Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

yrabarskiy

А де Ти прочитав що його охолоджували?
     Мова йде про плановые чи аварійне знеструмлення.
Хмільна вода не приведе до добра!

ГонщикФормулы

Не, не то что охлаждали, типа онсам если быстро охладится.

ДимаС

Цитата: веталь від 22-11-2024, 11:25:18
Цитата: ДимаС від 21-11-2024, 23:17:45Я останнім часом взагалі поставив на голови початковий відбір 300мл/г та 900 хвилин на відбір голів.
При вимкненні світла за кілька годин простою даю 30 хв стабілвзації, 30хв голови (все ті ж 300мл/г на старті), 30 хв підголовники.
Спирт не гірше точно. Колеги кажуть що має бути краще після стоп/старта процесу.
Чому так,чому не 150 мл.як закладено в росі.Що так спирт кращий,чи потім голови йдуть на переробку...200мл.на годину це незабагато.
Так, голови на переплавку потім.
Та й з 20л спирту 1,2л голів ну норм.
При 150мл на старті було мало чомусь.
Потім Батарейкін порекомендував 300мл на старті але не 15 годин а менше 10.
Спробував - стало краще навіть але по часу мало за органолептикою - то ж робиться доя себе, тому збільшив час.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Цитата
ЦитатаЧерез деформацію куба відмовився від такого способу.
Юра, у тебе мабуть куб має пласке дно, верх, або боки. Якщо є пласкі сторони, не можна доводити куб ані до вакууму, ані до підвищення тиску більше 0.1 атм.   
Юра, якщо у тебе хлопав куб з кега, то треба зовсім припинити навіть думати перекривати ТСА. І всім про це сказати.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

ЦитатаЧому так,чому не 150 мл.як закладено в росі.
Чекай, Веталь. Коли купляеш Росу, в ній я якісь налаштування, але це не догма. 
Коли купляєш автівку, вона має певні налаштування сидіння. Але ж це не означає, що ти маєш саме так їздити, без це заводські налаштування :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

yrabarskiy

Цитата: Игорь від 23-11-2024, 11:05:40
Цитата
ЦитатаЧерез деформацію куба відмовився від такого способу.
Юра, у тебе мабуть куб має пласке дно, верх, або боки. Якщо є пласкі сторони, не можна доводити куб ані до вакууму, ані до підвищення тиску більше 0.1 атм.   
Юра, якщо у тебе хлопав куб з кега, то треба зовсім припинити навіть думати перекривати ТСА. І всім про це сказати.
Так, я про це описував попередньо, що у мене тонкостінний куб і що я із-за деформації припинив подальше застосування запирання ТСА. Пивним кегам це не загрожує.

веталь

Цитата: ДимаС від 23-11-2024, 09:11:16
Цитата: ДимаС від 21-11-2024, 23:17:45Я останнім часом взагалі поставив на голови початковий відбір 300мл/г та 900 хвилин на відбір голів.
При вимкненні світла за кілька годин простою даю 30 хв стабілвзації, 30хв голови (все ті ж 300мл/г на старті), 30 хв підголовники.
Спирт не гірше точно. Колеги кажуть що має бути краще після стоп/старта процесу.
Чому так,чому не 150 мл.як закладено в росі.Що так спирт кращий,чи потім голови йдуть на переробку...200мл.на годину це незабагато.
Спробував - стало краще навіть але по часу мало за органолептикою - то ж робиться доя себе, тому збільшив час.
Голови всі йдуть на переплавку, чи перші самі вонючі як невиправні ідуть в утіль.Можливо перші 2 або й 3% не переробляти...

ДимаС

Цитата: веталь від 23-11-2024, 14:25:37
Голови всі йдуть на переплавку, чи перші самі вонючі як невиправні ідуть в утіль.Можливо перші 2 або й 3% не переробляти...
Всі.
Тільки з ТСА йде у розпалку.
Народ ще робить спирт з голів з перепрацьований з голів. Я тільки раз це роблю, спирт краще за будь-який.

yrabarskiy

У гілці "отбор головной фракции" при ректификаціїх це питання обговорювалося. Цитую пояснення Ігоря стосовно цього

" Повышенный отбор голов не ускоряет их вывод из куба, но ускоряет их выход из насадки. Если предпоследний грамм голов должен выйти из куба при нашей мощности нагрева через 8 часов кипячения, то с какой скоростью ни отбирай, раньше они из куба не выйдут.
Именно поэтому я предложил когда-то двухэтапный вывод голов (даже расчетные схемы на экселе для разных примесей выклыдывал).
Первый этап - медленный, пока головы еще понимаются из куба. Какой смысл отбирать головную фракцию со скоростью 500 мл в час, если скорость выхода примесей из куба - всего 5 мл в час? Ведь остальные 495 мл фракции - это спирт...
Второй этап начинается тогда, когда головы уже правтически полностью  покинули куб и остались только в насадке. Тогда смысла цедить по капле уже нет. Нужно выдавить из куба всё, что там накопилось (примерно 500 мл), желательно дважды для гарантии и промывки насадки. Можно сделать это на крейсерской скорости, но лучше вдвое медленней, чтобы остаток головных примесей в кубе успел покинуть куб.
Подводя итоги...
Отбирать быстро первую часть голов смысла нет, это потеря спирта и неполное выведение примесей из куба.
Медленно нужно отбирать головы до тех пор, пока каждый литр кубового спирта не получит свой  киловатт-час нагрева. Это с запасом. Возможно, что хватит и 0,8 квт-ч на литр спирта. Эта цифра  зависит от особенностей колонны и почти не зависит  от вонючести исходного самогона."

А іще ДімаС, Батарейкін стверджував що при переробці голів, на їхній відбір, витрачається близько 3-х діб. Можливо на теперішній час він на своїй " триголовій" установці вправляється за 10 год. Нехай сам розповість, якщо захоче.

ДимаС

Юра, я пам'ятаю твій досвід, він вельми цікавий, єдине - лінь не дає так працювати, бо треба переключати режими при відборі голів з Робота на себе у Голови, потім знов на себе й знов голови вже з більшим відбором... Ігор нас зробив лінивими алгоритмами Роси...

yrabarskiy

Цитата: ДимаС від 23-11-2024, 22:31:32Юра, я пам'ятаю твій досвід, він вельми цікавий, єдине - лінь не дає так працювати, бо треба переключати режими при відборі голів з Робота на себе у Голов

А не простіше  витягувати роз'єм клапана?
   Доречі на росі я нічого не переключаю, переключаю потік води на охолодження з дефлегматора на  прямоточний конденсатор та зворотньо.

ГонщикФормулы

Привет всем. Не раз уже сталкиваюсь с таким явлением, делаю дистиляцию и конечный продукт "дистилят" 78% об при разведении водой (вода мягкая "Аква Лайф из АТБ) до 40% об слегка мутнеет, белый оттенок если смотреть на свет( при разбавлении спирта рект этой водой все прозрачно и красиво). Что это значит и где мой косяк?

27-11-2024, 19:20:35
Похожий эффект был когда я разбавлял подголовники с РК до 40°, но тогда помутнение (как будто молока добавили) было прям очень.

makrak80

Хвостів прихватив ... Якщо проллєш разочок через глечик(катридж б/в) аквафор , то буде прозорий як сльоза , але втратиш мабуть половину ароматикі ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

Я отбор тела закончил при 90°в кубе, плюс у меня принудительная дефлегмацию была на уровне 78% об ( температура пара 84+-) как тут можно зацепить хвостов?
Но головы я конечно отбирал покапельно ( знаю будут ругать) но решил попробовать что получится, может тут косяк?

vova0869

А дистиллят из какого сырья?

SMF spam blocked by CleanTalk