Запах самогона

Автор ГонщикФормулы, 30-03-2025, 22:28:05

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

Игорь выше написал об этом .Ещё влияет объём куба .Я с этим столкнулся перейдя с 50 л (40 л заполнение)на 125 л (100 л заполнение ) время второго перегона увеличилось на 40%.

Игорь

Сколько нужно тереть грязную шею мочалкой чтобы можно было считать её чистой?
Ответа нет. Зависит от степени загрязнения шеи, жёсткости мочалки, интенсивности трения и от того, что ты считаешь чистой шеей. 
Гонщик, ты уточни. Какое сырьё и какая по счету перегонка.
Гадать, кстати, можно долго.
Если речь идёт о быстро сброженной (4-5 дней) сахарной браге, то капельный отбор голов выводит этилацетат чуть быстрее, чем он снова наваривается в кубе. И улучшение запаха может быть связано с уменьшением доли этилацетата и альдегидов до кучи. 
Длительный отбор голов *покапельно" приводит к блокированию выхода с головами сивушных спиртов. И все они в полном объеме оказываются в сердце погона.
На одну из львовских встреч я привозил образцы разных примесей в чистом виде, в надежде сделать пробники, чтобы отличать запах альдегидов от запаха эфиров, а сивушные спирты от серных и азотных газов. Но это как- то заглохло. А жаль.  
Коллега спрашивает как уменьшить запах сивухи и получает какие-то советы. А оказывается, что у него не сивуха, а дрожжевая вонь, и все полученные советы работают наоборот,  становится хуже. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Так. Мені таких пробників не вистачає. До тепер не розумію, що і як пахне.
До речі, сьогодні завершую перші перегони для Бурбона. 14 раз по 110л. Так от жодного разу брага не була однаковою, хоча кількість води, зерна та солоду кожний раз були однакові. Ємності однакові. Один раз брага перед перегоном пахла якісним шампанським, інший - яблуком, або абрикосою. Навіть одна бочка була трохи не добродила, ще й підкисла.
Так що згідний - потрібно описувати конкретний випадок. Від браги до останнього перегону і умови перегону. Тоді дійсно можна у чомусь розібратися.
У мене запаху самогону не було тоді, коли я над шоломом ставив конус 0,5м, відбирав голови швидкими краплями і до 70* на спиртометрі. І коли у приміщенні було приблизно 15-17* тепла. Все те саме, тільки в жару - отримав "душок".
Все обладнання було мідне
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 07-04-2025, 13:16:14відбирав голови швидкими краплями і до 70* на спиртометрі.
може 80?
 Яка була міцність сирцю?
Любіть життя. Повторення не буде...

ГонщикФормулыTopic starter

Цитата: Игорь від 07-04-2025, 12:58:47Сколько нужно тереть грязную шею мочалкой чтобы можно было считать её чистой?
Ответа нет. Зависит от степени загрязнения шеи, жёсткости мочалки, интенсивности трения и от того, что ты считаешь чистой шеей. 
Гонщик, ты уточни. Какое сырьё и какая по счету перегонка.
Гадать, кстати, можно долго.
Если речь идёт о быстро сброженной (4-5 дней) сахарной браге, то капельный отбор голов выводит этилацетат чуть быстрее, чем он снова наваривается в кубе. И улучшение запаха может быть связано с уменьшением доли этилацетата и альдегидов до кучи. 
Длительный отбор голов *покапельно" приводит к блокированию выхода с головами сивушных спиртов. И все они в полном объеме оказываются в сердце погона.
На одну из львовских встреч я привозил образцы разных примесей в чистом виде, в надежде сделать пробники, чтобы отличать запах альдегидов от запаха эфиров, а сивушные спирты от серных и азотных газов. Но это как- то заглохло. А жаль. 
Коллега спрашивает как уменьшить запах сивухи и получает какие-то советы. А оказывается, что у него не сивуха, а дрожжевая вонь, и все полученные советы работают наоборот,  становится хуже.
Ну тут да, я сразу не уточнил по сырью. В моем случае я спрашивал о запахе самогона после дробной (второй) дистиляции сырца который я получил из браги. Сбраживал кукурузную муку + ржаной немного с добавлением ферментов и дрожжей для зерновых браг.
Перегонку браги делал практически до нуля, общая крепость сырца получалась в районе 27%, и вот после дробной дистиляции этого сырца в конечном продукте сильный запах самогона.

07-04-2025, 15:06:40
Цитата: Ivan 68 від 07-04-2025, 13:16:14Так. Мені таких пробників не вистачає. До тепер не розумію, що і як пахне.
До речі, сьогодні завершую перші перегони для Бурбона. 14 раз по 110л. Так от жодного разу брага не була однаковою, хоча кількість води, зерна та солоду кожний раз були однакові. Ємності однакові. Один раз брага перед перегоном пахла якісним шампанським, інший - яблуком, або абрикосою. Навіть одна бочка була трохи не добродила, ще й підкисла.
Так що згідний - потрібно описувати конкретний випадок. Від браги до останнього перегону і умови перегону. Тоді дійсно можна у чомусь розібратися.
У мене запаху самогону не було тоді, коли я над шоломом ставив конус 0,5м, відбирав голови швидкими краплями і до 70* на спиртометрі. І коли у приміщенні було приблизно 15-17* тепла. Все те саме, тільки в жару - отримав "душок".
Все обладнання було мідне
Ну я же изначально даже не задавал вопрос о запахе самогона в сырце, я спрашивал о запахе самогона именно после дробной дистиляции (второй перегон).
Поэтому уточни пожалуйста, это про первый перегон или второй (дробную дистиляцию).

makrak80

А ти зерновий самогон робиш перший раз ?
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Цитата: гуральник від 07-04-2025, 14:39:10може 80?
 Яка була міцність сирцю?
Володя, яка була міцність сирцю вже не скажу. Можливо навіть і не заміряв, бо тоді тільки починав і було мало досвіду. Але що стосується міцності дистиляту в струї - це точно. Початок у мене як правило був від 87% і при 70% міцності я зупинявся. Інколи при 71-72%. По смаку. Але точно не менше, бо то вже у мене починалися відверті хвости. На наступний день, або через декілька днів заміри показували 80-82% міцність готового дистиляту. Про корекцію температури я тоді не знав, але дистилят у мене раніше (до обговорення в цій темі) завжди був холодний. Зараз погляд на цю тему змінив.

07-04-2025, 17:33:38
Цитата: ГонщикФормулы від 07-04-2025, 15:02:05Поэтому уточни пожалуйста, это про первый перегон или второй (дробную дистиляцию).
Андрій, якщо ти про останній мій абзац у повідомленні, то так, я збірку описав про другий перегін. Я при першому перегоні ніколи конус і не використовував. Тільки шолом.

07-04-2025, 17:34:27
Цитата: makrak80 від 07-04-2025, 15:57:19А ти зерновий самогон робиш перший раз ?
Микола, не до кінця зрозуміло, до кого було питання.

07-04-2025, 17:37:09
Цитата: Игорь від 07-04-2025, 12:58:47На одну из львовских встреч я привозил образцы разных примесей в чистом виде, в надежде сделать пробники, чтобы отличать запах альдегидов от запаха эфиров, а сивушные спирты от серных и азотных газов. Но это как- то заглохло. А жаль. 
Ігоре, а як би можна було відновити це питання? І що для цього потрібно?

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 07-04-2025, 17:30:51Микола, не до кінця зрозуміло, до кого було питання.
До Андрія звичайно питання , мій пост же відразу після його ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Я от читаю і фігєю - навколо гівна під назвою цукровий самогон розведи полеміку ніби благородний напій на повістці дня)))
Та воно вонюча х@йня буде ригальна для алкашів. Бридота з бридот, від якої кривишся, але пʼєш. Фу. Аж підтошнює коли то пишу.
Шкода часу, який ви приділяєте на цей безглуздий вонючий напій.

P.S.: є тут ті хто аж труситься від «аромату» цукрового самогону й нахлинуючого відчуття насолоди, що попереду, коли вже близька й неминуча секунда кривляння й блаженний ковток майже зроблено?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Діма, я з тим не згідний. Можна зробити хороший і якісний самогон і з цукру.
Я, наприклад, не переношу запах самогону, тому весь час робив його без запаху. Але іноді теж стикався з його "душком" і багато чого цікавого почерпнув при цьому обговоренні.
Якщо говорити про біле споживання, то більше всього мені заходить самогон зроблений з різноманітного варення.

Цитата: makrak80 від 07-04-2025, 18:01:47
Цитата: Ivan 68 від 07-04-2025, 17:30:51Микола, не до кінця зрозуміло, до кого було питання.
До Андрія звичайно питання , мій пост же відразу після його ...

Делал пару раз зерно и раз типа чачу.

07-04-2025, 18:50:43
Цитата: ДимаС від 07-04-2025, 18:26:47Я от читаю і фігєю - навколо гівна під назвою цукровий самогон розведи полеміку ніби благородний напій на повістці дня)))
Та воно вонюча х@йня буде ригальна для алкашів. Бридота з бридот, від якої кривишся, але пʼєш. Фу. Аж підтошнює коли то пишу.
Шкода часу, який ви приділяєте на цей безглуздий вонючий напій.

P.S.: є тут ті хто аж труситься від «аромату» цукрового самогону й нахлинуючого відчуття насолоди, що попереду, коли вже близька й неминуча секунда кривляння й блаженний ковток майже зроблено?
Дим, а кто сказал про сахарный самогон? Я уточнил что в моем случае речь о зерновом дистиляте.

makrak80

Цитата: ГонщикФормулы від 07-04-2025, 18:49:39Делал пару раз зерно и раз типа чачу.
Тоді маєш знати що зерновий самогон порівняно з цукровим має більш самогонний запах , особливо сирець ...

Цитата: makrak80 від 07-04-2025, 18:56:02
Цитата: ГонщикФормулы від 07-04-2025, 18:49:39Делал пару раз зерно и раз типа чачу.
Тоді маєш знати що зерновий самогон порівняно з цукровим має більш самогонний запах , особливо сирець ...

Теперь буду знать про сырец, спасибо за подсказку.

SAMSON

Думаю за 2~3~5 р роботи для перегонки дистиляту не «самогону », це слово потрібно вже напевно викорінити та не вживати , тим більше що це не укр назва 😄, тож скажу так  я спробував вже багато способів перегонки дистиляту , для себе вирішив так , немає «запаху в дистиляту », є або невміння роботи при перегонці , тут лише якщо як колись казав Ігор залізо це ще не перше , а перше це сировина  , далі спосіб перегонки 😄
А тут чи голів мало відібрав , чи хвостів набрав багато ,от і все що і чим тут дивуватися не розумію .
Є ще витримка дистиляту , але ж є категорія людей яким можливо і невгодиш ніколи , вони не розуміють і не хочуть окрім запаху спирту щось навіть пробувати , от тут і думаю вони і незадоволені тим запахом дистиляту

vova0869

А ще вони вживають дешевi напоi з ароматизованого спирту та думають що то витриманнi дистилляти . А коли куштують щось з заводу дiйсно цiнне кажуть що то пiдробка бо е запах самогона та нема ванiлi .

SMF spam blocked by CleanTalk