Помогите пожалуйста с выбором

Автор Gudvin, 20-03-2025, 17:22:31

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

GudvinTopic starter

Приветствую уважаемых участников форума и хочу обратиться к вам за помощью. Ситуация следующая: время от времени изготавливаю "продукт" из сахарной браги на примитивном аппарате из бидона, змеевика и 40-литровой кастрюли, подаренном тёщей. Понятно, что качество "продукта" так-себе и появилось желание усовершенствовать средство производства, чтобы получить приемлемое качество. Подскажите, пожалуйста что-то достойное из готовых решений, имеющихся на рынке. Бюджет до 10000. Самому что-то "колхозить" нет возможности. Про "курить форум" в курсе. Понятно, что здесь в основном все "профи", которые с презрением смотрят на всякие "смакуи" и "кошевые", реклама которых на первой странице Гугла, но ведь все когда-то начинали не с медных аппаратов собственной разработки и имеют определённый опыт с аппаратами начального уровня от украинских производителей?

makrak80

Якщо розуміти поведінку спиртовмісної рідини , можно робити продукт високого гатунку навіть на твоему змійовику . А за десять косарів ти купиш теж саме що в тебе є , тільки блискуче . В даному випадку покурити форум було б доречно ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Чим ти грiеш /газ ,электро,дрова /? Квартира чи приватний будинок ? Як у тебе з водою ?Ще в нас принято профiль заповнювати .

GudvinTopic starter

Цитата: vova0869 від 20-03-2025, 19:47:14Чим ти грiеш /газ ,электро,дрова /? Квартира чи приватний будинок ? Як у тебе з водою ?Ще в нас принято профiль заповнювати .
газ, частный дом, с водой ok
Цитата: makrak80 від 20-03-2025, 18:40:01за десять косарів ти купиш теж саме що в тебе є , тільки блискуче
спасибо за совет

makrak80

А взагалі щоб порадити залізо , тре знати що , та яки об'єми ти хочеш мати на виході . Чи то спирт , дист або як його назівають недоректифікат , для якого потрібен дефлегматор , коротка (до метра) царга , СПН чи РПН або кільця Рашига , доохолоджувач , та звісно куб та інши мелочі . А це вже буде більш ніж 10000 ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

Давайте я перефразирую вопрос топик стартера.
У меня есть : 
1. Бидон, змеевик и кастрюля на 40 литров.
2. Желание апгрейта.
3. 10 тысяч грн.
Посоветуйте варианты улучшения.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Моя точка зору...
Якще є каструля на 40 літрів, то це, мабуть, бродилка.
Залишаєм.
Змійовик подаруємо сусідові для поліпшення взаємовідносин. 
Алюмінієвий бідон... Можна залишити як це одну бродилку.
Що можна зробити в межах 10 тисяч...
Я б запропонував два варіанти.
Перший - ще скороварка літрів щонайменше на 10, та холодильник прямо на ній. Плюс найпростіший електронний помічник, що підкаже коли що робити.   
Не рахував, але вважаю, бюджет буде дещо менше десяти тисяч.
Другий варіант - приблизно те саме, але замість скороварки  кубік з пивної нержавіючої кеги на 50 літрів.   
Тут вкластися а десятку вийде лише якщо за кегу не доведеться віддати половину бюджета. 
Я знайду та викладу відео такого варіанта.
Обидва варіанта не передбачають перехода на інші технології, майже все лишиться як було з бабусиним бідончиком, але по-перше, все буде значно зручніше, по-друге, все буде технологічніше, по-третє, все буде безпечніше. 
Левова частка проблем з безпекою та якістю в справі самогонщика пов'язані зі словом "провтикав". Провтикав момент, коли треба було зменшити нагрів та включити воду. В результаті ледь не спалив хату. 
Провтикав наповнення банки. В результаті продезинфікував підлогу трьома літрами самогону.
Провтикав момент, коли треба було зупинити перегонку. В результаті зіпсував 5 літрів самогону.
У кожного є купа історій зі словом "провтикав".
"Помічник", про якого я писав, зрозуміло, не припине появу таких історій, але зведе їх вірогідність до мінімуму. Бо він не вміє "провтикати". 
Відверто кажучи, можна було б звести весь апгрейт до залучення до справи Помічника, але змійовик - це навіть не минуле, це позаминуле сторіччя. Його требі міняти.
Інша конструкція холодильника зведе до мінімуму можливість викидів бризк або потоку браги з бідона до відбору, значно зменшить споживання води.  Все це неодмінно поліпшить якість продукту незважаючи на те, що технологія перегонки не зміниться.   
Зараз дам посилання. 
Добраніч. 

Игорь

GudvinTopic starter

Цитата: Игорь від 21-03-2025, 04:24:27Обидва варіанта не передбачають перехода на інші технології, майже все лишиться як було з бабусиним бідончиком, але по-перше, все буде значно зручніше, по-друге, все буде технологічніше, по-третє, все буде безпечніше.
Цитата: Gudvin від 20-03-2025, 17:22:31появилось желание усовершенствовать средство производства, чтобы получить приемлемое качество.
Удобство и безопасность - это хорошо, но качество продукта существенно улучшить не удастся, как я понимаю.
Цитата: Игорь від 21-03-2025, 04:24:27скороварка літрів щонайменше на 10, та холодильник прямо на ній.
Без дефлегматора?

Игорь

Кажется я напрасно потратил ночью время на писанину.
Первое. Перечитай еще раз и попытайся уловить за счёт чего улучшится качество. Ты это пропустил.
Второе. Дефлегматор - деталь от ректификационной колонны. Он не улучшает качество при дистилляции, а позволяет увеличить концентрацию спирта и примесей. Приловчившись и сделав множество ошибок,  его можно использовать при перегонке вина или зерновой браги. При работе с сахарной брагой, пользы от дефлегматора нет, так как в составе сахарной браги нет примесей, которые можно считать благоприятными и которые хотелось бы сохранить.
Другими словами...  Используя дефлегмацию при перегонке сахарной браги, ты получишь практически такой-же самый самогон, что и без него, только крепостью не 55, а 75 градусов. Вонючих примесей в самогоне будет столько-же или  чуть больше, чем без дефлегматора, а количество полученного спирта будет немного меньше - потери с бардой вырастут. 
У меня есть разработка дистиллятора для чачи с медными кольцами и управляемой дистилляцией, но я это не предлагаю не потому, что бюджет не тот, а потому, что оно тебе не нужно. 

Игорь

Невеличке відео про Дистилятор для цукрової сировини
А далі - про дистилятор з дефлегматором...
Я робив такі для перегонки вина. Але дефлегмацією потрібно керувати. Дефлегматор - як карбюратор в автівці, сам собою не працює. Треба щоб хтось чи щось тиснув педаль газу, керував дефлегмацією.
Перше відео - це відповідь на чиєсь питання - як воно працює.
Друге відео - розбір принципу роботи .

Посмотрел видео и  понял... Снова напрасно трачу время. Ты считаешь, что дефлегматор - это такая волшебная цаца, которую надо купить для того, чтобы самогон превратился в напиток богов.  А это не так. Дефлегматор - это устройство для частичной конденсации поднимающегося из куба пара.
Представляешь засаду? Ты только что потратил газ и испарил спиртовой пар из куба, но так его и не отобрав, ты его сконденсировал и вернул обратно в куб, теперь его надо выпаривать снова. И получил на выходе поллитра не за 10 минут, а за 20. Только немного крепче. Только время перегонки при этом увеличилась почти вдвое, ты вдвое дольше варил дрожжи и  они завоняли брагу заметно больше.
Разумеется, можно потратить какую-то сумму денег и купить себе такой геморрой. Я понимаю, можно сделать что угодно. Я не понимаю только одного - зачем.

makrak80

Ігор , ми ж не знаємо його бажання , може він за хороший самогон приймає недорект 90-94% міцністю , тому йому і потрібен деф , а для нього царга коротка та якась насадка . А якщо треба добрий дист , то його можно зробити і на простом прямотоку  розуміючи сам процес ...

Ivan 68

А я думаю, що не дарма. Я, наприклад, освіжив свої знання.
А новачки зможуть більш точно зрозуміти, що вони хочуть. Правда не одразу.
Краще ніяк, ніж як небудь.

GudvinTopic starter

Цитата: Игорь від 21-03-2025, 11:02:33Кажется я напрасно потратил ночью время на писанину.
Совсем нет, и тут вы немного лукавите - польза есть, по крайней мере, для форума (как шанс его сделать немного более информативней) А так - спасибо за потраченное время)

Я

Доброго Вам здоров*я шановне паньство та тихих ночей.
         Теж новачок на форумі і честно скажу тяжкооооооо. Думаю, Вам, якщо дозволете - більш досвідченим колегам,  з розумінням процесів і тривалою практикою, що підтверджує правильність того розуміння, ще важче з нами - з новачками.
         Я розумію Gudvin, бо теж хотів все вирішити за хвилину спілкування з умними та досвідченими дядьками, отримати поради і вже майже завтра з нічого робити чудо напій, якістю якого насолоджуватись та дивувати близьких і знайомих.
         Та поставити правильне питання теж, ще та задача...
         Gudvin, нічого тобі не раджу, сам все зрозумієш, я для себе з*ясува, що поспіх і взяття штурмом то не про цю чудову справу і результат буде в цьому випадку лише відємний. Зокрема,  сподіваюсь поки що (мабуть марно сподіваюсь :-)), я теж розмовляю з старожилами форуму навіть не про одне й те саме, а на різних мовах (субєктивне відчуття).
         Тому, для себе вирішив, як найшвидше позбавлятись ЮТЮБної інтоксикації від різних блогерів та марива напущенного комерсантами, а отриманим порадам просто довіряти.
         Думаю, на початку, це як прийти до лікаря та попросити допомоги, а потім є вибір - лікуватись довіряючи лікареві і слідувати його вказівкам та порадам, або ж, йти хворіти далі, займаючись самолікуванням. Кожен сам робить свій вибір.
         Нам новачкам було би легше, якби була окрема тема для нас - штибу лікбез для новачків, з основами, постулатами, догмами, відносно яких на форумі склалося одностайне порозуміння. Зареєструвався на форумі - спочатку ознайомся з тою темою чи розділом. Форум тож і для навчання, так я розумію?

SMF spam blocked by CleanTalk