Помогите пожалуйста с выбором

Автор Gudvin, 20-03-2025, 17:22:31

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральник

Навіть, якщо зберуться ті, що розуміють процес, одностайного рішення не буде. Бо кожен пройшов етапи дистиляції, наступав на свої граблі і в кінцевому результаті має своє бачення... та й обладнання у всіх різне. Наприклад, подібне, як у  мене є ще в одного користувача на форумі, і судячи з його повідомлень не задовільняє його повністю.
 Єдиний вид перегону це рк. Тут все для нас зробив Ігор. Звичайно, що є нюанси і їх потрібно знати оператору.
Любіть життя. Повторення не буде...

Я

Gudvin може тобі зайде, я, поки, що з основ - дивлюсь сюди https://labspirt.com/forum/index.php/topic,5729.0.html
       Дуже дякую за то ukr-store

ДимаС

Не всі поради гарні навіть на цьому форумі. Правда косячні поради швидко виправляють гуру наступним  постами.

Ось вам, новачкам, порада, як вивчити матчастину максимально швидко.

Треба дистиляція цукру? Самогон? Цукровий дистилят певно. То забивайте у пошуку форуму «цукровий дистилят», або недоректифікат, або ндрф, якщо треба інфо по більш чистому продукту. Або «Дистиляція». У пошуку дивіться назви тем. Не лякайтесь, що є теми більше сотні сторінок - це нормально. Кожна тема мала розвиток на протязі років, деяким темам більше десяти років - і саме берете таку тему й читаєте всі перемовини форумчан, частини з яких навіть вже немає не те що на форумі, а взагалі на цьому світі.
Але є але. Їх досвід, досліди та висновки, які вони робили, витрачаючи на це роки - ви можете перейняти й еволюціонувати, тільки не роками чи десятиріччями, а за тиждень по одній темі. Місяць щоб гарно розбиратись.
Не читання книжок не відміняє читання форуму. Читання книжок - тим більш має стимулювати саме такий підхід.

Ще раз: читайте цілі теми від початку й до кінця.
Відкрийте гілку, наприклад, з назвою «Джин». Подивіться шапку - я коли почав читати тему «від корки до корки - зрозумів, що це суперова нагода структуризувати саму суть теми.
Тобто ця шапка у темі Джин створена на той час повним дилетантом у справі джиноваріння.
Результат є. Рекомендую шлях. Успіху.

21-03-2025, 20:22:02
Цитата: Остапич від 21-03-2025, 20:12:55Gudvin може тобі зайде, я, поки, що з основ - дивлюсь сюди https://labspirt.com/forum/index.php/topic,5729.0.html
       Дуже дякую за то ukr-store
Дуже гарна тема - 36 сторінок - це до відправки спати можна подолати, а всі посилання у темі на інші теми - залишити назавтра.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Що стосується цукрового самогону... 
Для його поліпшення потрібен не дефлегматор, а дотримання певних алгоритмів при зброджувані та перегонці. Йх порадить хтось, але догмою це не буде. Треба напрацьовувати власні алгоритми. 
На яку вагу місяця змішувати брагу, а на яку - ні. 
Скільки литрів води та грам дріжджів брати на мішок цукру.  
На якій потужності нагріву та в якій кількості відбирати голови, та чи відбирати їх взагалі. 
При якій температурі в кубі переходити на хвіст. 
Кольцювати голови разом з хвостами чи ні.  
Іце далеко не все.
У кожного свій підход, у кожного Додика власна методика, а кожен Іван має свій план. 
Вони різні, але це не важливо.  
Важливим притримуватись тієї методики, яку ти знайшов оптимальною. 
А ще...  
Якщо йдеться про уекровий самогон, то варто взяти на озброєння дві фішки. 
Перша - це право першої ночі. Лиши посуд зі свіжим самогоном на ніч відкритим. 
Друге - це активоване вугілля.  
Використай кувшин з картриджем очистки води для очищення самогону. Підійдуть, доречі, старі картриджі, що вже відпрацювали свій вік на воді.. 
Крізь картридж можна прогнати самогон двічі. Результат відчуєш одразу. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Диоген

Цитата: Остапич від 21-03-2025, 19:31:37Форум тож і для навчання, так я розумію?
Именно так!
Замечание к "газовикам" (пользователям газового нагрева):
Имейте ввиду:
За рубежом, расход газа, считают в гигакалориях, у нас в кубометрах. Почему?
Ответ: хреновый газ (паскудный состав (примеси)), неравномерное давление.
Если газ единственный источник нагрева - применяйте парогенератор замкнутого цикла, т.е. получив пар, прогоняйте его
 через трубки нагревательного элемента, чем больше площадь теплообмена, тем лучше.
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

ДимаС

Діогене, для 10тис грн то вже космічні технології
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Я

Цитата: Игорь від 21-03-2025, 20:59:47Перша - це право першої ночі. Лиши посуд зі свіжим самогоном на ніч відкритим. 
Хочу підтвердити ту методу, тесть (хрін його обгонеш :-)), на доісторичному обладнанні, робить цукровий дистилят м*який та питкий, ліпший ніж я на тому всьому придбаному блискучому обладнанні.
       Все, що тесть проговорився (ще той партизан :-)), Дід Ковпак - скромно курить в стороні), то кожний погон він відправляє в приміщення бані (мабуть більш стабільна температура) на відпочинок в відкритій емальованій мисці, прикритій чистою тряпчиною, на кілька днів. Звісно втрачає кілька градусів, але свої приємності отримує.

amrita

Цитата: Gudvin від 20-03-2025, 17:22:31то-то достойное из готовых решений, имеющихся на рынке. Бюджет до 10000

Под 2" кламп: куб, холодильник, 2 поворота(45), царга, дефлегматор, насадка нерж 3,5 (медную можно сделать самостоятельно) и если нагревать газом, можно влезть в эту сумму, из имеющихся на рынке по минимальной цене. Если под 1,5" кламп, соотв. дешевле - 'прошерстите' фирмы - найдете железо.

Игорь

Типичный набор для лоха.  Безделушки. Блестящие, но абсолютно бесполезные. 
Для перегонки сахарной браги не нужны царги, повороты , насадки и дефлегматоры. Они не сделают сахарный самогон менее вонючим.  Более крепким - могут.   
Менее вонючим самогон можно получить если не оставлять процесс без присмотра чтобы не допустить перекипания в начале и отбора глубоких хвостов в конце. 
Для этого нужно либо самому торчать возле аппарата, либо привлечь к этому делу помощника. Желательно электронного, который не уснет, не забузает, и даже не пойдёт в самый ответственный момент в туалет, а значить "провтыкать" у него нет шансов. 
Я выше выкладывал видео перегонки с таким помощником.
По заказу одного из коллег, я через пару дней буду собирать "помощника самогонщика". Один экземпляр. Не взялся бы его делать, мне не интересны такие изделия, но коллега, я бы сказал - приятель - просит. 
Если хочешь - сделаю и тебе. Только успей в уходящий поезд.

Greyman

Цитата: Игорь від 26-03-2025, 02:38:00Типичный набор для лоха.  Безделушки. Блестящие, но абсолютно бесполезные.
Для перегонки сахарной браги не нужны царги, повороты , насадки и дефлегматоры. Они не сделают сахарный самогон менее вонючим.  Более крепким - могут. 
Менее вонючим самогон можно получить если не оставлять процесс без присмотра чтобы не допустить перекипания в начале и отбора глубоких хвостов в конце.
Для этого нужно либо самому торчать возле аппарата...
Игорь, при всём уважении позволю вставить свои пять копеек. А что плохого в том, что жаждущий получить более-менее нормальный напиток из сахарной браги, будет всё время следить за процессом?
Хочешь сделать что-то хорошо - сделай сам!
Если первый перегон ещё даёт возможность отвлекаться на другие дела, то 16-17 часов второго перегона у меня подразумевают практически постоянный контроль и корректировку процесса.
Я делаю продукт для себя и своих близких отнюдь не в заоблачных объемах. Поэтому процесс доставляет мне удовольствие, а результат удовлетворяет всех.
Пусть топикстартер сделает первый шаг в модернизации, а далее у него будет выбор: иметь или не иметь электронного помощника.

Посему поддерживаю предложение amrita.
Непогано, якщо запізнюєшся, сповільнити крок.

amrita

Цитата: Игорь від 26-03-2025, 02:38:00Для перегонки сахарной браги...
Я про сахарную брагу упоминал???

Хотя... набор блестящих безделушек универсален. Может человеку захочется сегодня - зерно, завтра - фрукты, послезавтра - сахар...

Ivan 68

Електронний помічник - то класна штука. Особливо при варкі сусла зернових.
Ігор просто хоче вберегти від лишніх витрат.
Якби я попав на форум швидше, то і половини своїх блискучих, далеко не дешевих "цяцьок" не купував.
Це як каже моя Дружина - ти коли навчився готувати на різних дорогих мангалах, можеш і на двох цеглинах смачно приготувати! Я дійсно можу.
До чого це я, а до того, що писав Микола - коли розумієш що на що впливає, то і на мінімальному наборі можеш зробити смачно, а коли не розумієш - то навіть саме дороге обладнання не допоможе.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Игорь

Цитата: amrita від 26-03-2025, 09:58:57
Цитата: Игорь від 26-03-2025, 02:38:00Для перегонки сахарной браги...
Я про сахарную брагу упоминал???

В том-то и дело. Тебя спросили про оборудование для сахарной браги, а ты впариваешь человеку два абсолютно бесполезных колена, дефлегматор и прочий блестящий хлам который полезен только продавцу и производителю.   
Тут два варианта. Либо ты уже обманут этими двумя, либо ты третий. 

Игорь

ЦитатаА что плохого в том, что жаждущий получить более-менее нормальный напиток из сахарной браги, будет всё время следить за процессом?
Ничего плохого только если ты - Дункан мак Клауд  с бесконечным лимитом жизни. 
Но - увы - жизнь слишком коротка, чтобы быть частью самогонного аппарата.  
Но и не в этом дело. 
Я писал о том, что все проблемы в нашем хобби так или иначе связаны со словом " провтыкал". Нет ни одного самогонщика, который сделал больше десятка перегонк и ни разу не провтыкал. 
В лучшем случае - это провтыкал вовремя сменить посуду и забрал хвостами ведро отличного самогона. 
В среднем по тяжести случае - провтыкал сменить посуду и затопил самогоном соседей снизу. 
Тяжёлый случай был у моего крестного, который пошел открыть калитку соседу, заговорился и провтыкал уменьшить огонь а включить воду. 
Остался без летней кухни. 
И согласился со мной, что помощник нужен. 
 Опять -же, полная автоматизация и полный контроль не поместится в озвученный бюджет. 
Я говорю (говорил) о необходимости помощника, который не заменит тебя "у станка", а только помешает провтыкать.  
"Говорил" потому, что уже купил материалы на один, уже заказанный помощник, и впаривать ничего не кому не буду.

amrita

Цитата: Игорь від 26-03-2025, 11:54:27а ты впариваешь человеку два абсолютно бесполезных колена...

ты ошибся, я ничего не впариваю.
не у всех есть 'самогонные коллайдеры'...

и на простейшем оборудовании можно сделать 'достойные вкусы'

SMF spam blocked by CleanTalk