Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

Батарейкин

Цитата: SAMSON від 19-10-2024, 23:58:13грає ще інколи   доза  ..час .. , чим закусував ..
а еще влияет в какой компании пьешь
ну и твое психоэмоцианальное состояние
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ГОГа

Цитата: Батарейкин від 20-10-2024, 10:26:37а еще влияет в какой компании пьешь
ну и твое психоэмоцианальное состояние
Согласен полностью, но с ремаркой: я пью только в той компании, что мне по духу, в компании, которая соостветствует моему мировоззрению. А иначе - это только вред себе, любимому ))
Единственный "грех" на земле - это глупость

andy

Цитата: Ivan 68 від 19-10-2024, 21:31:13Коли я тільки починав робити самогон, спочатку розбавляв до 45*, потім до 42*, але все одно ніяк не міг зрозуміти, чому знайомі не дуже її сприймають. При тому, що запаху та смаку самогону в напоях не було (я їх терпіти не можу). А потім один знайомий мені сказав - розумієш, ми до магазинної звикли, а вона в більшості вже давно 38*.
І хоча я вже давно горілки з магазину не п'ю, не полінився, придбав і переміряв. Дійсно - 38*.
З тих пір всі напої розбавляю виключно до 40*.
І так само, як більшість винокурів, всюди в гості хожу виключно з своїми напоями. Тепер правда всім подобається і ніхто не відмовляється

19-10-2024, 21:34:05
Цитата: ГонщикФормулы від 19-10-2024, 21:03:27Блин, ну не об этом, не так меня поняли, ладно, замяли тему, удалю
Та все ти правильно спитав.
У мене навпаки - своєї можна значно більше випити, ніж магазинної. Про небезпеку цього ефекту вже давно Ігор в якійсь темі писав.

Извиняюсь, нес компа чтоб цитировать выделенное.
Насчет того что своегого выпиваешь больше. Это так и есть.
Я то же разбавлял до 40° и дозировка в сравнении с водкой раза в полтора выпито го своего больше.
А утром норм самочувствие.
Интересно почитать где Игорь об этом писал. Почему так!
Деньги под ногами, сумей поднять.

Ivan 68

Колеги, підкажіть, будь ласка, де можна на форумі знайти графіки експериментів з швидкістю зброджування при різних гідромодулях, про які якось писав Ігор.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Andrik_K

Цитата: Ivan 68 від 30-10-2024, 07:48:07Колеги, підкажіть, будь ласка, де можна на форумі знайти графіки експериментів з швидкістю зброджування при різних гідромодулях, про які якось писав Ігор.
Мабудь це http://labspirt.com/forum/index.php/topic,784.0.html
Я знаю, що нічого не знаю

Ivan 68

Краще ніяк, ніж як небудь.

ГонщикФормулы

Начали выключять свет и естественно ректификацию придется делать частями (в моем случяе), как это делается я уже понимаю но вот о чем задумался:
Например если головы отбирать долго, то за это время наварятся дополнительные примеси, вот и вопрос, "долго отбирать головы" чтоб наварились дополнительные примеси это сколько по времени? В моем случяе нужно отбирать 10 часов (1 литр со средней скоростью 100мл час), за раз то понятно, а если эти 10 часов растянуться на сутки?
И такой же вопрос по телу, например я успею отобрать головы но тело придется отбирать не например положенных 10 часов а 20 и частями, повлияет ли это на качество спирта?

ДимаС

Я останнім часом взагалі поставив на голови початковий відбір 300мл/г та 900 хвилин на відбір голів.
При вимкненні світла за кілька годин простою даю 30 хв стабілвзації, 30хв голови (все ті ж 300мл/г на старті), 30 хв підголовники.
Спирт не гірше точно. Колеги кажуть що має бути краще після стоп/старта процесу.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

yrabarskiy

Ну скажемо так, що під час ректифікації у період відбору голів, деякі форумчани у т.ч інколи і я, штучно роблять перерву процесу задля того, щоб товарний продукт набував більшої м'якості. Є про це обговорювання. Ну а під час відбору товарної фракції, то я б не сказав що відчутно погіршення органолептики, хіба хроматограма можливо щось і показала. Проходив цей етап декілька разів. А якщо дуже скептично, чи лячно що повітря, яке потрапить в насадку та випарну емкість занадто нашкодить, тоді можна під'єднати до ТСА клапан НХ-3, він нормально закритий, коли ел.струм є, то і сполучення з атмосферою є, А коли знеструмлення клапан закриється унеможливлюючи потрапляння повітря в середину. Бажано щоб випарна ємкість була товстостінною, бо наприклад у мене куб і він тонкостінний, тому через хвилин 30 колона втрачає вертикальність.  Пивних кегів це не стосується. При відновлені ел.постачання клапан на ТСА потрібно від'єднати від живлення і після закіпання та наростанні тиску під'єднати живлення. Обов'язковою умовою у цій системі, наявність покажчика тиску. Ну а далі 20-30 хв на стабілізацію, 200-250 мл відбору на вибраковку, решта по стандарту.
Хмільна вода не приведе до добра!

Игорь

Димас, сивуха і є проміжні. Нижні. 
А верхні проміжні впливають в першу чергу на органолептику. Гіркота, пекучість. На динаміку сп'яніння вони, на мою думку, не впливають, бо їх - дійсно - дуже мало по вазі 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Юра, я б не радив використовувати НХ-3 для блокування ТСА коли нема нагріва. По двох причинах.
По-перше, цей клапан не любить бути довго під напругою, він тоді дуже гріється, його котушка не витримає довгих годин відбору голов чи тіла.
По-друге, людині притаманно щось забувати. Що буде якщо забути про необхідність випустити повітря перед застосуванням клапану?
Цей клапан має ДУЖЕ малий перетин отвору, там діаметр 1 мм.
Коли куб починає кипіти, з рідини виходить  пара зі швидкістю 750 см³ за секунду, чи майже 1500 см³ за секунду в колоні на 2". Повітря, що є в системі над рідиною, буде намагатись вийти в ТСА саме в такому обсязі за секунду. Щоб в кубі не створювався зайвий тиск, повітря має проходити крізь отвір д.1 мм зі швидкість... Ойбля..   
1500/(π×0.1²/4)= 191 тисяча см/с, або майже 2 кілометра за секунду. Це шість швидкостей звуку :).
Зрозуміло, такс швидкість недосяжна, тому в момент почанка кипіння в кубі буде утворюватися високий тиск.
Це загрожує двома наслідками. По-перше, це небезпека фізичного руйнування куба, але це мало вірогідно. 
По-друге, внаслідок накопичення тиску, температура кипіння буде зростати, температура рідини буде зростати, рідина буде накопичувати енергію. Коли повітря вийде з куба, тиск впаде, і ця накопичена енергія додасться до нагріва куба, що викличе подвійну чи навіть потрійну швидкість пароутворення. Це призведе до захлину насадки на самому початку роботи. В насадці утвориться шар підвішеної флегми, що лишиться там навіть після нормалізації нагріву.
Я спостерігав такий початковий захлин на початку  роботи на одній зі своїх колон, коли зробив на підвішеній кришці для пляшки лише три отвори д.2 мм для зв'язку з атмосферою. Проблема вирішилась збільшенням діаметру та кількості цих отворів.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ГонщикФормулы

Из всего делаю вывод что не страшно если с отключениями света придется  подолгу отбирать головы и тело спирта при ректификации. Спасибо.

yrabarskiy

Так Ігор, дякую за застереження. Моя помилка в тому, що я вказав конкретно на клапан НХ-3, хоча коли писав, то промайнула думка про що ти застеріг. Але я вказав що це  для дуже прискіпливих. Потрібно було дописати що це як одна з пропозицій. В дійсності особисто проводив такий експеремент. Знаючи графік погодинного відключення електропостачання очікував біля колони і в момент знеструмлення одразу в ТСА вставив заглушку. Через хвилин 20 пролунав гучний хлопок, як вияснилося, це здеформувався куб, в наслідок чого колона у верху відхилилася понад  5 см. Після подачі електроструму контролюючи процес закіпання та виходу колони на режим роботи через деякий час знову пролунав гучний хлопок і колона повернулася у попереднє положення. Спостерігаючи за зростанням тиску в момент коли стрілка манометра дійшла до значення 1,5 кПа витягнув заглушку з ТСА встановив спиртоприймальну пляшку та дочекавшись коли підуть перші краплі включив охолодження. Тиск у системі повільно підвищувався і приблизно через 5 хв досягнув робочого значення. Через деформацію куба відмовився від такого способу. Застосовую наступний алгоритм. Зазвичай після знеструмлення вміст спирту колони стікає у випарник а його місце займає повітря, яке в свою чергу взаємодіє з спирттовою плівкою на поверхні насадки та займає всі пустоти. МОЖЛИВО повітря в порожнину випарника не потрапляє, т.я. навалка зазвичай 84-85*С тому у порожнині перенасиченість спиртового пару ІМХО. Коли відновлюється процес і спиртові пари починають витісняти наявне повітря,то для цього використовую наявний у дефлегматорі під нижньою перегородкою штуцер з вентильом 1/2" до якого під'єдную прямоточний холодильник спрямувавши потік води за допомогою 3-х ходового крану до нього. Відповідно спиртовий пар витісняє через нього все повітря і разом з цим немов поршнем витісняються окислені спиртові залишки та новоутворені,забруднені з поверхні насадки. Сконденсувпвши прямоточником 100-150 мл спирту переключаю потік води на охолодження дефлегматора та закриваю вентиль. Через 20 хв стабілізаційної роботи продовжую відбір із якого перші 200-250 мл на вибраковку.
Хмільна вода не приведе до добра!

веталь

Цитата: ДимаС від 21-11-2024, 23:17:45Я останнім часом взагалі поставив на голови початковий відбір 300мл/г та 900 хвилин на відбір голів.
При вимкненні світла за кілька годин простою даю 30 хв стабілвзації, 30хв голови (все ті ж 300мл/г на старті), 30 хв підголовники.
Спирт не гірше точно. Колеги кажуть що має бути краще після стоп/старта процесу.
Чому так,чому не 150 мл.як закладено в росі.Що так спирт кращий,чи потім голови йдуть на переробку...200мл.на годину це незабагато.

ГонщикФормулы

По моему чтоб небыло деформации куба где-то читал что нельзя его резко охлаждать после выключения нагрева.

SMF spam blocked by CleanTalk