9-ти тарельчатая колонна: что скажут специалисты?

Автор ГОГа, 23-06-2013, 18:51:08

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

Не хочу нiкого образити ,я не Паганiнi.Для мене Шолом скрипка а кiльця то балалайка .Ноти однi а за душу не чiпляе .

Турист

Большое спасибо всем кто откликнулся. Получил много полезной информации. Теперь я точно знаю как пишется слово "дісцилят"...

С Різдвом!

ДимаС

Цитата: Турист від 23-12-2024, 21:29:30Большое спасибо всем кто откликнулся. Получил много полезной информации. Теперь я точно знаю как пишется слово "дісцилят"...

С Різдвом!
насправді всі інструменти гарні. Ти просто скажи який у тебе куб. Чи який об'єм куба плануєш, яка є потужність по електриці безпроблемна, які приблизно фінаснси які можеш інвестувати у проєкт, що хочеш отримати - які напої плануєш навчитись створювати - і ми допоможемо. Вітаю у спільноті.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Турист

[/quote]
насправді всі інструменти гарні. Ти просто скажи який у тебе куб. Чи який об'єм куба плануєш, яка є потужність по електриці безпроблемна, які приблизно фінаснси які можеш інвестувати у проєкт, що хочеш отримати - які напої плануєш навчитись створювати - і ми допоможемо. Вітаю у спільноті.
[/quote]

В силу обстоятельств сейчас строю жизнь заново. Гнать самогон начал год назад. Молочный бидон и медный прямоток. Нагрев газом. Перегонял красное вино и кукурузу с ячменным солодом. Виноградный жмих с сахаром, и без, но это был учебный проект. Осваивал технологию.
Купил три бочки по 30л (связался с Виталием он дал контакты)залил в них свое белое вино до следуюшего сезона, готовлю под бренди.
Есть куб 70л из нержавейки. Хочу на него купольную медную крышку, на крышку,луковицу, конус и холодильник. Прямоточник или змеевик пока не решил. Греть все буду газом. Есть 3ф 380. Сырье - белое вино, сидр и жмых белого винограда(без сахара). Зерновые. Есть солод и зерно.
По поводу меди, перечитал все посты знаю как вредна ярь медь, но буду делать так. Это мой ливер.
Так же перечитал темы о холодильниках. Скорее всего будет змеевик, для увеличения времени контакта паров с медью и более мягкого охлаждения. Опять же это мой ливер.
Выбор осознанный, год читал и тренировался.
Почему написал в этой теме? Потому что не нашёл конкретной информации по колпочковой колоне для себя.Как она работает я хорошо понимаю. А зачем она работает нет. Что на ней перегонят? Брагу? Сырец? Сколько раз и что получится?
Чистый спирт мне не нужен.
В перспективе РК для перегонки неудачных дисЦилятов (они уже есть у меня) и хвостов.
Если допустил грамматические или орфографические ошибки сильно не бейте.

makrak80

Цитата: Турист від 24-12-2024, 13:20:39Прямоточник или змеевик пока не решил.
Прямоток , тому що його легко чистити , а змійовик навіть не уявляю як механічно почистити ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Цитата: Турист від 24-12-2024, 13:20:39Змеевик
Ну, досвід вже є, сировина у доступі, бочки мокнуть - це все добре.
Єдине по опису обладнання незрозумів що дає змійовик у системі? Десь є інформація що змійовик надає мʼякість дистиляту, бо мʼяко охолоджує? Сумнівно.
Але якщо є бочка води - то норм рішення той змійовик.

По міді нічого сказати - раз то вибір такий.

Я працював три роки на кільцях мідних. Ще два чи вже три роки на коврачковій 2ʼʼ.
Різниця не помітив, наступні пару бочок буду робити саме не кільцях, бо є підозра, що буде не гірше, а краще.

Турист

Цитата: ДимаС від 24-12-2024, 13:51:02Ще два чи вже три роки на коврачковій 2ʼʼ.

Опиши пожалуйста какая у тебя колона и как ты на ней работал. Мне очень важно мнение человека который это делает, а не того, кто хорошо знает как это делать.

ДимаС

Цитата: Турист від 24-12-2024, 14:03:04
Цитата: ДимаС від 24-12-2024, 13:51:02Ще два чи вже три роки на коврачковій 2ʼʼ.

Опиши пожалуйста какая у тебя колона и как ты на ней работал. Мне очень важно мнение человека который это делает, а не того, кто хорошо знает как это делать.

Зрно чи солод.
Брага.
Перший перегін на прямотоці, я додаю кілець Рашига кілограм у царгу. Без укріплення. До 0% перегін.

Другий:
5 поверхів ковпачків (так, не тарілок, але на тарілках працював би так само).
Під бочку один поверх зняв то так і працюю більше року.
Мої ковпачки працюють від 1100 до 3200 кВт це те що перевіряв.
Голови приблизно на 1,2-1,5 кВт. На нюх.
Тіло при 2,1 кВт в основному. Зазвичай до 92С у кубі - теж на ніс.

Півроку як змінив кожухотрубний деф 20см з нержі на рубашковий мідний.

Схоже це все.

Різні ковпачкові колони мають різний діапазон стабільної роботи. У мене з Дніпра виробник був. Тоді коштувала 8000 грн.

Награвшись, далі серія дослідів десь на рік-два знов з кільцями, бо не працював з ними на рубашечному дефові ще.

Якщо цікаво - можу віддати ковпачкову за 70% ціни нових.

Також у продажу на олх та тут на форумі мій робочий комплект РК з кубом від Вілена (2-3мм товщини деталей). Утеплений гарно. Є доступ мити руками.
Колона 1,2м з СПН від Діогена 3,5х3,5мм. Теж гарно утеплена.
Деф з відбором по рідині від когось з виробників з форуму, вже не згадаю чий.
Додай сюди ковпачкову - й за 20 тис комплект для дистиляції з відбором по рідині+РК. Рк буде треба для переробки голів, хвостів та невдалих експериментів. Працювати хоч і хоботно, але цікаво по Кулінару з крапельницями та все таке - я так колись і починав як і багато хто тут.

З часом купиш Росу (хоча всі тут рекомендують зразу. Я теж рекомендую, якщо є кошти).

Турист

Зачит на копочках ты уже сырец перегоняешь.
Какая крепость навалки?
Какое растояние между тарелкми коллоны?
Какой дифлегматор?
Какой отбор?
Какой холодильник?
Какая крепость тела?
Какая вкусо-ароматмка?

ДимаС

Цитата: Турист від 24-12-2024, 20:03:01Зачит на копочках ты уже сырец перегоняешь.
Какая крепость навалки?
Какой дифлегматор?
Какой отбор?
Какой холодильник?
Какая крепость тела?
Какая вкусо-ароматмка?
Я там дописав вище, зверни увагу

24-12-2024, 20:16:36
Цитата: Турист від 24-12-2024, 20:03:01Зачит на копочках ты уже сырец перегоняешь.
Какая крепость навалки?
Какой дифлегматор?
Какой отбор?
Какой холодильник?
Какая крепость тела?
Какая вкусо-ароматмка?
35
10см десь
Вище про деф
Холодильник прямоток
Тіло залежно можна отримати від 80 до 92 (може й 94, не пробував, бо мені навпаки менше треба було у бочку)
Ну, гарна вкусо-ароматика... своє хвалити то така собі справа. Ігор казав сподобалось, Бандерівець теж.

Турист

Автоматику думал покупать вместе с колоной. РОСА индукционой плитой может управлять? Не хочу в кубе отверстие делать.

ДимаС

Цитата: Турист від 24-12-2024, 22:06:25Автоматику думал покупать вместе с колоной. РОСА индукционой плитой может управлять? Не хочу в кубе отверстие делать.
ні

гуральник

Цитата: ДимаС від 24-12-2024, 23:02:13ні
Дмитро, я пробував 2000Вт індукційну плиту.
Програмував Росу на повну потужність-працювала, а наступного разу індукція глючила і вимикалася.
І я закинув цю ідею. Ставив тільки датчик Роси в скороварку і дзвінок, щоб контролювати процес.
Любіть життя. Повторення не буде...

alexdoe

В индукционной плите нагревается не плита, а посуда. И греет она импульсами. Равномерного нагрева, как при нагреве теном не получится. К тому же у индукционных плит довольно большой шаг прибавления мощности, да и  ЛЮБАЯ индукция стоит дороже чем сделать дырку в кубе в вварить тен.

vova0869

А ещё вопрос долговечности .

SMF spam blocked by CleanTalk