Мельница.

Автор Батарейкин, 03-02-2014, 20:36:59

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

KosKiev

Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

makrak80

В мене Читовська , так по зрівнянню з цією їграшка ... Моцний млинок , думаю треба брати ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

А яка цiна ? На вигляд солiдно .

makrak80

Там під спойлером ціна є , 8300 ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Beaton

Цитата: KosKiev від 19-01-2025, 19:47:22Шановні колеги, обираю млинок для солоду. Хтось таким користувався?

Spoiler

У мене, у Дімаса, у Рамуальда така.
Різниця між цією і чітовською - як між 35-ти річною Таврією і пʼятирічним Оутлендером, де чітовська то виріб ЗАЗ...

KosKiev

Цитата: Beaton від 19-01-2025, 23:17:04
Цитата: KosKiev від 19-01-2025, 19:47:22Шановні колеги, обираю млинок для солоду. Хтось таким користувався?

Spoiler

У мене, у Дімаса, у Рамуальда така.
Різниця між цією і чітовською - як між 35-ти річною Таврією і пʼятирічним Оутлендером, де чітовська то виріб ЗАЗ...
Отже, ДУЖЕ дякую.
Тоді наступне питання: який привід їй прилаштувати.
В мене пару варіантів:
1. Є старий шурупокрут, АКБ здох. Тож придбаю блок живлення, наколхозю кріплення шурупокрута до столу і всавлю головку 10мм.

2. Є мотор редуктори. Рекомендовані оберти 200 об/хв. А от про розв'язати привід, щоб під час заклинювання не пошкодити вали - це питання. Бо на шурупокруті є трищітка.
І друге питання- потужність двигуна.

Хто що використовує?
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

Рамуальд

У меня сетевой шуруповёрт с патроном до 13 мм. Доволен, как слон.

ГОГа

Млинок гарний, але є в нього вади (це моя особиста думка):
 - він буде молоти по-любому, аби потужності моторчика приводу вистачило, але не буде прослизання між валами, тобто шелуха не буде якби "здиратися". Так, коли немає прямого зачеплення між валами  за рахунок шестерен, то буває важко запустити млинок, потрібно вручну якби провернути його на самому початку.
 - він буде давити і ендосперм, і лушпиння, бо має занадто грубі, високі насічки, а він має давити ендосперм і лишати лушпиння не ушкодженим.Тобто, насічки мають лише допомагати затягувати зернята між валами, а не руйнувати все підряд.
В мене є два млина: один Чітівський, другий мені Дельта прслав (він від якого-сь пивовара з Севастополя). Так от, другий млин тяжко запустити, але після запусу він меле - супер: лушпиння цілісеньке, ендосперм подрібнений. Так, користуватися млином від Чіта зручніше, але результат помелу гірший.
Единственный "грех" на земле - это глупость

makrak80

Цитата: KosKiev від 19-01-2025, 23:33:46наколхозю кріплення шурупокрута до столу і всавлю головку 10мм.
Бажано головку через кардан ставити ...

Beaton

Цитата: ГОГа від 20-01-2025, 08:29:40Млинок гарний, але є в нього вади (це моя особиста думка):
 - він буде молоти по-любому, аби потужності моторчика приводу вистачило, але не буде прослизання між валами, тобто шелуха не буде якби "здиратися". Так, коли немає прямого зачеплення між валами  за рахунок шестерен, то буває важко запустити млинок, потрібно вручну якби провернути його на самому початку.
 - він буде давити і ендосперм, і лушпиння, бо має занадто грубі, високі насічки, а він має давити ендосперм і лишати лушпиння не ушкодженим.Тобто, насічки мають лише допомагати затягувати зернята між валами, а не руйнувати все підряд.
В мене є два млина: один Чітівський, другий мені Дельта прслав (він від якого-сь пивовара з Севастополя). Так от, другий млин тяжко запустити, але після запусу він меле - супер: лушпиння цілісеньке, ендосперм подрібнений. Так, користуватися млином від Чіта зручніше, але результат помелу гірший.

1) Це повнопривідний млинок (вали в зачепленні через шестерні), причому запускається він з повністю засипаном бункером самим простим шурупокрутом на мінімальних обертах.
2) лушпиння вдосталь, причому варінти помолу можна налаштувати будь-які - хоч в пилюку, хоч окремо лушпиння окремо сплющений и надломлений посередині ендосперм. На чітовській то бу жах.
3) там дуже хитра накатка самих валів, висота накатки на валу порядка 1 мм, на відміну від чітовських зубів.

Сергій Леонідович

Цитата: KosKiev від 19-01-2025, 23:33:46Хто що використовує?
В мене стоїть будівельний міксер через карданчік
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

makrak80

Цитата: Beaton від 20-01-2025, 14:06:53На чітовській то бу жах.
Не гоні на Чита ), В мене вона працює не гірше ...

гуральник

Моя чітовська теж працює.
 Скрипить, жужить, але мене у ній влаштовує все.
Любіть життя. Повторення не буде...

Beaton

Цитата: makrak80 від 20-01-2025, 16:14:55
Цитата: Beaton від 20-01-2025, 14:06:53На чітовській то бу жах.
Не гоні на Чита ), В мене вона працює не гірше ...

Та і в мене і в Дімаса і в Рамуальда і у Сєктора чітовські працювали.
Ключове слово - працювали. Зараз у когось другого працюють :)
І чомусь мені здається що на чітовські вже ніхто з вищезазначених не повернеться ;)

ГОГа

Цитата: Beaton від 20-01-2025, 14:06:531) Це повнопривідний млинок (вали в зачепленні через шестерні), причому запускається він з повністю засипаном бункером самим простим шурупокрутом на мінімальних обертах.
2) лушпиння вдосталь, причому варінти помолу можна налаштувати будь-які - хоч в пилюку, хоч окремо лушпиння окремо сплющений и надломлений посередині ендосперм. На чітовській то бу жах.
3) там дуже хитра накатка самих валів, висота накатки на валу порядка 1 мм, на відміну від чітовських зубів.
- Повнопривідний - це зручно, але, як я писав, через це відсутнє просковзування між валами під час помолу, що призводить до певної руйнації лушпиння (особливо враховуючи накатку висотою порядка 1мм.
 - Любий млинок налаштовується, в т.ч.і Читівський.
 - щодо накатки, то яка ще "хитрість"? Міліметрові по висоті продовгуваті пірамідки, що руйнують і ендосперм, і лушпиння. Я у того ж Чита перезамовив вали з накаткою десь 0,3-0,4 мм. Навіть таку вважаю завеликою. Накатка має бути така, аби краще "хвататати" і затягувати зерна солоду, тобто практично 0,1-0,15 мм. Саме така накатка в млинку з Сєвастополя. Фільтрація після неї - краща, пилу менше. Так, є проблемка запустити цей млинок, але результат того вартий.
І наостанок: чим більші по діаметру вали - тим краще працює млинок.
Единственный "грех" на земле - это глупость

SMF spam blocked by CleanTalk