blocked by CleanTalk