Насадка - медные кольца

Автор Зет/vovan, 04-10-2015, 19:15:27

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

фотограф

Цитата: vova0869 від 27-11-2024, 20:20:19Медь давно показала свою работу в паровой зоне где есть воздушная дефлегмация.Это шлемы ,лебединые шеи,просто медная колонна.
не факт, читав про дослідження (десь є в закладках, тільки на англійській) коли вирішили розібратися з цим питанням що до зменшення сполук сірки.  Взяли два однакових апарати, з міді та нержавійки у яких взвємозамінні частини - куб, шія та холодильник. Брагу з однієї віскокурні та перегоняли, міняючі частини. Потім досліджували дистилят, не на смак а лабораторно. Звичайно, мідь виграє без варіантів а по комбінаціям мід/нержавійка там дуже цікаво. Імітували отримання дистиляту для віскі. Найкращі фінальні результати комбінованиого дистилятору мідь/нержа були коли при перший пергонці (браги) був мідний холодильник а при другий перегонці (спирту) був мідний куб.  А при деякиїх комбінаціях мідь/нержа результат був гірший, ніж просто нержа.
Висновок що все трохи складніше з сірчаними сполуками, крім головни тих що "на слуху" є ще багато тих на які не звертали уваги та ще навіть не починали досліджувати (скоріше воно нах нікому не потрібно, коли є віковий досвід)

Ivan 68

Я, наприклад, так і роблю.
Перший перегін - холодильник мідний, другий перегін - холодильник нержавіючий.
А в куб маю мідну вставку. Як правило, ставлю її в куб в обох випадках.
Краще ніяк, ніж як небудь.

andy

Я не бачу особливої різниці на рахунок засирання міді в аламбіку чи в царзі.
Процес проходить в обох випадках, просто по іншому.
В царзі з мідними кільцями не має прориву парів без контакту з міддю.
Хто висипав насадку, той чітко бачив, що самі темні і вонючі кільця знизу царзі, а зверху майже такі як засипав до початку процесу.
Я зрозумів де я лоханувся. Я зазвичай після процесу, знімав царгу і під про точною водою одразу прям в царзі промивав. Зверху вниз. Потім висипав в кастрюль, і ставив щоб швидко висохло.
Все було норм
Проблема мити лимонкою стала після того як полінився одразу розібрати і помити.
В першу чергу, сама галіма на вид по кольору, це путанка з міді під кільцями.
Деньги под ногами, сумей поднять.

BEERчук

Цитата: Enginegr від 27-11-2024, 09:47:38
Цитата: Игорь від 26-11-2024, 22:25:08Як правильно промивати насадку? 
Відповідь на це питання залежить від... 
1.  Від того, чим насадка забруднена. 
2. Від того, яка мета промивки. Тобто, чого ти хочеш досягнути.
1. Как правильно восстановить насадку после лимонной кислоты? Только механическая очистка? Или работает метод  прожарки в духовке?
2. Интересует опыт коллег, сколько насадки обычно работает при первой перегонке браги (зерно/фрукты/виноград) в 2" царге в режиме прямотока? У меня в царге 70 см видна работа колец только нижние 10 см, становятся светлыми, с серыми разводами. Думаю что это от брызги от кипения браги (солод/зернод, так как заливаю в куб (кега) 45-47 литров с пеногасителем), выше кольца практически не меняются, это норма или необходимо что то делать с насадкой? Может кто то выложит фото, как правильно должна выглядеть правильная работа насадки после перегонки?

Як виглядає насадка до та після  промивки і першої перегонки зернової браги  - тут

http://labspirt.com/forum/index.php/topic,4251.975.html
Для першої перегонки в режимі прямотоку царгу заповнюю повністю. При перегонці зернових - практично всі кільця темні. Якщо брага -слива, алича, виноград, яблуко ( інші не робив) - потемніння є тільки в кільцях нижньої частини царги (мідь - 60 см, 2").
При другій перегонці заповнюю верхні 40 см царги. При зернових  - нижня половина темна, при фруктових - практично без потемніння.
Користуюсь таким методом вже 5 років - все норм.
Не буду більше пити я!..Хоч правда,
Яка розумная цьому альтернатіва?

vova0869

Зерно бiльше наброджуе сiрчаних сполук .

andy

Питання, навіщо при першій прямоточній заповнювати царгу насадкою?
Як я розумію, де царга, там і дімрот.
Тобто БКМ.
Деньги под ногами, сумей поднять.

vova0869

Це спроба в трубi зробити аламбiк.

гуральник

Цитата: vova0869 від 29-11-2024, 21:51:28Це спроба в трубi зробити аламбiк.
Хіба що тільки спроба.
 Бо результати кардинально різні.
Любіть життя. Повторення не буде...

Enginegr

Стоп, стоп. Из медной насадки аламбик никто сделать не хочет, всего то хотим эффективно убрать соединения серы.
Если от медной насадки в режиме прямотока (без дефлегматора) хуже не будет, то почему бы и нет? Или есть какой то вред?
Все, что нас не убивает, делает нас сильнее.

vova0869

Не воспринимай всё буквально доля сарказма всегда присутствует.На мой взгляд дистилляция фруктовых и зерновых держится на трёх столпах сырье,медь и бочка .Это свет на дне бокала .Я тоже добавлял сахар ,вставлял медные трубки и жарил щепу.

Батарейкин

Цитата: Enginegr від 29-11-2024, 23:03:12Стоп, стоп. Из медной насадки аламбик никто сделать не хочет, всего то хотим эффективно убрать соединения серы.
почему???
ты за всех не расписуйся.... у меня к примеру давно зреет кракозябренно-медно-рашинговый проект

внутренний голос подсказывает:

Для постоянной утилизации сероводорода медью, надо:

1. Поливать насадку кислой брагой из куба. Шоб оеа смывала отложееия с меди (НАСОС).

2. Продувать насадку воздухом>>кислород (Компрессор).

3. Отбирать тело из горячей точки, дабы не шли в жидкие тела газы. Для этого нужен полноценный дефлегматор с ТСА.

4. А если есть дефлегматор то заодно отбирать головы на царге пастеризации. В головные фракции будут уходить и только что навареные головы от излишнего Кислорода от продувки.

чичас нарисую

02-12-2024, 15:25:26
как то так

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

vova0869

Олег а зачем кислород ?

Батарейкин

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь

Олег, ты многое пропустил по сероводороду.
Барда из куба не может растворить сульфит меди. Никак. Я выкладывал целый список соединений, которые могут растворить его, а какие - нет. 
Слабые растворы слабых кислот - во втором списке.
Барда из куба может очистить кольца от черного налёта.
Но это не сульфид меди!
Это её оксид, который ОЧЕНЬ НУЖЕН именно для связывания серных соединений.
Смывать этот оксид бардой - высшая степень идиотизма.
Не советуй коллегам ничего, чего сам не делаешь.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk