Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Zag

Доброго дня. Хтось використовував львівські цукрові турбо дріжджі Первак для зернових заторів осолоджених ферментами? Як результати?
Шануймося,  бо ми того варті!

Я

Поділіться будь ласка досвідом. В роботі з зерновою сировиною я користувався лише КОДЗІ, вартість, процес та результат мене повністю влаштували.  Хтось досліджував на практиці різницю в результатах зброжування та перегонки між КОДЗІ та використанням ферментів?

Ivan 68

Ферменти та дріжджі краще, дешевше і швидше
Мені кодзі не сподобалися. Навіть коли брагу переганяєш запах не той. Плюс дуже довго. Від 21 дня до місяця.
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

Коли я робив куку на кодзі холодним оцукрюванням , мені теж не подобалось , а от перейшов на запарювання окропом годин 8-10 , то вже інши бджоли ... Бродіння 7-8 діб .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Andrik_K

Цитата: Zag від 18-03-2025, 16:24:52Доброго дня. Хтось використовував львівські цукрові турбо дріжджі Первак для зернових заторів осолоджених ферментами? Як результати?
для зернових краще використовувати дріжджі заточені під зернові на ферменті.ком 
Я знаю, що нічого не знаю

vova0869

В мене теж негативний досвiд на кодзi хоч i запарював на 5 годин .Бродило 20 + дiб вихiд до 200 гр  АС з кг сиовини /поплам пшиниця з кукурудзою/.

гуральник

Цитата: vova0869 від 18-03-2025, 20:32:56.Бродило 20 + дiб
Стільки часу бродить звичайний затор меленої пшениці і кукурудзи, без запарювання
Любіть життя. Повторення не буде...

Andrik_K

Цитата: Остапич від 18-03-2025, 18:00:10Поділіться будь ласка досвідом. В роботі з зерновою сировиною я користувався лише КОДЗІ, вартість, процес та результат мене повністю влаштували.  Хтось досліджував на практиці різницю в результатах зброжування та перегонки між КОДЗІ та використанням ферментів?
Я спочатку теж починав з Кодзі, як на мене дуже довго та й смак не такий. Потім перейшов на ферменти і зернові дріжджі. Варю кашу осахарюю, бродіння 2-4дні.
Я знаю, що нічого не знаю

Zag

Цитата: Andrik_K від 18-03-2025, 19:51:57
Цитата: Zag від 18-03-2025, 16:24:52для зернових краще використовувати дріжджі заточені під зернові на ферменті.ком 
я розумію,  що краще використовувати віскарні,  але є з десяток пачок цукрових,  які дісталися по акційній ціні, а цукрову брагу робити не хочеться.  От і думаю замутити зернову.  Тому і питаю чи має хто досвід

гуральник

Хтось у нас писав, що для зерна дріжджі не мають значення. Але я ставив тільки на зернових, тому підтвердити цю версію не можу.(
Любіть життя. Повторення не буде...

Zag

Ну не пропадати ж дріжджам) В будь якому випадку поставлю разок зернову брагу на цукрових дріжджах, а далі видно буде. Про результати напишу

19-03-2025, 10:55:52
До речі, а скільки сипати цукрових дріжджів на 1 кг зерна? Якщо пачка розрахована на 9 кг цукру, а в зерні (ячмінь, пшениця) його значно менше, то виходить, що  треба приблизно 13-15 кг зерна. Так чи ні?

Ivan 68

Щоб отримати 1л спирту потрібно 2кг цукру, або 4кг зерна. Приблизно. От і можеш порахувати

yrabarskiy

На 10 кг зерна 120 гр дріжджів. При температурі 35-37 *С через 3 доби зброджується та готове для подальшої відгонки дистиляту.
Хмільна вода не приведе до добра!

makrak80

Цитата: yrabarskiy від 19-03-2025, 12:29:14На 10 кг зерна 120 гр дріжджів.
Це перебор ! На зернові досить 1,5-2 грама на кг ... Та якщо брага червона , то 3 дні на бродіння - це замало , інша справа біла схема .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Спиртові дріжджі 25г на 100л сусла, червона схема, вибродило за 72 години.

SMF spam blocked by CleanTalk