Насадка - медные кольца

Автор Зет/vovan, 04-10-2015, 19:15:27

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Я вважаю, до ми дмухаємо на холодне. 
 Якщо насадку можна зробити світлою кислотою, то вона покрита корисними сполуками, які змивати не потрібно. Тому, перет тим як щось робити зі всією насадкою, треба кинути в оцет (не в лимонку!) пару кілець. Якщо очиститись - очистка решти не потрібна. І навіть шкідлива.   Бо наліт сульфіду міді, який дійсно треба видаляти, ані оцтом, ані лимонкою не змиєш. 
Маючи на увазі той факт, що ще ніхто не скаржиамя, що насадка не відмивається, ми просто ще не мали справи з по справжньому брудною насадкою. 
Ось коли стикнемось - будемо щось вигадувати. Я вже викладав що розчиняє сульфид міді. Цианістий калій, наприклад. Або розчин аміаку. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ГонщикФормулы

Вот это поворот.
получается что не факт что из вообще надо мыть после каждого раза?

andy

Наскільки я зрозумів Ігоря, то про лимонку потрібно забути взагалі.
Питання, раз і назавжди, по типу як (отче наш)
Як правильно промивати насадку.
Що сухою тримати то ясно.
Деньги под ногами, сумей поднять.

Игорь

Як правильно промивати насадку? 
Відповідь на це питання залежить від... 
1.  Від того, чим насадка забруднена. 
2. Від того, яка мета промивки. Тобто, чого ти хочеш досягнути. 
Я , відверто кажучи, вважав, що питань вже бути не може. 
Але ні, є.
Якщо потрібен гарній вигляд та довгий термін роботи насадки, мий лимонкою. Вона змиє всі з'єднання, які допомагають насадці працювати з парами. Насадка буде мати гарний вигляд, але користі від неї не буде. 
Якщо потрібно, щоб насадка добре працювала, але вона вкрита чимось чорним або кольоровим, треба з'ясувати що це є. Як?
Бляха, третій раз пишу. Набридло вже. Пишу востаннє.
Треба взяти пару елементів та обробити кислотою. Будь-якою.
Якщо кислота розчинить, змиє наліт, насадку мити не треба. Вона вкрита саме тим, що допоможе працювати насадці. Якщо чорний наліт після кислоти лишиться, це погано. Насадка вже відпрацювала з сірчаними сполуками, вона вкрита шаром сульфіду міді, і вже не працює.
Цей наліт не візьме ані лимонка, ани оцет, ані..  я вже викладав що саме може змити таку сполуку, а що - ні. 
Ось тут.
Найпростіший спосіб - чухати механічно. Бo це краще, ніж обробляти насадку концентрованим аміачним розчином, цианістим калієм, чи концентрованою киплячою сірчаною (чи азотною?) кислотою.  Ця обробка, доречі, може розчинити мідь, а осад лишити без змін.
Час від часу, особливо якщо був викид браги, насадку треба ополоснути водою щоб не накопичувати на насадці білковий та жировий (від зернової браги) осад. 
Такий органічний осад, якщо випадок запущений,  можна змити лугом, кротом, наприклад - прокип'ятити та промити водою.
Що ще не зрозуміло?

Enginegr

Цитата: Игорь від 26-11-2024, 22:25:08Як правильно промивати насадку? 
Відповідь на це питання залежить від... 
1.  Від того, чим насадка забруднена. 
2. Від того, яка мета промивки. Тобто, чого ти хочеш досягнути.
1. Как правильно восстановить насадку после лимонной кислоты? Только механическая очистка? Или работает метод  прожарки в духовке?
2. Интересует опыт коллег, сколько насадки обычно работает при первой перегонке браги (зерно/фрукты/виноград) в 2" царге в режиме прямотока? У меня в царге 70 см видна работа колец только нижние 10 см, становятся светлыми, с серыми разводами. Думаю что это от брызги от кипения браги (солод/зернод, так как заливаю в куб (кега) 45-47 литров с пеногасителем), выше кольца практически не меняются, это норма или необходимо что то делать с насадкой? Может кто то выложит фото, как правильно должна выглядеть правильная работа насадки после перегонки?

vova0869

Медь давно показала свою работу в паровой зоне где есть воздушная дефлегмация.Это шлемы ,лебединые шеи,просто медная колонна.Теперь пример .Берём утепленую царгу с медными кольцами .Как будет работать медь ? Да ни как.Пар облетит препятствие и полетит в отбор.Поливать кольца флегмой из дефлегматора ну как-то медь сработает.На тарелках наверное будет чуть получше.Но как Игорь неоднократно писал это ректификационные технологии которые кроме пользы приносят и вред качеству .Когда многие паяли медные трамбоны я не имея такой возможности интуитивно в трубу где-то 90 см длиной воткнул четыре медные трубки 15-16 мм в диаметре получил такой револьвер но с воздушной дефлегмацией .Чистил механически .Получался не плохой результат.Если взять медную трубу и в неё вставить медные трубки потоньше это будет лучше чем кольца .Нужно понимать где находится медь и может ли она работать.Когда я чистил свои трубки в низу налёта было больше и он был темнее.

Ivan 68

Цитата: vova0869 від 27-11-2024, 20:20:19Медь давно показала свою работу в паровой зоне где есть воздушная дефлегмация.Это шлемы ,лебединые шеи,просто медная колонна.Теперь пример .Берём утепленую царгу с медными кольцами .Как будет работать медь ? Да ни как.Пар облетит препятствие и полетит в отбор.Поливать кольца флегмой из дефлегматора ну как-то медь сработает.
Я спочатку теж так думав, але у мене на утепленій царзі кільця реально потемніли. Після відмивання оцтом та содою вода була зелена (бірюзова). А ще я зрозумів, що для тих, хто живе у квартирі і не може собі дозволити повноцінної повітряної дефлегмації (ну не житло ж з Дружинами, Дітьми, Онуками вихолоджувати) це хороший вихід. А завдяки Малюку, отримати ще і контрольовану дефлегмацію (сам переконався, що вона іноді таки потрібна). Так - це компроміс, але він прийнятний.
Я ось зараз над іншим ламаю голову - куди б автономку запихнути, бо різко стало холодно і температура води не більше +5 і нагрівається при роботі досить довго, що не дуже добре. А сам Аламбік на терасі, без протягів, як у Французів досить непогано прижився. І дефлегмація у нього хороша.
Це я до того, що ідеальних умов не існує і потрібно "грати тими картами, що у тебе на руках".
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

В тебе дефлегматор стоiть та кiльця змочуються флегмою.Якось зпрацювало.Зробити керовану дефлегмацiю в промисловостi
не проблема,Але вони не роблять . Кожен вирiшуе що важливiше.Життя це компромiс .Хотiлося щоб це були шахмати а випадають карти .

Enginegr

Утепленная царга это из области ректификации. Я же хочу узнать за дистилляцию, то есть не утепленная царга, кольца, первый перегон, прямоток. Самые жёсткие условия для проверки медной насадки.
И согласен с Иваном, жилищные условия диктуют свои правила. Это не повод не заниматься дистилляцией. Везде можно найти выход из ситуации, и получить хороший результат

vova0869

Не повод . Я тоже не в медных плёнках родился .Просто воздушная дефлегмация на медных поверхностях лучше .

Enginegr

-Англичане лучше чем Французы!
-Чем лучше?
-Чем Французы!
Теме аламбика не менее 500 лет, опыт
предков бесценен.  Темой управляемой дефлегмаци начали интересоваться лет 10 назад в лучшем случае. Если кольца чернеют/светлеют, значит они выполняют свою работу? Или нет? Много непонятных вопросов, в которых даже гугл на всех языках молчит. Хотелось бы узнать статистику опытных коллег

Andrik_K

Цитата: Ivan 68 від 27-11-2024, 22:11:46Я ось зараз над іншим ламаю голову - куди б автономку запихнути, бо різко стало холодно і температура води не більше +5 і нагрівається при роботі досить довго, що не дуже добре.
Я запхав автономку в квартиру, але в мене там крім мене нікого.
Спробуй зробити підміс гарячої води. Перед та після радіатора ставиш трійники з'єднуєш через голковий кран регулюеш краном. Вихідна температура з радіатора буде тепліша
Я знаю, що нічого не знаю

Игорь

ЦитатаЯ ось зараз над іншим ламаю голову - куди б автономку запихнути,
Цитатапісля радіатора ставиш трійники з'єднуєш через голковий кран регулюеш краном
Я завжди кажу, до життя занадто коротке, щоб бути частиною самогонного апарату.
А бути частиною автономки - це просто образа якась. 
Більш за те, це ще й ненадійно. Чорнобиль це наочно довів. Працювала станція без проблем, аж доки не приїхали "вчені" та не перемкнули керування на ручний режим, почали ставити трійники та голчасті крани. 
Іван 68, якщо я вірно зрозумів, автономка не тримає завданих температур? Вони занизькі? Довго прогрівається? Запитай поради у старих водіїв що вони робили колись на автомобільних системах охолодження (а там, нагадаю, автономка :)) взимку, коли двигун довго прогрівався.
Вони скажуть слово "картонка".
Якщо у тебе вентилятор майже весь час стоїь, а лише почне обертатись, одразу переохолоджує воду, треба перекрити частину потока повітря. А далі Карлсон або Фанкойл зробить свою справу.  
Якщо у тебе в системі керований лише насос, а вентилятор ти вмикаєш напряму, то треба або застосувати Карлсона, або принаймні зменшити оберти вентилятора, підключивши послідовно з ним лампу розжарювання або конденсатор.

Ivan 68

Моя автономка, це найкраща річ з усих комплектуючих для самогоноваріння!
Працює на відмінно з всіма холодильниками та дефлегматорами!
Про картонку зрозумів (стаж водія - 35 років). Дякую за пораду!
Краще ніяк, ніж як небудь.

Игорь

У мене вже замовили автономку для водяного охолодження генератора. 
Хочуть хату опалювати :)

SMF spam blocked by CleanTalk